Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θερινή λειτουργία παιδικού σταθμού στη Δ.Ε. Συκεών

Σε ακόμη μία καινοτομία προχωρά άμεσα ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενισχύοντας τις δράσεις διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης και εργασιακής ανασφάλειας. Συγκεκριμένα, θέτει σε λειτουργία για όλη τη διάρκεια του Αυγούστου ένα βρεφικό και ένα παιδικό τμήμα στον Παιδικό Σταθμό της οδού Πόντου στη Δημοτική Ενότητα Συκεών.

Οικογενειακό επίδομα ΟΑΕΔ 2013

Ο ΟΑΕΔ με εγκύκλιο του ορίζει τα δικαιολογητικά τους δικαιούχους και το ύψος του επιδόματος του ΟΑΕΔ για το 2013 . Η καταβολή για το οικογενειακό επίδομα ΟΑΕΔ 2013 ξεκινά την Τετάρτη 24/07/2013 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2013
Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ.

Οι τηλεοράσεις τραυματίζουν τα παιδιά

Οι συσκευές τηλεόρασης συνιστούν κίνδυνο για τα παιδιά, όχι μόνον ως μέσο για την παρακολούθηση προγραμμάτων. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ, οι συσκευές τηλεόρασης γίνονται η αιτία για τον τραυματισμό ολοένα και περισσότερων παιδιών, καθώς καταγράφεται ένα σχετικό περιστατικό κάθε μισή ώρα.

Ρομπότ διασώστης, made in ΑΠΘ

Επειτα από κάθε δυνατή σεισμική δόνηση που ταράζει έναν τόπο, τα σωστικά συνεργεία, με τη συνοδεία των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, αναζητούν με σθένος τις ζωές εκείνες οι οποίες κρατούνται όμηρες στα ερείπια. Οσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες σβήνουν καθώς τα συνεργεία ανασύρουν άψυχα σώματα, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που το θαύμα γίνεται και η φλόγα της ελπίδας ανάβει ακόμη πιο δυνατή.

Ημερίδα για τη διαδικτυακή πύλη prosvasi-amea.gov.gr σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ημερίδα με θέμα την παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης www.prosvasi-amea.gov.gr του Έργου: Σύστημα Συλλογής, Παραγωγής, Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου (ΣΥ.Σ.Π.Ε.Α.Π.). του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) καλεί η Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Τρίτη 23 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52) και ώρα 10.30 το πρωί. 

Η ημερίδα θα καλύπτεται από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Διάκριση στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας

Δύο χάλκινα μετάλλια και δύο επαίνους κατέκτησαν οι έλληνες μαθητές που έλαβαν μέρος στην 24η Παγκόσμια Ολυμπιάδα βιολογίας στη Βέρνη. Ο Στέργιος Τσίτος από το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας και η Θεοφανώ Ζούμπου από το ΓΕΛ Καρέα κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Ειρήνη Κωνσταντινίδου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και η Δέσποινα Μπενέτου του 9ου ΓΕΛ Πειραιά απέσπασαν έπαινο.
Πηγή: Νέα