Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Προβολή: Θεραπευτική ιππασία



10 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές από το κρατικό Ινστιτούτο MASDAR στα Η.Α.Ε.

Το Ίδρυμα MASDAR Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας “MASDAR Institute of Science and Technology”, στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε ότι προσφέρει δέκα (10) μεταπτυχιακές υποτροφίες, σε Έλληνες αριστούχους φοιτητές, που επιθυμούν ν’ ακολουθήσουν προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, στους ακόλουθους τομείς:

Ρεσιτάλ πολεοδομίας από παιδικά χέρια

Με όπλο τη φαντασία τους, μαθητές χτίζουν πόλεις από πλαστικά κουτιά, δημιουργούν έργα τέχνης από σφραγίδες και στήνουν παιχνίδια με κουτάλες στο πλαίσιο ενός εικαστικού εργαστηρίου που φέρνει στην Αθήνα το γαλλικό Κέντρο Πομπιντού

Το Παιδί ανακηρύσσεται σε πρώτη τηλεοπτική δύναμη!

Η Ζήνα Κουτσελίνη γράφει στο entertv:
Τα χρόνια που δούλευα στη τηλεόραση και σε πρωινά προγράμματα αναρωτιόμουν πως μας ισοπέδωναν τα παιδικά, Ζουζούνια, Μίκυ Μάους, η Ντόρα η εξερευνήτρια, την περίοδο των γιορτών και όχι μόνο. Υπήρξαν μέρες που σε τέταρτα άγγιζαν και το 35%, σε μερίδιο τηλεθέασης, στο σύνολο.

5 λόγοι για να αφήσετε το παιδί σας να χάσει

Κάνετε ότι δεν θυμάστε πού είναι κρυμμένα τα ζευγαράκια στο memory; Κάνετε μια όχι και τόσο έξυπνη κίνηση στο σκάκι; Δίνετε επίτηδες λάθος απάντηση σε ερωτήσεις γνώσεων; Όλα τα κάνετε για να κερδίσει το παιδί σας και να νιώσει την ικανοποίηση και την υπερηφάνεια της νίκης.

Τι είναι το Τμήμα Ένταξης;

Το τμήμα Ένταξης είναι μια δομή της Ειδικής Αγωγής μέσα στα γενικά σχολεία που στόχο έχει την εκπαιδευτική παρέμβαση με εξατομικευμένα προγράμματα στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Λειτουργεί μέσα στο γενικό σχολείο ως ξεχωριστό τμήμα και δέχεται παιδιά από όλες τις τάξεις.

Ν. Σαραντάκος: Ένα παραπονεμένο αγόρι γράφει στον πατέρα του

Κι ενώ συνεχίζονται, σε παράταση της παράτασης της παράτασης, οι διαπραγματεύσεις που έπρεπε οπωσδήποτε να είχαν ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ αλλιώς τη Δευτέρα το πρωί θα ερχόταν η συντέλεια του κόσμου, αντί να προσπαθήσω να παρακολουθήσω την επικαιρότητα θα ασχοληθώ με ένα στιγμιότυπο από την καθημερινή, την οικογενειακή ζωή, ένα γράμμα που στέλνει ένα παιδί στον πατέρα του, γράμμα γεμάτο παράπονο.

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Κορέα

Η Κορεατική Κυβέρνηση (Korean Government Scholarship Program KGSP) ανακοίνωσε ότι προσφέρει ένα πρόγραμμα υποτροφιών σε αριστούχους φοιτητές από όλο τον κόσμο μέχρι σαράντα (40) ετών που επιθυμούν να φοιτήσουν σε Πανεπιστήμια της Κορέας, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Bιβλίο Η Εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ

Ορφανός, συντηρητής ρολογιών και κλέφτης, ο δωδεκάχρονος Ουγκό ζει ανάμεσα στους τοίχους ενός πολυσύχναστου σιδηροδρομικού σταθμού του Παρισιού. Η επιβίωσή του εξαρτάται από τα μυστικά και την ανωνυμία του.

Βενετσιάνικος αέρας στα Αηδονάκια

Καρουζέλ με ιππότες για μαγικές βόλτες, μια βενετσιάνικη γόνδολα για να φωτογραφηθείτε, αποκριάτικη αγορά με face painting, το εργαστήρι του Καρνάβαλου με πολλά παιχνίδια, πολύχρωμες γιρλάντες, κομφετί και χειροποίητες μάσκες, παγοδρόμιο και ακόμη πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει στους επισκέπτες του το λούνα παρκ Αηδονάκια στην αποκριάτικη εκδήλωση «Venezia» (μέχρι 27/2).

Πρόγραμμα υποτροφιών Ινδίας

Το Ινδικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Σχέσεων (ICCR) της Ινδίας, στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσε ότι προσφέρει μία (1) υποτροφία σε Έλληνα πολίτη, σύμφωνα με το Γενικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα Υποτροφιών “General Cultural Scholarship Scheme” (GCSS) για προπτυχιακές, μεταπτυχιακές, μεταδιδακτορικές σπουδές και για την εκπόνηση Διδακτορικού Τίτλου, σε όλους σχεδόν τους τομείς σπουδών, σε Πανεπιστήμια της Ινδίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

2 θέσεις ΠΕ Ψυχολογίας ή Κοινωνικών Επιστημών στην ΠΕΨΑΕΕ

Η Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.) πρόκειται να υλοποιήσει το έργο με τίτλο: "Πρόγραμμα Ολιστικής παρέμβασης για την απασχόληση ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην αγορά εργασίας: Γέφυρες Απασχόλησης" (MIS 365136) που συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ) και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013.

Έξι διάσημα πειράματα σκέψης: από την Αρχαία Ελλάδα στην Κβαντομηχανική

Από την Αρχαία Ελλάδα στην Κβαντομηχανική ή Τι σχέση έχουν ένα κινέζικο δωμάτιο και μια γάτα με το άπειρο; Μπορεί μια γάτα να είναι και ζωντανή και νεκρή; Μπορεί ένας υπολογιστής να σκέπτεται; Πώς μια χελώνα νίκησε τον Αχιλλέα σε έναν αγώνα δρόμου;

Γιατί ξυπνάει τρομαγμένο ένα παιδί;

Το να ξυπνάνε τα παιδιά τρομαγμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Ωστόσο οι λόγοι που «τρομάζει» ενα παιδί κατά τη διάρκεια της νύχτας ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία του. Ένα μωρό ξυπνάει γιατί του… λείπετε και ένας μαθητής Δημοτικού γιατί βλέπει εφιάλτες.

Σουρεαλιστικές Διδασκαλίες Ξάνθης (ΣουΔιΞα)


Οι ΣουΔιΞα θα παρουσιάσουν το παραμύθι  "Ο Τάκης ο πειραματάκης και το μυστικό του Δάσους",  δύο (!) φορές  στο πλαίσιο των καρναβαλικών εκδηλώσεων  της Φιλοπρόοδου Ένωσης Ξάνθης:

Διαζύγιο; Άσε, πιο υγιές αργότερα…

Οι άνθρωποι που χωρίζουν σε πιο μικρή ηλικία, κινδυνεύουν με μεγαλύτερα προβλήματα υγείας, σε σχέση με όσους παίρνουν διαζύγιο σε πιο μεγάλη ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Από 10 έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Ξεκινά στις 10 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται στις 28 του ίδιου μήνα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Φέτος η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων-δηλώσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία για Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια.