Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ελλάδα… μια χώρα τυφλή στο θέμα του αυτισμού

Υπάρχουν μέρες που δεν θέλεις να βγεις από το σπίτι σου και δεν θέλεις να επιτρέψεις σε τίποτα να διαταράξει την ηρεμία σου.
Αυτές οι μέρες είναι υπαρκτές για όλους μας, αλλά για κάποιους ανθρώπους δεν είναι απλά μόνο λίγες μέρες τις ζωής τους αλλά η καθημερινότητά τους.

Για τα άτομα που ανήκουν στο Αυτιστικό Φάσμα, η δυνατότητα να αντιληφθούν τον κόσμο και να δράσουν μέσα σε αυτόν όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι είναι μια καθημερινή μάχη. Μια μάχη στην οποία στόχος είναι η κοινωνικοποίηση και η ένταξη των ατόμων με αυτισμό στο κοινωνικό σύνολο, δυστυχώς όμως οι οικογένειες που έχουν κάποιο αυτιστικό μέλος τη δίνουν μόνες τους, αφού το Ελληνικό κράτος «κλείνει τα μάτια του» μπροστά στις ανάγκες τους.

"Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα"


Περισσότερα για την παράσταση, εδώ

Νέα κινητή ιατρική μονάδα για παιδιά

Μια νέα υπερσύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα για παιδιά καθώς κα μια νέα κινητή Διαγνωστική Οφθαλμολογική και Ακουολογική Μονάδα Προληπτικής εγκαινιάζει η οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού» την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζαπειο Μέγαρο.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 16 συνεχή έτη παρέχει ιατρικές και άλλες υπηρεσίες σε παιδιά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών, δεν καταφέρνουν να έχουν την κατάλληλη για την περίπτωσή τους παρακολούθηση.

Στέγη αναζητά ο Θρακικός Σύλλογος Κωφών-Βαρηκόων

Στη νοηματική υποδέχθηκε η πρόεδρος του Θρακικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κωφών-Βαρηκόων Μαρίνα Εφραιμίδου, τα μέλη, τους φίλους και τους προσκεκλημένους, στην πρώτη εκδήλωση του συλλόγου στην Αλεξανδρούπολη. Τόσο η πρόεδρος όσο και η γραμματέας του συλλόγου Άννα Τάτση, έθεσαν το ζήτημα της στέγασης του συλλόγου, ενώ για την συμπαράστασή τους στα μέλη δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι των φορέων.

Πηγή: noimatiki.blogspot

Συνελήφθη ομάδα ανήλικων εκβιαστών

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο του εκβιασμού και της ληστείας ανηλίκων από ανήλικους σε όλη τη χώρα. Οι τελευταίες δύο περιπτώσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες αποκάλυψαν παιδιά που ζούσαν χρόνια μέσα στον φόβο υπό τις απειλές σωματικής βίας συνομηλίκων τους ή λίγο μεγαλύτερων σε ηλικία παιδιών, και εξαναγκάζονταν να τους δίνουν χρήματα για να αποφύγουν την κακοποίηση.

16ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2011

Σας πληροφορούμε ότι η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος προκηρύσσει τον 16ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2011.

Ο Διαγωνισμός Αστρονομίας διεξάγεται ήδη από την περσινή χρονιά όχι μόνο στα ΛΥΚΕΙΑ αλλά και στα ΓΥΜΝΑΣΙΑ της χώρας, με διαφορετικά θέματα. Ας σημειωθεί, όμως, ότι στις φάσεις του διαγωνισμού που αφορούν στους μαθητές Λυκείου, εκτός από γνώσεις Αστρονομίας, απαιτούνται επιπλέον γνώσεις Μαθηματικών και Φυσικής. Επίσης, στα Λύκεια προστίθεται μια επιπλέον φάση, όπως εκτίθεται στη συνέχεια.

Πρόγραμμα των εξετάσεων κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας

Η Διεύθυνση Πιστοποίησης της Γνώσης Ξένων Γλωσσών του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2011 οι οποίες θα διεξαχθούν στις 7 και 8 Μαΐου 2011 για την πιστοποίηση των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής Ισπανικής και Τουρκικής για τα επίπεδα :

Συνέδριο: "Δια Βίου Μάθηση: Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις"

Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Η δια βίου μάθηση αποτελεί ένα αναπόσπαστο συστατικό κομμάτι, ίσως το πιο σημαντικό και καθοριστικό, της σύγχρονης εκπαίδευσης και παιδείας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι επιτακτική ανάγκη να στραφεί η επιστημονική θεωρία και έρευνα στις εννοιολογικές και πρακτικές προκλήσεις, τις οποίες προβάλλει η δια βίου μάθηση.

Το σύμπαν του Ντα Βίντσι στο Μύλο

«Λεονάρντο ντα Βίντσι, Εφευρέτης και Επιστήμονας» είναι ο τίτλος της έκθεσης που θα εγκαινιαστεί στις 4 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο τέχνης & πολιτισμού «Μύλος».

Η.Π.Α.: Γίνονται προσπάθειες για να μη δικαστεί 13χρονος δολοφόνος ως ενήλικας

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 13χρονου Τζόρνταν Μπράουν που πυροβόλησε και σκότωσε την έγκυο αρραβωνιαστικιά του πατέρα του στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών πριν από δύο χρόνια, δίνουν «μάχη» προκειμένου να αποτρέψουν τη δίκη του παιδιού ως ενήλικα όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία της χώρας.

Διημερίδα για τη μετανάστευση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Την Παρασκευή 28 και Κυριακή 30 Ιανουαρίου το Δίκτυο Ναυαρίνο, μέλος της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Πολύδρομο και ο Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Μητέρα Τερέζα, σας καλούν σε διημερίδα για την μετανάστευση στην Ελλάδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο προγράμματος για την Μετανάστευση και την Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2Α.