Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

9 οφέλη των πολεμικών τεχνών για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα προσοχής.

Η άσκηση είναι σημαντική για κάθε παιδί. Αλλά τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές προσοχής/ συγκέντρωσης δυσκολεύονται πολύ να βρουν ένα άθλημα ή μια φυσική δραστηριότητα που να τους ταιριάζει. Μπορεί να μην έχουν τις κοινωνικές ή φυσικές/σωματικές δεξιότητες για να συμμετέχουν σε μια ομάδα. Μπορεί να μην έχουν τον συντονισμό που απαιτείται σε δραστηριότητες όπως το πατινάζ ή το μπαλέτο. Μπορεί να δυσκολεύονται να ακολουθούν τους κανόνες, να παραμερίζονται από τους συνομηλίκους τους ή να πέφτουν θύματα εκφοβισμού. 

Πολλές οικογένειες ανακαλύπτουν ότι οι πολεμικές τέχνες είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη

Κλειστά θα είναι τα σχολεία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Πάντως δεν αποκλείεται πολλά σχολεία να παραμείνουν κλειστά και στις 28 Νοεμβρίου προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ με αίτημα την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ανακυκλώστε (καπάκια) για την ΕΛΠΙΔΑ

Η Μονάδα μας, στο πλαίσιο κατασκευής νέας παιδικής χαράς εντός του χώρου της, σε συνεργασία με εταιρείες διαχείρισης και επεξεργασίας πλαστικών, ξεκίνησε δικό της πρόγραμμα ανακύκλωσης. Μαζεύουμε λοιπόν ΚΑΠΑΚΙΑ πλαστικά όλων των ειδών ώστε να καταφέρουμε να μαζέψουμε το επιθυμητό ποσό που απαιτείται για τις εργασίες κατασκευής μιας καινούριας παιδικής χαράς!

Τρεις έφηβοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη

Με την ελληνική σημαία στις αποσκευές τους και την ελπίδα να σηκώσουν το… χρυσό οι τρεις έφηβοι ο Αριστοτέλης, η Αιμιλία κι ο Ερρίκος ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα γίνει στις 16 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου.

Διερμηνεία εξ αποστάσεως (relay service)

Από την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ώρα 08:00 αρχίζει να λειτουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών μία καινοτόμος υπηρεσία διερμηνείας εξ αποστάσεως (relay service) για κωφούς και βαρήκοους πολίτες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λειτουργεί μέσω εφαρμογής (application) για έξυπνες συσκευές, (smartphone, tablet).

Δωρεάν 2.500 e-books απ' την Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της, προσφέρει στο κοινό πιλοτικά το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο, μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πιστοποιημένους χρήστες να διαβάζουν δωρεάν ελληνόγλωσσα ηλεκτρονικά βιβλία, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οπουδήποτε και αν βρίσκονται, μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων ανά γειτονιά και μπορεί κανείς να κάνει εγγραφή ηλεκτρονικά όλο το 24ωρο.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων, που συνεχίζουν τη λειτουργία τους για τρίτη χρονιά, προσφέροντας, φέτος, περισσότερες από 30 διαφορετικές δράσεις. Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, αφορούν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες.

Διανομή ζεστών γευμάτων στα σχολεία

Αρχίζει από σήμερα, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, σταδιακά, η διανομή ζεστών γευμάτων στα σχολεία. Το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων, 63 δήμων όλης τη χώρας.

«Ομήρου Οδύσσεια» από τον Μικρό Βορρά

Χωράει ολόκληρη η «Οδύσσεια» -περισσότεροι από 10.000 στίχοι- σε μία ώρα και κάτι; Πως περιγράφει κανείς 24 ραψωδίες από σκηνής; Γραμμένη περίπου 2.500 χρόνια πριν, πόσο σύγχρονη μπορεί να είναι μια από τις διάσημες ιστορίες του κόσμου για ένα πολυμήχανο ναυαγό, που προσπαθεί να επιστρέψει σπίτι του; 

Η «Νεανική Σκηνή» του Μικρού Βορρά, μετά την μεγάλη αποδοχή που γνώρισε η «Ελένη» του Ευριπίδη, επανέρχεται μια νέα τολμηρή παραγωγή. Και δίνει τις δικές της απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα παρουσιάζοντας την «Οδύσσεια» στις 9 Νοεμβρίου, στις 17.30, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (η παράσταση θα επαναληφθεί και στις 11 Νοεμβρίου, στον ίδιο χώρο για να συνεχίσει κατόπιν τη διαδρομή της στα σχολεία). 

Η αξία της βιβλιοθήκης

Η βιβλιοθήκη ενός σπιτιού έχει καθοριστικό ρόλο στην εκπαίδευση και στην επαγγελματική εξέλιξη ενός ατόμου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσίευσε πρόσφατα η καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ΑNU), Joanna Sikora. Ένα σπίτι με βιβλία ενισχύει, όπως προκύπτει από την έρευνα, τη μόρφωση και αρκετές δεξιότητες που δεν μπορεί να αναπληρώσει το εκπαιδευτικό σύστημα ή το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον ενός ανθρώπου.