Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη: Signmark



Υλικό: Free Muppets Christmas Activity Pack

Μεταφορτώστε δωρεάν το Free Muppets Christmas Activity Pack που αποτελείται από 14 σελίδες με δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους των Muppets.

Τι να κάνω τα παλιά παιχνίδια του παιδιού μου;

(από το paizoumemazi) Συχνά, περπατάω σε βουνά από παιχνίδια. Κι αυτό είναι κάποιες φορές εκνευριστικό! Ο καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθούμε τα παλιά παιχνίδια από το παιδικό δωμάτιο, -εάν βέβαια δεν τα χαρίσουμε που είναι το καλύτερο- είναι τα τα εκθέσουμε! 
Δείτε τις προτάσεις του paizoumemazi εδώ κι εδώ.

Υποτροφίες από το ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου

Το ίδρυμα Γαζή-Τριανταφυλλόπουλου ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν καταγωγή από την Ευρυτανία ή να είναι κάτοικοι Ευρυτανίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2012 και τα δικαιολογητικά μπορούν να κατατεθούν στην Αθήνα (οδός Σόλωνος 19 Τ.Κ.: 10671).
Πηγή: diorismos

Ηλεκτρονικό Εκπαιδευτικό Υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από το ΚΕΕ

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (ΚΕΕ) ανέλαβε και υλοποίησε το έργο: «Δημιουργία Ηλεκτρονικού Εκπαιδευτικού Υλικού Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης». Το ηλεκτρονικό αυτό υλικό είναι διαθέσιμο πλέον στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Κέντρου, έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και προτείνεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε θέματα Περιβάλλοντος, με κεντρικό άξονα την Εκπαίδευση για την Αειφορία.

Παιδικό σταθμό για παιδιά ΑμεΑ σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Τη δημιουργία ενός χώρου δωρεάν φιλοξενίας παιδιών προσχολικής ηλικίας ΑμεΑ σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία δράση η οποία θα αφορά παιδιά ηλικίας από 2,5 - 4 ετών και θα δημιουργηθεί στη Θέρμη, ο οποίος δεν λειτουργεί πλέον, και αφού γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.

Απεργία σε επτά ιδιωτικά σχολεία

Απεργία σε επτά ιδιωτικά σχολεία της χώρας έχει προκηρύξει για σήμερα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ). Τα σχολεία αυτά είναι τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, Σωτηρχόπουλου, Πετράκη Βαλσαμίδη, η Γεννάδειος Σχολή, η Σχολή Λαμπίρη, τα εκπαιδευτήρια Ι. Σαφαρίκα - Ι. Μπαρμπαρούση και ο εκπαιδευτικός όμιλος Αργολίδας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Πώς η κώφωση επέδρασε στη μουσική του Μπετόβεν

Η σταδιακή μείωση της ακοής του Μπετόβεν μέχρι και η ολοκληρωτική κώφωση του, είχαν ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν σημαντικά οι μουσικές συνθέσεις του. Έρευνα του κέντρου μεταβολισμικής του Λάϊντεν, δείχνει πως όσο επιδεινωνόταν η κατάστασή του μεγάλου συνθέτη, χρησιμοποιούσε όλο και περισσότερο χαμηλής συχνότητας νότες, αλλά όταν πια κουφάθηκε τελείως, τότε επέστρεψε ξανά στις υψηλές νότες.

Μαθαίνοντας στα παιδιά να είναι αισιόδοξα

Η αισιοδοξία είναι μια στάση ζωής που όχι μόνο προκαλεί θετικά συναισθήματα αλλά έχει και άμεση συσχέτιση με την καλή υγεία. Πολλές έρευνες υποστηρίζουν τα θετικά αποτελέσματα της αισιοδοξίας στην ανθρώπινη ζωή.

Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα και πάλι στις Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης σας καλούν να ζήσετε μαζί τους την ομορφιά τωνμαγικών Χριστουγέννων! Τα «Χριστουγεννιάσματα και Καλαντίσματα» είναι η μουσική θεατρική παράσταση βασισμένη στην παράδοση, που θα σας ξανακάνει παιδιά με τα κάλαντα, τους καλικατζάρους και τις πίττες του Άι Βασίλη!

Οι γείτονες ως πρόβλημα στα σχολικά βιβλία

Δεν ασχολήθηκα με τα σχολικά βιβλία τα τελευταία χρόνια. Ελαττώθηκε το ενδιαφέρον που είχα στην δεκαετία του 1990 επειδή είχαν αφαιρεθεί σταδιακά οι ενοχλητικές εκφράσεις κατά του Άλλου στα σχολικά εγχειρίδια της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Άποψη: Κατερίνα Μπακογιάννη "Χριστούγεννα και φιλανθρωπία"

Κάθε Χριστούγεννα, με το που αρχίζουν τα ραδιόφωνα να παίζουν τα εορταστικά σποτάκια με μηνύματα αλληλεγγύης, μου έρχεται στο μυαλό μία εικόνα που μού μετέφερε πριν από αρκετά χρόνια μία εργαζόμενη σε ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά άπορων οικογενειών. «Ο κόσμος μας θυμάται τα Χριστούγεννα,» μου είχε πει.

10 tips για να θέσετε το... «καλό παράδειγμα»

Είστε η πιο σημαντική επιρροή των παιδιών σας. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή...Η ποικιλία των φαγητών βοηθά τα παιδιά να λάβουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα από την κάθε ομάδα τροφίμων. Είναι επίσης πιο πιθανό να δοκιμάσουν νέα φαγητά και να τους αρέσουν περισσότερα φαγητά.

ΗΠΑ: Το ομαδικό σεξ, η νέα «μόδα» των εφήβων

Ολο και περισσότερες έφηβες συμμετέχουν σε ομαδικό σεξ ήδη από την ηλικία των 15 χρόνων στις ΗΠΑ, με τις μισές να εξαναγκάζονται σε αυτό από τους συντρόφους τους, αποκαλύπτει νέα αμερικανική έρευνα. Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου της Βοστόνης, διαπίστωσαν ότι μία στις 13 έφηβες δηλώνει ότι είχε κάποια στιγμή στη ζωή της σεξουαλική εμπειρία που περιελάμβανε «πολλαπλούς εραστές» και ότι συχνά αυτό ήταν απαίτηση του συντρόφου τους, ο οποίος είχε επηρεαστεί από πορνογραφικές ταινίες. 

Προβολή: «Με λένε Γιώργο» στην ΕΤ3

Δίωρο εορταστικό πρόγραμμα την ημέρα των Χριστουγέννων, στις 18:00. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο μουσικός και δημοσιογράφος με τύφλωση Γιώργος Μπελίρης . 
Μαζί του στην παρέα του δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες και εθελοντές από το χώρο της αναπηρίας. Συζητούν για την ανθρώπινη ποικιλομορφία, τη συνύπαρξη και τραγουδούν για τη ζωή . 

Πανελλήνιο Συνέδριο: "Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση: Τάσεις και Προοπτικές"

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει την οργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή με θέμα: "Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση: Τάσεις και Προοπτικές", κατά το διάστημα 4 έως 6 Μαΐου 2012 στην Αθήνα (στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Φιλοσοφική Σχολή).