Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Κόβοντας τα νύχια των παιδιών χωρίς άγχος και ένταση.

Τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας αντιδρά έντονα κάθε φορά που πάτε να του κόψετε τα νύχια των χεριών ή των ποδιών; Είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού και παιδιών με Διαταραχή Αισθητηριακής Επεξεργασίας. Συνήθως οι γονείς δοκιμάζουν ανεπιτυχώς τα πάντα μέχρι που ξεμένουν από ιδέες. Έτσι, μία απλή ρουτίνα στα περισσότερα νοικοκυριά, αποτελεί αιτία που φέρνει τις οικογένειες των παιδιών αυτών στα όρια της απόγνωσης. 

Καμπανάκι της Unicef: Λιμοκτονούν 1,4 εκατ. παιδιά σε τέσσερις χώρες

Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν φέτος από την πείνα στην Νιγηρία, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στην Υεμένη, σύμφωνα με την Unicef. Ο συνδυασμός οικονομικής κατάρρευσης και συγκρούσεων έχει επιδεινώσει την κατάσταση, ενώ ειδικά οι συρράξεις δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την παράδοση βοήθειας.

Οι δευτεροβάθμιες επιτροπές δεν θα μπορούν να μειώνουν (πάντα) το ποσοστό αναπηρίας

Απόφαση για την αποτίμηση των ποσοστών αναπηρίας εξέδωσε το Α Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνοντας επί συγκεκριμένης υπόθεσης, που έφθασε στο ανώτατο δικαστήριο, ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές του ΙΚΑ δεν μπορούν να μειώσουν το ποσοστό αναπηρίας, που έχει προσδιοριστεί από την πρωτοβάθμια επιτροπή του ίδιου ασφαλιστικού φορέα, όταν την προσφυγή ασκεί μόνον ο ενδιαφερόμενος ασφαλισμένος και όχι ο ασφαλιστικός φορέας.

Kinder+SPORT: Για 3η συνεχή χρονιά στηρίζει τον αθλητισμό και τα παιδιά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής ΕυθύνηςKinder+SPORT, η Ferrero για τρίτη συνεχή χρονιά ήταν ο Μέγας Χορηγός στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» που διοργανώθηκαν από το Δήμο Αμαρουσίου και πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

Με πρωταγωνιστές τους μικρούς αθλητές, το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να προάγει τις αξίες του αθλητισμού στα παιδιά προτρέποντας τα να διαλέξουν το άθλημα που αγαπούν και να το ακολουθήσουν. Με τη συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους αθλητικές δραστηριότητες τα παιδιά μπορούν να μάθουν πως να συνεργάζονται και να έχουν ευγενή άμιλλα, αρχές που η Ferrero με το πρόγραμμα Kinder+SPORT θέλει να προωθήσει.

Neil, ο μικρός εξερευνητής

Το παιχνίδι της νέας ψηφιακής εποχής που γεννήθηκε στην Ελλάδα και ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο προσφέροντας διασκέδαση και διαδραστική γνώση σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών

Η πρώτη transgender παιδική κούκλα θα κυκλοφορήσει στη Νέα Υόρκη

Και είναι έμπνευση της transgender έφηβης Jazz Jennings.

Από τη στιγμή που έμαθε να περπατάει και να μιλάει, η Jazz Jennings είχε μια τάση προς τις κούκλες και τα φορέματα, παρόλο που είχε γεννηθεί αγόρι. Ήταν ένα από τα αρκετά πρόωρα σημάδια ότι η Jazz απλώς βρέθηκε "παγιδευμένη" στο λάθος σώμα.

«Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2017» σε όλα τα σχολεία της χώρας

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Δήμος Κορδελιού Εύοσμου: Δωρεάν μαθήματα ορθογραφίας & ορθοέπειας

Μετά από την μεγάλη ανταπόκριση που είχε ο πρώτος κύκλος Ορθογραφίας και Ορθοέπειας από τους Δημότες, η Αντιδημαρχία Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού, επαναλαμβάνει για δεύτερη χρονια τον κύκλο μαθημάτων Ορθογραφίας και Ορθοέπειας για όσους ενήλικες επιθυμούν είτε να μάθουν, είτε να θυμηθούν, είτε να βελτιώσουν τόσο την γραπτή τους διατύπωση όσο και την ορθή τους προφορική έκφραση.