Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Διάγνωση γενετικών ασθενειών στα νεογνά σε δύο μόλις μέρες

Επικίνδυνες γενετικές ασθένειες σε νεογέννητα μωρά θα είναι δυνατό, για πρώτη φορά, να διαγνωστούν με ακρίβεια μέσα σε μόλις δύο ημέρες (περίπου 50 ώρες), χάρη σε ένα νέο γενετικό τεστ, που δημιούργησαν Αμερικανοί επιστήμονες. Αυξάνονται, έτσι, οι πιθανότητες επιβίωσης αυτών των παιδιών με προβλήματα εκ γενετής, καθώς, μέχρι τώρα, οι διαγνώσεις για τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται τέσσερις έως έξι εβδομάδες, διάστημα μεγάλο, στη διάρκεια του οποίου το παιδί μπορεί και να πεθάνει.

Το κάπνισμα από την εφηβική ηλικία συνδέεται με τον πρόωρο θάνατο

Οι έφηβοι που καπνίζουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από κάποιο καρδιακό νόσημα ύστερα από δεκαετίες, ακόμη κι αν κόψουν το κάπνισμα προτού γίνουν μεσήλικες, διαπίστωσαν ερευνητές. Περισσότερο κινδυνεύουν εκείνοι που ξεκίνησαν το κάπνισμα στην εφηβεία και δεν διέκοψαν ποτέ.

Γνωρίστε την Κεντρική Βιβλιοθήκη

Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη οργανώνει για τους ενδιαφερόμενους αναγνώστες, ξεναγήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα στους χώρους της.

Οταν τα αστέρια αφηγούνται παραμύθια

Πανδαισία χρωμάτων, εκατοντάδες χιλιάδες φωτεινά σώματα λαμπίριζαν πάνω από τα δεκάδες κεφαλάκια παιδιών και ενώνονταν με γραμμές φωτός που σχημάτιζαν τις φιγούρες ζώων. Ο θόλος του νέου ψηφιακού πλανηταρίου είχε μετατραπεί σε μικρό - έναστρο - ουρανό και διηγήθηκε την ιστορία των άστρων και των αστερισμών που είναι συνυφασμένη με τη ζωή των ανθρώπων και τις εποχές.

Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, Ψυχολόγοι και Εκπαιδευτικοί σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Τις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Συμβούλους Σταδιοδρομίας, Συμβούλους Ψυχολόγους καθώς και Εκπαιδευτικούς σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Μαθηματικό μοντέλο προβλέπει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Οι 35αρες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί θα πρέπει να συμβουλευθούν ειδικό σε περίπτωση που έχουν κάνει ανεπιτυχείς προσπάθειες σύλληψης επί έξι μήνες, σύμφωνα με ένα νέο μαθηματικό μοντέλο το οποίο αναπτύχθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Γουόρικ στη Βρετανία.

Κατασκευή: Πίνακας ανάπτυξης

Κατασκευάστε το δικό σας πίνακα ανάπτυξης από ξύλο, πλέξι γκλας, ύφασμα ή οποιοδήποτε άλλο υλικό σάς εμπνέει. Εμείς επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή αυτού του πίνακα ανάπτυξης που μπορεί να αποθηκευτεί!

Ξεκινά ο 18ος Κύκλος Μαθημάτων στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου

Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου ξεκινά ο 18ος Κύκλος Μαθημάτων (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2012) στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου.