Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Μουσική και Σύνδρομο Williams

Τα περισσότερα άτομα με Σύνδρομο Williams έχουν στενή σχέση με τη μουσική. Η μουσική τα αγγίζει με τρόπους που δεν παρατηρούμε στο γενικό πληθυσμό. Είναι πολύ συχνό για τα άτομα με Σύνδρομο Williams να συγκινούνται μέχρι δακρύων ακούγοντας κλασική μουσική, ενοχλούνται από συγχορδίες, να χορεύουν και γελούν στην παιχνιδιάρικη και «χαρούμενη» μουσική. 

Η σχέση των ατόμων με Σύνδρομο Williams με τη μουσική, ιδιαίτερα όσο αφορά την αίσθηση του ρυθμού, την ικανότητα να θυμούνται στίχους και την ευαισθησία της ακοής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να βοηθήσει τα άτομα να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους. Η μουσικοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά στο εκπαιδευτικό περιβάλλον για να βοηθήσει τα παιδιά να κατακτήσουν μαθηματικές δεξιότητες και άλλες έννοιες. 

Πώς επηρεάζει παιδιά και εφήβους η ψηφιακή τεχνολογία

Η ψηφιακή τεχνολογία «μπήκε ορμητικά» στη ζωή μας και την αλλάζει ραγδαία με ή χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις πυροδοτούν αλλαγές με θετικές και αρνητικές επιδράσεις σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης ζωής. Ζούμε την εποχή που το Διαδίκτυο έχει αναδειχθεί σε οικουμενικό περιβάλλον μάθησης, έρευνας, επιχειρηματικότητας, επικοινωνίας και διασκέδασης.

Γιατί είναι καλό για τους μπαμπάδες να γνωρίζουν το φύλο του αγέννητου μωρού τους;

Οι μπαμπάδες που γνωρίζουν το φύλο του αγέννητου μωρού τους, δένονται συναισθηματικά πολύ πιο εύκολα από ό,τι αν δεν το ήξεραν, όπως μας διαβεβαιώνει έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ.

Λαχανικά και παιδιά: πώς να τα αγαπήσουν

Είναι σημαντικά για την υγεία τους. Και όμως δεν τους αρέσουν. Εμείς σας δείχνουμε τον τρόπο ώστε να εντάξετε τα «πράσινα» στη διατροφή τους.

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα για τη διατροφή του παιδιού, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, όπως βιταμίνη C, Α Β6, Κ, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Σύμφωνα με τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς, συστήνεται όπως τα παιδιά καταναλώνουν από το πρώτο έτος της ζωής τους τουλάχιστον μία μερίδα λαχανικών καθημερινά, έως και τρεις-τέσσερις μερίδες καθημερινά κατά την εφηβεία.

Σημαντικός ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη της παχυσαρκίας

Η ύπαρξη σταθερής οικογένειας και η καλή σχέση με τους γονείς κάνει πιο πιθανή την ανάπτυξη υγιών συνηθειών στους νέους, που μπορεί ενδεχομένως να τους προστατεύσουν από την παχυσαρκία, αναφέρει νέα έρευνα.

Renumber: Η εφαρμογή που βοηθά τα παιδιά να απομνημονεύουν τους αριθμούς των κινητών των γονιών τους

Μία εφαρμογή για το κινητό, που βοηθά τα παιδιά να απομνημονεύσουν τον αριθμό τηλεφώνου των γονιών τους, εγκαινιάζει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (Missing Children Europe).

Σχεδόν 96.000 παιδιά ζήτησαν άσυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρυσι

Σχεδόν 96.000 παιδιά, πρόσφυγες και μετανάστες, που ταξίδευσαν στην Ευρώπη ασυνόδευτα το 2015, αιτήθηκαν να τους χορηγηθεί άσυλο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος σε σύγκριση τον προηγούμενο χρόνο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο.

ΕΕ: Έγκριση θεραπείας για τη σχιζοφρένεια που χορηγείται ανά τρίμηνο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση της παλμιτικής παλιπεριδόνης (μια δόση ανά τρίμηνο) για τη θεραπεία συντήρησης της σχιζοφρένειας σε ενήλικους ασθενείς. Η παλμιτική παλιπεριδόνη θα παρέχει το μεγαλύτερο δοσολογικό μεσοδιάστημα που είναι διαθέσιμο από μια αντιψυχωτική φαρμακευτική θεραπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας στους ασθενείς να διατηρούν θεραπευτικά επίπεδα με λιγότερες χορηγήσεις, σε σύγκριση με τις επί του παρόντος διαθέσιμες αντιψυχωτικές θεραπείες.

Προσλήψεις 11 ατόμων στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών

Το Εθνικό ίδρυμα Κωφών ανακοινώνει την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 12 μηνών.
Πηγή: aftodioikisi

Εγκύκλιος αναπληρωτών 2016: Προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. Ε.Β.Π. στις 10 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες ο προγραμματισμός των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, κατόπιν της εκπεφρασμένης βούλησης της πολιτικής ηγεσίας του για πρόσληψη ενός μεγάλου ποσοστού, από τις συνολικές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών , Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) για το 2016-17, γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου, φαίνεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο.