Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η προσχολική αγωγή γεφυρώνει χάσματα

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science, ο Elliot Tucker-Drob, επίκουρος καθηγητής της ψυχολογίας στο University of Texas , διαπίστωσε ότι η προσχολική φοίτηση γεφυρώνει σημαντικά το χάσμα επιδόσεων μεταξύ των παιδιών των χαμηλών και υψηλών κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων. Περισσότερα για την έρευνα διαβάστε στο futurity. Τη μελέτη μπορείτε να την προμηθευτείτε από εδώ.

Project Unbreakable

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Grace Brown ξεκίνησε ένα φωτογραφικό εγχείρημα με τίτλο "Project Unbreakable". Μέσα από τις φωτογραφίες της, η Grace επιδιώκει να βοηθήσει τα άτομα που εχουν δεχτεί σεξουαλική επίθεση. Κάθε άτομο φωτογραφίζεται με ένα πόστερ που γράφει λόγια του θύτη. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και ενημερωθείτε σχετικά.

Ιατρική Εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα: προβληματισμοί, προοπτικές και προκλήσεις

Πέμπτη 15 Μαρτίου, 2012. 16:30-20:00
Πανεπιστήμιο Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), Νέο Αμφιθέατρο

Διεθνής διαγωνισμός για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας

Διεθνή διαγωνισμό για την προώθηση της γερμανικής γλώσσας προωθεί η Γερμανική Πρεσβείας στην Αθήνα. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά, μέχρι και την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 (με απόδειξη τη σφραγίδα του ταχυδρομείου), στη διεύθυνση: Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι, Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων, Τμήμα Β' Εκπαιδευτικών Ανταλλαγών, Γραφείο 2161, υπόψη της κ. Μπομπέτση, τα παρακάτω δικαιολογητικά (όλα εις πενταπλούν):

Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ): Πληροφορίες και οδηγός επιβίωσης

Με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) αλλάζουν όλες οι παροχές όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας: Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου…

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας παρουσιάζει δύο ακόμη εκπαιδευτικές ενότητες σχετικές με την τοπική ιστορίας μας. Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πόλης μας…Πάμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τη στιγμή αυτή…

Θέλεις να γινεις εθελοντής στο TEDxThessaloniki 2012;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του TEDxThessaloniki:

Κάθε TEDx στηρίζεται στους εθελοντές του, βασική ομάδα και έκτακτοι συνεργάτες. Στην πραγματικότητα κανένα TEDx δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αν δεκάδες ενθουσιώδη, δραστήρια και δημιουργικά άτομα δεν πρόσφεραν τη βοήθεια τους.

Google: σύστημα φωνητικών εντολών

Εδώ και καιρό, φήμες θέλουν τη Google να εργάζεται πάνω στο δικό της σύστημα φωνητικών εντολών για Android με κωδική ονομασία Majel. Τελικά, πρόσφατες πηγές αναφέρουν ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Android εκδοχή του Siri θα κάνει την εμφάνιση της περί τα τέλη του έτους όχι ως Majel αλλά ως ‘Google Assistant’.

Πρόσωπο: Lloyd Coleman

Ο Lloyd Coleman, 19 ετών, είναι το άτομο που του ζητήθηκε από την BBC National Orchestra of Wales να συνθέσει ένα μουσικό κομμάτι για την Πολιτισμική Ολυμπιάδα, μία σειρά εκδληλώσεων που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012. Εκτός από το νεαρό της ηλικίας του, άξιο να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι ο  Lloyd είναι κωφός και με προβλήματα όρασης. Διαβάστε σχετικά στο δημοσίευμα του BBC.

Όταν η μαμά αρκούδα μαλώνει και... συγχωρεί

Τις "ανθρώπινες" αντιδράσεις μίας μαμάς αρκούδας, που μάλωσε το μικρό της για να το συνετίσει, πριν το πάρει αγκαλιά, κατέγραψε φωτογραφικός φακός.

Προβολή: Μια μέρα στη Γη

Η ταινία One Day on Earth, μια παγκόσμια συλλογική προσπάθεια, γυρίστηκε ολόκληρη την ίδια μέρα, 10 Οκτωβρίου 2010, με περισσότερες από 3000 ώρες βιντεοσκοπημένου υλικού από κάθε γωνιά του κόσμου, επιδεικνύοντας την απίστευτη ποικιλομορφία, τη σύγκρουση, την τραγωδία, και το θρίαμβο που συμβαίνει μέσα σε μια μέρα. Η Παγκόσμια Προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παγκόσμια Ημέρα της Γης (22 Απριλίου 2012) σε όλες τις χώρες του κόσμου, με τη βοήθεια των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των Ηνωμένων Εθνών.

Αυστραλιανοί μαθητές: Το γιαούρτι φυτρώνει στα δέντρα

«Μαργαριτάρια» αλίευσε το Αυστραλιανό Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Έρευνας (ACER) σε έρευνά του για τις διατροφικές γνώσεις των παιδιών του δημοτικού στη χώρα.

Οι γονείς σταμάτησαν να μας λένε να διαβάζουμε

Το Καματερό δεν ήταν ποτέ μια πλούσια περιοχή. Εδώ οι επιπτώσεις της κρίσης ήταν ήδη ορατές όταν για πολύ κόσμο ήταν απλά ένα θέμα στο δελτίο ειδήσεων. Οι μαθητές της Γ’ Λυκείου στο 1ο Λύκειο Καματερού δεν θα πάνε πενθήμερη εκδρομή, κάτι πους τους στενοχωρεί μεν, δεν είναι όμως το βασικό τους πρόβλημα. Κάποιοι έχουν και τους δύο γονείς τους ανέργους, σε άλλες οικογένειες οι γονείς είναι εργαζόμενοι μεν, απλήρωτοι για μήνες δε. Σχεδόν σε όλα τα σπίτια τα ζητήματα της επικαιρότητας και της οικονομίας είναι καθημερινό θέμα συζήτησης. «Οι γονείς μας ασχολούνται πλέον τόσο πολύ με αυτά τα ζητήματα που έχουν σταματήσει να μας λένε να διαβάζουμε» λένε.

Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος και στη Θεσσαλονίκη

Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος 6 και 7 Απριλίου θα έρθει στη Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάσει την παράσταση "41 μέρες". Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τότε μπορείτε να παρακολουθησετε το έργο στην Αθήνα. Για την ώρα και τον τόπο διεξαγωγής θα σας ενημερώσουμε στο προσεχές διάστημα. Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση και τους συντελεστές θα βρείτε εδώ κι εδώ.