Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κατασκευή: Υφασμάτινη πυραμίδα κρίκων

Πηγή
Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια ταξινόμησης είναι η πυραμίδα κρίκων. Πρόσφατα ανακαλύψαμε οδηγίες βήμα-βήμα για την κατασκευή υφασμάτινης πυραμίδας κρίκων. Τη μοιραζόμαστε μαζί σας και τρέχουμε να προμηθευτούμε τα καταλληλα υφάσματα για να φτιάξουμε τις πυραμιδούλες των μαθητών μας. Περιμένουμε φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας!

Ποια τρόφιμα επιτρέπεται να πωλούνται στα σχολεία

Σύμφωνα με την νέα Υ1γ/Γ.Π/οικ 81025 (ΦΕΚ2135/Β/29.8.2013), στα σχολικά κυλικεία, καντίνες (σταθερές), χώρους εστίασης, εντός των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιτρέπεται να πωλούνται, τα παρακάτω προϊόντα:

To multitasking αλλάζει τον εγκέφαλο

Άλλη μια επιστημονική έρευνα παρέχει ενδείξεις ότι η σύγχρονη τεχνολογία αλλάζει τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ιδίως αν κανείς ταυτόχρονα βλέπει τηλεόραση, «σερφάρει» στο διαδίκτυο, ενώ «τσεκάρει» στο κινητό του τα μηνύματα που έχει στο facebook.

Το δικαίωμα να είσαι παιδί: Έκθεση για τα 20 χρόνια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Γιορτάζοντας δύο πολύ δημιουργικές δεκαετίες ζωής, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ξεκινάει τη λειτουργία του με μια καινούρια συναρπαστική έκθεση «Το δικαίωμα να είσαι παιδί», αφιερωμένη στα δικαιώματα των παιδιών, σύμφωνα με τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού που έχει υιοθετηθεί από τον ΟΗΕ.

Διαδίκτυο και παιδί: Ισορροπία στην προστασία και συμμετοχή

Στο εμπεριστατωμένο υπόμνημα που η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά υπέβαλε στην προχθεσινή συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε σχέση με την προστασία των παιδιών στο σύγχρονο ηλεκτρονικό διαδικτυακό περιβάλλον, περιγράφονται όχι μόνο οι κίνδυνοι της χρήσης του διαδικτύου, αλλά και οι τρόποι διασφάλισης των δικαιωμάτων των παιδιών.

Διαζύγιο: Τα αισθήματα των παιδιών και συμβουλές προστασίας τους

Το διαζύγιο είναι μια από τις πιο τραυματικές εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν τα παιδιά.

Τα αισθήματα που κατακλύζουν τα παιδιά λόγω του χωρισμού και του διαζυγίου των γονιών τους είναι πολλά. Οι καταστάσεις που βιώνουν είναι δυνατόν να τους προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα που μπορούν να τα επηρεάζουν για όλη τους τη ζωή.