Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

«Σχεδόν αόρατα» τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, εκτιμά η Unicef

Από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού είναι τα παιδιά με αναπηρία, τα οποία πέφτουν πολύ εύκολα θύματα κοινωνικού αποκλεισμού, διακρίσεων και βίας, εκτιμά η Unicef σε έκθεσή της.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή που τιτλοφορείται: «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2013» και η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά με αναπηρίες αντιμετωπίζουν τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο από τα υπόλοιπα να πέσουν θύματα σωματικής και σεξουαλικής βίας, έχουν λιγότερες πιθανότητες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας ή στην εκπαίδευση και είναι περισσότερο εκτεθειμένα στη φτώχεια. Μάλιστα σε πολλές χώρες τα εγκαταλείπουν ή τα κλείνουν σε ιδρύματα, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Πόσο είναι αλήθεια όσα ακούγονται για απαγωγές ανηλίκων από αγνώστους

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονται στο Διαδίκτυο μηνύματα τα οποία προειδοποιούν γονείς για συγκεκριμένο τύπου αυτοκίνητο -συνήθως μαύρου χρώματος-, το οποίο κινείται πάντα σε συγκεκριμένες περιοχές, είτε του Λεκανοπεδίου είτε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, και «αρπάζει» μικρά παιδιά.

Τι κάνει το παιδί στο Facebook;

H φυγή του 13χρονου παιδιού από τα Σπάτα μετά την γνωριμία της με 23χρονο μέσω Facebook επαναφέρει την συζήτηση για τους κινδύνους του διαδικτύου και συγκεκριμένα αυτούς από την διαδικτυακή κοινωνική δικτύωση. Αντί να κυνηγάμε όμως φαντάσματα, θα ήταν προτιμότερο να μπούμε στο Facebook. Η άγνοια δεν είναι δικαιολογία για τους κηδεμόνες και όταν υπάρχει ανάγκη -ο κηδεμόνας είναι η γιαγιά-, τον ρόλο αυτό μπορούν και πρέπει να αναλαμβάνουν οι πραγματικοί φίλοι με την βοήθεια των δικών τους κηδεμόνων.

Ουγκάντα | Μια παιδική χαρά από σκουπίδια κι ανακυκλώσιμα υλικά

Ενας νεαρός καλλιτέχνης από την Ουγκάντα δημιούργησε μια οικολογική παιδική χαρά εξολοκλήρου από σκουπίδια κι ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Ρουγκάνζου Μπρούνο, ένας ταλαντούχος ζωγράφος και γλυπτής, αμέσως μόλις τελείωσε τη Σχολή Καλών Τεχνών στο πανεπιστήμιο Κιαμπόγκο, το 2009, έβαλε πλώρη για την ευόδωση του μεγαλεπήβολου σχεδίου του:

Χ. Αθανασίου: Κριτήριο για την ιθαγένεια η ελληνική εκπαίδευση

Σε διαβούλευση μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης βρίσκεται η τροποποίηση του νόμου 3838 για τη χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών, σε ό,τι αφορά τις διατάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός ΕσωτερικώνΧαράλαμπος Αθανασίου. Πάντως, ο κ. Αθανασίου διεμήνυσε ότι η νέα ρύθμιση θα βασίζεται στην «ισοκρατική» αντιμετώπιση της αναγνώρισης ενός αλλοδαπού ως Έλληνα, με βασικό κριτήριο τη συμμετοχή του στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

14χρονη αυτοκτόνησε μετά από προσβλητικά και εκφοβιστικά σχόλια εις βάρος της στο facebook

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει στην Ιταλία η πρόσφατη αυτοκτονία 14χρονης μαθήτριας, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της μετά από προσβλητικά και εκφοβιστικά σχόλια εις βάρος της στο facebook με την Δικαιοσύνη να μην αποκλείει το ενδεχόμενο να τεθεί υπό έλεγχο το προσωπικό του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, για πιθανές ποινικές ευθύνες.

Εκδηλώσεις Ιουνίου στο Βαφοπούλειο

Σάββατο 1/6, ώρα 19:00
Η παιδική θεατρική ομάδα του Β.Π.Κ., με την επιμέλεια-διδασκαλία της Σοφίας Μελιγκοπούλου, θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση «Ο θησαυρός του Βιβλιοπόντικα» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου