Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Nature by Numbers

Παρουσιάσεις συνεδρίου ΕΕΛ/ΛΑΚ

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) την προγηγούμενη εβδομάδα, διοργάνωσε συνέδριο με θέμα "ΕΛ/ΛΑΚ: Επιχειρηματικότητα, Δημόσιος Τομέας, Εκπαίδευση & Έρευνα".
Οι περισσότερες από τις παρουσιάσεις που συμπεριλήφθηκαν στο πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμες εδώ.

Στρογγυλό Τραπέζι: "Προς μια εκσυγχρονισμένη Εκπαιδευτική Γραμματική (τριών επιπέδων αλλά ενιαίας φιλοσοφίας)"

Το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας & Διδακτικής της Νέας Ελληνικής Γλώσσας "Γεώργιος Μπαμπινιώτης" (Ιπποκράτους 31, Αθήνα) διοργανώνει Στρογγυλό Τραπέζι, στο πλαίσιο του 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, με θέμα: "Προς μια εκσυγχρονισμένη Εκπαιδευτική Γραμματική (τριών επιπέδων αλλά ενιαίας φιλοσοφίας)". Το Στρογγυλό Τραπέζι θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαίου (12.45΄-14.15΄), στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (αίθουσα ΒΕΡΓΙΝΑ), με συντονιστή τον Θαν. Νάκας, Καθηγητή Γλωσσολογίας ΠΤΔΕ / ΕΚΠΑ.

kids.dart.gov.gr

Επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο kids.dart.gov.gr. Ο ιστότοπος αυτός είναι ειδικά σχεδιασμένος για νεαρούς χρήστες. Εκεί μπορείτε να βρείτε ενημερωτικό υλικό, παιχνίδια και χρήσιμες συμβουλές ώστε να διασφαλισθεί ότι θα έχετε μόνο ευχάριστες εμπειρίες στο διαδίκτυο.

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στο διαδικτυακό παιχνίδι
"Οι Dartanian του Διαδικτύου"!
(διαβάστε τις οδηγίες)

Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών:παρουσίαση πρότασης

Την Πέμπτη 4 Μαρτίου, έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας", ημερίδα σχετικά με το έργο labs.opengov, και παρουσιάστηκε το έργο που έχει γίνει. Μετά από την συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης των Παρουσιάσεων, προκρίθηκαν 15 προτάσεις. Μία από τις αυτές αφορούσε την επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Το ...σαράκι της χρηματοδότησης

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, σας είχαμε παρουσιάσει το πρωτοεμφανιζόμενο "Ξύλο Nuevo". Η Αϊνόα και η Μίριαμ μοιράζονται μαζί μας το έργο τους στην ιστοσελίδα τους (δείτε εδώ)  αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Διαβάστε το άρθρο της Ελευθεροτυπίας που αναφέρεται στον κίνδυνο λουκέτου στο "Ξύλο Nuevo" λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Αν - Δ. Μητσοτάκης & Ευδαίμονες

Δημιουργική απασχόληση μαθητών "Καλοκαίρι 2010"

Δημιουργική απασχόληση μαθητών "Καλοκαίρι 2010" κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες - Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Κων. Καραμανλή 38 Β Τ.Κ. 546 38, Τηλ. 2310 840 295, FAX 2310 841 962

18 tips για ταξίδια στο εξωτερικό με ασφάλεια

Αποφασίσατε να κάνετε το πρώτο σας ταξίδι στο εξωτερικό μαζί με το παιδάκι σας. Τι πρέπει να φροντίσετε για την υγεία, την ασφάλεια και τη διατροφή του, ώστε και εσείς να περάσετε καλά και εκείνο να μην ταλαιπωρηθεί από τις αλλαγές του περιβάλλοντος;
Προγραμματίστε μια επίσκεψη στον παιδίατρο, αρκετά νωρίς πριν από την ημέρα της αναχώρησής σας, ώστε να γίνει μια πλήρης κλινική εκτίμηση της ιατρικής κατάστασης του παιδιού σας και των αναγκών του σε φάρμακα ή εμβολιασμούς πριν από το ταξίδι.

Διεθνές Συμπόσιο για την Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών στο Σύγχρονο Κόσμο

Τόπος διεξαγωγής: Ρέθυμνο Κρήτη

Ημερομηνία: 1-3 Οκτώβρη 2010
 
Το θέμα του Συμποσίου αφορά την εκπαίδευση των δασκάλων σε διάφορα μέρη του κόσμου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους στα Πανεπιστήμια.

Ημερίδα: Eκπαιδευτική/Πολιτισμική Επικοινωνία και Κοινοτική Εμψύχωση

Το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (EΔΕΕΚ) και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης (Π.Τ.Δ.Ε) σε συνεργασία με το YOUTHNET Hellas & το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και διοργανώνουν στις 12 Ιουνίου ημερίδα με θέμα:

Eκπαιδευτική/Πολιτισμική Επικοινωνία και Κοινοτική Εμψύχωση (με την συμβολή των Τ.Π.Ε).

Πανεπιστήμιο Κρήτης Ρέθυμνο, Αμφιθέατρο Δ7, ώρα 8.30-15.00 -Συμμετοχή 5 Ευρώ-

Δραστηριότητες Ελληνικού Κέντρου Focusing

Το Ελληνικό Κέντρο Focusing, έχει προσκαλέσει στην Αθήνα τον κ. Akira Ikemi, Καθηγητή Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Kansai (Οσάκα, Ιαπωνίας) (http://www.akiraikemi.com/ai).
Ο καθηγητής Ikemi, o οποίος αυτή την χρονιά θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του Διεθνούς Συνεδρίου της Παγκόσμιας Εταιρίας της Πρόσωπο-Κεντρικής και Βιωματικής Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής ( World Association for Person-Centered and Experiential Psychotherapy and Counseling - WAPCEPC) στην Ρώμη, θα αναπτύξει, σε μία ευρύτερη ομιλία του το Σάββατο, 26 Ιουνίου, 2010, και ώρα 20:00, το θέμα: