Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

8 συμβουλές για να βοηθήσετε τους μαθητές του δημοτικού να κάνουν τις εργασίες τους στο σπίτι χωρίς να βιάζονται.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι μαθητές του δημοτικού που μαθαίνουν ή σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο από την πλειοψηφία των συνομηλίκων τους μπορεί να ολοκληρώνουν βιαστικά τις εργασίες που έχουν για το σπίτι. Παιδιά με δυσκολίες στις εκτελεστικές λειτουργίες ή Διαταραχή Ελλεμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας μπορεί είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο να κάνουν πάρα πολύ γρήγορα τις εργασίες τους. 

Προβληματισμοί για την εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών

Τον Δεκέμβριο του 2021 ένας δημοσιογράφος της διαδικτυακής έκδοσης του περιοδικού Forbes ονόματι Frederick Hess έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Gifted education under attack» με αφορμή την απόφαση του τότε δημάρχου της Νέας Υόρκης Bill de Blasio να διακόψουν τα δημοτικά σχολεία της πόλης τη διεξαγωγή δοκιμασιών για τον εντοπισμό χαρισματικών μαθητών και να υιοθετήσουν το μοντέλο της μάθησης μέσω επιτάχυνσης για όλα τα παιδιά, ώστε να μην υποεκπροσωπούνται μαθητές/τριες που ανήκουν σε μειονότητες, ο Hess αναφέρθηκε στην ανάγκη ώστε η εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών να γίνεται με τρόπο δίκαιο, αποτελεσματικό και υπεύθυνο.

Ειδικοί στην «Κ»: «Εμποδίζουν τα παιδιά τους να καταλάβουν τι έκαναν» – Η αντίδραση των γονέων στο bullying

Ο Λίνος βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη για βιασμούς γυναικών και ένα φόνο. Η μητέρα του η Βιβή, που τον μεγάλωσε μόνη της, έκανε το αδιανόητο: όταν κατάλαβε τη δράση του γιου της, τον κατέδωσε η ίδια. Για να σταματήσει το κακό αλλά και να τον σώσει από τον εαυτό του. Ο Λίνος και η Βιβή όμως είναι μυθιστορηματικά πρόσωπα, ήρωες του βιβλίου «Τα Σακιά» (εκδόσεις Καστανιώτη) της Ιωάννας Καρυστιάνη.

Θεραπευτική Άσκηση: Action for Kids with Disabilities

Το πρόγραμμα «Θεραπευτική άσκηση», μια πρωτοβουλία του Τμήματος αθλητικής αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής , ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής σχολής, ΕΚΠΑ και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προχώρησε στον απολογισμό της δράσης Action for Kids with Disabilities 2023, στόχος της οποίας ήταν «η προαγωγή της εξατομικευμένης φυσικής δραστηριότητας στη ζωή των παιδιών με αναπηρία, έτσι ώστε να βελτιωθεί το κινητικό και το νοητικό επίπεδο της αναπηρίας και να ενισχυθεί η συμπερίληψη τους στο κοινωνικό πλαίσιο».

Δημιουργία πανελλαδικού Μητρώου Ανάπηρων Δικηγόρων

Μετά την πιλοτική λειτουργία του Μητρώου ΑμεΑ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στα πλαίσια του σχεδιασμού της Ολομέλειας μέτρων για την υποστήριξη και προσβασιμότητα ανάπηρων δικηγόρων, δημιουργείται πανελλαδικό Μητρώο Ανάπηρων Δικηγόρων, για την πιο συστηματική και εξειδικευμένη οργάνωση των διεκδικήσεων αυτής της κατηγορίας συναδέλφων.

Augmental: Παρουσιάζει το Mouthpad για άτομα με αναπηρία

Η Augmental παρουσιάζει το Mouthpad, μια καινοτόμα λύση για άτομα με αναπηρία για την επικοινωνία και τον έλεγχο των συσκευών τους, εισάγοντας τη δυνατότητα ελέγχου μέσω κινήσεων του κεφαλιού.

Σχολικός διαγωνισμός Space Art Contest

Διαγωνισμός τέχνης σχετική με την Αστρονομία για παιδιά 6-18 ετών. Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στη σχετική ιστοσελίδα

Snapchat: Οι γονείς μπορούν να αποφασίζουν αν οι έφηβοι θα χρησιμοποιήσουν το chatbot AI της εφαρμογής

Την επιλογή να αποκλείσουν τους εφήβους τους από την αλληλεπίδραση με το chatbot myAI του Snapchat, δίνει η εφαρμογή στους γονείς, μετά από ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του εργαλείου για τους νέους.

Αποσύρονται βιβλία και λεξικά από σχολεία της Φλόριντα λόγω «περιγραφών σεξουαλικής συμπεριφοράς»

Μια σχολική περιφέρεια της Φλόριντα βρίσκεται αντιμέτωπη με ομοσπονδιακή αγωγή αφού αποφάσισε να αφαιρέσει αντίγραφα λεξικών, εγκυκλοπαίδειας και άλλων βιβλίων επειδή τα έργα περιείχαν περιγραφές «σεξουαλικής συμπεριφοράς».

Εννέα στα δέκα παιδιά έως 12 ετών στην Ελλάδα είναι χρήστες του διαδικτύου

Αποκαλυπτική για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου και του διαδικτύου από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες είναι νέα έρευνα, τα ευρήματα, όμως της οποίας είναι ανησυχητικά για τους ανήλικους καθώς, όπως προέκυψε εννέα στα δέκα παιδιά πέντε έως 12 ετών είναι χρήστες του Ίντερνετ. 

Μικροί εξερευνητές κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο με τη δύναμη της τεχνολογίας

Ο 7ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Generation Next, καλεί μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να λύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας και του τόπου τους με μια δική τους κατασκευή ή τεχνολογική εφαρμογή