Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Βιβλιοπαρουσίαση: Mockingbird

«Ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο» γράφει στην πρώτη σελίδα. Και αυτή η απλή φράση συνοψίζει τη φιλοσοφία του βιβλίου. 

Έχοντας αφετηρία δύο σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της, η Kathryn Erskine δίνει στην αμερικάνικη παιδική και εφηβική λογοτεχνία ένα πολύ δυνατό βιβλίο, το οποίο παρουσιάζει την προσπάθεια ενός κοριτσιού με Σύνδρομο Asperger να συμφιλιωθεί με την απώλεια του αδερφού της που έπεσε νεκρός μέσα στο σχολείο του σε μακελειό που προκάλεσε οπλισμένος μαθητής. 

Τι διαβάσαμε σήμερα: έρευνες, διαμαρτυρίες και σχολεία

Αναπηρία – δικαιώματα 

Αγανάκτηση για την άρνηση της υποδιευθύντριας του Κέντρου Υγείας Λευκίμμης, να κάνει δεκτή τη νόμιμη πρόσληψη ειδικευόμενου γιατρού χειρουργικής στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης. με την αιτιολογία ότι πάσχει από κώφωση και δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Η ΕΣΑμεΑ έστειλε επείγουσα επιστολή διαμαρτυρίας, όπως και ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίας Κέρκυρας, στον υπουργό Υγείας, καταγγέλλοντας τη διάκριση και ζητώντας την άμεση έγκριση της πρόσληψης του εν λόγω ιατρού στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, καθώς και τις κατάλληλες εύλογες προσαρμογές.