Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Notalia Rashed: Η Αιγύπτια συγγραφέας που αφιέρωσε τη ζωή της στην ευαισθητοποίηση των παιδιών στα μέσα ενημέρωσης

Η Νοταλία Ρασέντ, γνωστή ως «Mama Loubna», είναι πρωτοπόρα συγγραφέας στην παιδική λογοτεχνία. Ως συγγραφέας, κατόρθωσε να ενσωματώσει περίτεχνους κόσμους στις σελίδες των ιστοριών της - αγγίζοντας και επηρεάζοντας τη ζωή ενηλίκων και παιδιών, αφιερώνοντας ταυτόχρονα τη ζωή της στη δημιουργία και την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας στον αραβικό κόσμο.

Παραμύθι "Δεν είμαι απο γυαλί!"

Περίπου 5 στα 100.000 παιδιά, διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με Ιδιοπαθή Αυτοάνοση Θρομβοπενία (ITP). Πρόκειται για μια σπάνια διαταραχή του αίματος που προκαλεί μείωση των αιμοπεταλίων και επηρεάζει την καθημερινότητα των ασθενών. Ωστόσο με τη σωστή διάγνωση και θεραπεία συνήθως τα παιδιά αναρρώνουν. Διαβάστε την ιστορία ενός αγοριού με Ιδιοπαθή Αυτοάνοση Θρομβοπενία "Δεν είμαι από γυαλί": https://bit.ly/3SHCHKf

Πηγή: Facebook

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα”

Τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30 πραγματοποιείται διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Η σχολική κοινότητα προστατεύει το κλίμα” που αφορά την εμπλοκή συνολικά 10 Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση εκπαιδευτικών, προκειμένου να δημιουργήσουν ομάδα μαθητών/τριών στο σχολείο, η οποία θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει όλη τη σχολική κοινότητα. 

Πώς μπορεί η εκπαίδευση να συμβάλει στην εξάλειψη των θεωριών συνωμοσίας;


Ο Άκης Αποστολίδης, youtuber με το όνομα Skeptic Theory και δημιουργός της ταινίας, μιλάει στη LiFO για το πρότζεκτ που σκοπό έχει να αναδείξει τη σημασία της επιστήμης στη ζωή του ανθρώπου.

«Μαμά, μην κριντζάρεις» – Τι ελληνικά μιλάνε οι νέοι σήμερα;

Τι γλώσσα μιλάνε οι ψηφιακοί ιθαγενείς; Ποια η επίδραση της επικαιρότητας και ποιος o ρόλος των social media; Ο Γιώργος Ξυδόπουλος, καθηγητής Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, η Αθηνά Σοκόλη, επικεφαλής του ομώνυμου εκδοτικού Οίκου και η κοινωνιολόγος-ερευνήτρια Κατερίνα Φιτσιάλου μιλούν στην «Κ»

«Έχει πολύ μουντ γκανγκ»: Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε μία 14χρονη μαθήτρια συνομιλώντας με την μητέρα της, που έμεινε να την κοιτάει με ανοιχτό το στόμα, καθώς δεν είχε καταλάβει τίποτα. Η μαθήτρια εννοούσε πως… «έχει πολύ ωραίο παρεάκι».

7ος ΣΥΖΑΘΛΟΣ: οι εγγραφές συνεχίζονται

Οι εγγραφές στον 7ο ΣΥΖΑΘΛΟ συνεχίζονται έως την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.
Δηλώστε συμμετοχή σήμερα και ζήστε την χαρά της άθλησης, της επαφής με την φύση και στηρίξτε έμπρακτα τον αγώνα των ανθρώπων της Συζωής για την αξιοπρεπή διαβίωση, εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των ατόμων με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Φόρμα εγγραφής: https://bit.ly/syzathlos2022

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: syzathlos.syzoi.gr ή επικοινωνήστε μαζί μας στο syzoi@syzoi.gr και στο 2310460777.

Τρεις σκύλοι σε σχολεία για να διδάξουν σε μαθητές την αληθινή αγάπη

Ο Άξελ, η Διώνη και ο Πόθος είναι τρεις πρώην αδέσποτοι σκύλοι που κακοποιήθηκαν, ξυλοκοπήθηκαν άγρια, μαχαιρώθηκαν και πυροβολήθηκαν από ανθρώπινο χέρι, ωστόσο κατάφεραν να παλέψουν με τις φοβίες και τους εφιάλτες τους και να σταθούν και πάλι όρθιοι.

Τα τρία σκυλάκια, με τα ξεχωριστά αυτά ονόματα, εντοπίστηκαν σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση και υιοθετήθηκαν από την ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων). Πλέον, από την επόμενη Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, θα γίνουν οι ίδιοι «δάσκαλοι». Θα μπουν σε αίθουσες δημοτικών σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να διδάξουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης την άδολη αγάπη στο πλαίσιο φιλοζωικού προγράμματος.

Ζ. Μακρή: «Ψηφιακή προσβασιμότητα για μαθητές ΑΜΕΑ σε συνεργασία με τον Όμιλο Ηρακλής»

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή, σε στενή συνεργασία με τον Όμιλο «ΗΡΑΚΛΗΣ», τον Διευθυντή του ειδικού δημοτικού σχολείου Αγριάς κ. Μιχαλόπουλο, εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της ειδικής αγωγής, έχει την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει την αίσια έκβαση της συνέργειας που έθεσε στο επίκεντρο τις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών με αναπηρία.

Οι γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς φύλο

Καθώς η Γκαμπριέλα Μάρτενσον ετοιμαζόταν για τη γέννηση του πρώτου παιδιού της, κατέληξε στην απόφαση: δεν θα έλεγε στο παιδί ότι είναι κορίτσι ή αγόρι και θα απέφευγε να συζητήσει για το φύλο του εκτός του στενού κύκλου της οικογένειας και των φίλων της. «Ήθελα να είναι αυτό που ήθελε να είναι. Δεν ήθελα να αποφασίσω εγώ για αυτό» λέει η Μάρτενσον, οπυ ήταν 30 ετών και ζούσε στη Στοκχόλμη, όταν έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί της. 

Προτεραιότητα για τους γονείς η διασφάλιση των βασικών αναγκών των παιδιών σε μια εποχή κρίσεων

Σε μείζον ζήτημα για την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών εξελίσσεται η διαχείριση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Μπροστά στις πληθωριστικές πιέσεις και την ενεργειακή κρίση το καλάθι των αγορών και οι αγοραστικές συνήθειες καλούνται για μια ακόμα φορά να αναδιαμορφωθούν. Στο πλαίσιο αυτό, οι καταναλωτές αλλάζουν προτεραιότητες, προχωρούν σε μείωση δαπανών, ψωνίζουν με βασικό κριτήριο την τιμή, ενώ κυνηγούν προσφορές και εκπτώσεις.

Ο Σύλλογος “Ηλιαχτίδα” για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στην ειδική αγωγή στην Ικαρία

Την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας, μιλάει για καινοτόμα προγράμματα, προσλήψεις, αξιολογήσεις στα σχολεία, την ίδια ώρα, η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, μαζί με γονείς και κηδεμόνες παρατηρούν τους εκπαιδευτικούς να ματώνουν για να κλείσουν τα κενά που το Υπουργείο κρύβει, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα εκπαιδευτικά κενά που αφορούν την ειδική αγωγή στο νησί της Ικαρίας.