Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Πώς να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της Δυσγραφίας.

Προσαρμογές στο σχολείο και τη δουλειά, εργοθεραπεία και ασκήσεις στο σπίτι μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τα συμπτώματα της δυσγραφίας σε παιδιά και ενηλίκους. 

Αν το παιδί σας διαγνώστηκε μόλις τώρα με Δυσγραφία, μια Μαθησιακή Δυσκολία που επηρεάζει το γραφικό χαρακτήρα και τη λεπτή κινητικότητα, το επόμενο βήμα σας πρέπει να είναι οι προσαρμογές στο σπίτι και στο περιβάλλον του παιδιού. Ανάλογα με τον τύπο της Δυσγραφίας – χωρική, κινητική ή δυσλεξική- η εργοθεραπεία μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά. 

«Είμαι η Άννα. Είμαι σοπράνο και έχω Σύνδρομο Τουρέτ»

Φανταστείτε να είστε στο Μέγαρο Μουσικής και να παρακολουθείτε “Το Φάντασμα της Όπερας”. Ξαφνικά στη διπλανή θέση κάποιος βγάζει άναρθρες κραυγές. Πως θα αντιδρούσατε; – Η Άννα δίνει την απάντηση: «Σταματήστε. Σκεφτείτε και φερθείτε όπως θα φερόσασταν σε οποιονδήποτε άλλο»

Η Άννα Στεργή είναι 18 χρονών, σκοπεύει να σπουδάσει μουσικολογία στο Λονδίνο ενώ έχει έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες καθώς ζωγραφίζει, κάνει γλυπτά και κοσμήματα. Μέσα από την τέχνη της προσπαθεί να περάσει κοινωνικά μηνύματα αποδοχής της διαφορετικότητας. Μάλιστα, με φόντο τους πίνακές της μας περιγράφει πως διαγνώστηκε με σύνδρομο Τουρέτ στην ηλικία των 13 χρονών.

Πανελλαδικές 2022: Στις 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες - Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Την Τρίτη 28 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Εγκύκλιο με θέμα την ανάρτηση των βαθμολογιών των Πανελλήνιων εξετάσεων του 2022 εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Learning from the Extremes: Ανοιχτή Πρόσκληση για οικονομική υποστήριξη σε απομακρυσμένα σχολεία

Το πρόγραμμα Learning from the Extremes στοχεύει στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων πρόσβασης στην ψηφιακή εκπαίδευση, ενισχύοντας την ένταξη και μειώνοντας το ψηφιακό χάσμα που υφίστανται οι σχολικές κοινότητες των απομακρυσμένων περιοχών με χαμηλή συνδεσιμότητα, περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε συσκευές και ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία και περιεχόμενο.

Tο... φανταστικό «Turning Red» της Pixar θα έχει συνέχεια μέσω κόμικ που θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023

Ένα manga (κόμικ)που θα συνοδεύει την ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney/Pixar «Turning Red» ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2023 από τη Viz Media.

Το franchise «Turning Red» που εστιάζει στους έφηβους έχει ήδη επεκταθεί πολύ πέρα από την ταινία και το σχετικό περιεχόμενο έχει συγκεντρώσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Βόλος: Παγκόσμιο ρεκόρ στατικής άπνοιας για τον 16χρονο Ανάργυρο Χλίτσιο

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στατικής άπνοιας στην κατηγορία junior, σημείωσε χθες το πρωί, ο 16χρονος Ανάργυρος Χλίτσιος, ακολουθωντας τα βήματα του πατέρα του, Χρόνη Χλίτσιου, κάτοχος επίσης παγκόσμιων επιδόσεων, στην στατική άπνοια και την ελεύθερη κατάδυση.

Ο Ανάργυρος, παίρνοντας μια ανάσα, παρέμεινε 5 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα κάτω από το νερό, καταρρίπτοντας το δικό του προηγούμενο ρεκόρ των 4.52 λεπτών, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ των 5.17 λεπτών, που έγινε πρόσφατα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι.

«Ένας κόσμος δύο όψεις», ταινία που εστιάζει στην αόρατη αναπηρία

Η πρωταγωνίστρια και η σεναριογράφος στην ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Ένας κόσμος δύο όψεις», που εστιάζει στην αόρατη αναπηρία, αυτήν δηλαδή που δεν καθορίζει τη ζωή του ατόμου όσο σοβαρή και να είναι, είναι η 23χρονη Παρασκευή Σαλαβγιά, η οποία παρά την εγκεφαλική παράλυση και αριστερή ημιπληγία της, λόγω προωρότητας, όχι μόνο κάνει μεγάλα όνειρα, αλλά τα υλοποιεί κιόλας, με επιμονή, υπομονή και προσήλωση στο στόχο της.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Συνεχίζονται μέχρι τις 30 Ιουνίου οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2022-2023 στο 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης-Νεάπολης, ενώ την Πέμπτη 30 Ιουνίου, το Σχολείο θα πραγματοποιήσει Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, στις 7:00 το απόγευμα, στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), ενημερώνει ο δήμος Νεάπολης Συκεών με ανακοίνωσή του.

Έρευνα για την Αναγκαιότητα Ενίσχυσης της Οικονομικής Εκπαίδευσης στο Ελληνικό Λύκειο

Ο κεντρικός σκοπός της παρούσας έρευνας ήταν να αναδείξει τις απόψεις των μαθητών/-τριών του Γενικού Λυκείου γύρω από την αναγκαιότητα ενίσχυσης της οικονομικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με σκοπό τόσο την αποτίμηση της σημαντικότητας των οικονομικών γνώσεων που διδάσκονται στο πλαίσιο του Γενικού Λυκείου όσο και την σύνδεση αυτών με μελλοντικές αποφάσεις των μαθητών/-τριών στο πλαίσιο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Έτος «Κλιματικής Αλλαγής στα σχολεία» του Δήμου Καισαριανής

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης παιδιών και εφήβων, υλοποιεί ο Δήμος Καισαριανής (τομέας Οικολογίας και Παιδείας), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Κλιματική αλλαγή στα σχολεία», με βασικό εργαλείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το μονοπάτι.

Θέματα όπως η διατήρηση της βιοποικιλότητας, η ιστορία του τόπου, η σημασία της ύπαρξης του δάσους στη ζωή μας, η φροντίδα του και η ευθύνη όλων μας απέναντί του, διδάσκονται με βιωματικό τρόπο.

Chiesi Hellas και Νάσος Γκαβέλας «τρέχουν» μαζί στον αγώνα ευαισθητοποίησης για τις Σπάνιες Παθήσεις


Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης στο Τόκιο στα 100 μέτρα (κατηγορίας Τ11 για αθλητές με μερική απώλεια όρασης), Νάσος Γκαβέλας, είναι το κεντρικό πρόσωπο στο βίντεο ευαισθητοποίησης για τις σπάνιες παθήσεις της Chiesi Hellas. 

1 δισεκατομμύρια άτομα στον κόσμο με ψυχική διαταραχή.

Σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν από κάποια μορφή ψυχικής διαταραχής, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΗΕ – ένας συγκλονιστικός αριθμός που γίνεται ακόμη πιο ανησυχητικός, αν σκεφτεί κανείς ότι περιλαμβάνει περίπου έναν στους επτά εφήβους.
Τον πρώτο χρόνο της πανδημίας COVID-19, τα ποσοστά κοινών καταστάσεων όπως η κατάθλιψη και το άγχος, αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 25 %, δήλωσε o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε η ανακαινισμένη Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου

Με καινούργιο εξοπλισμό λειτουργεί πλέον η Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου χάρη στο έργο του Σωματείου Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά».

Το έργο, που παραδόθηκε σήμερα, περιλαμβάνει κλίνες, κομοδίνα, αποσπώμενα έπιπλα για τις ανάγκες των μικρών ασθενών, που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της Μονάδας, η οποία εξυπηρετεί περισσότερα από 10.000 παιδιά τον χρόνο.