Τρίτη 30 Απριλίου 2024

"Σκηνή της Μεγάλης Εβδομάδας"

Θάλεια Φλωρά-Καραβία (1871 -1960)
"Σκηνή της Μεγάλης Εβδομάδας"
Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου







Πρώτο το Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο ΕΑΕ Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης στον 19ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024»


Ανακοίνωση αποτελεσμάτων! Οι ομάδες παρουσίασαν, οι κριτές αποφάσισαν και τα βραβεία του 19ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024» του Junior Achievement Greece απονεμήθηκαν! Πολλά συγχαρητήρια στις νικήτριες Εικονικές Επιχειρήσεις!

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη πρέσβειρα στη δράση «Μάτια για όλους»

Παίζει και συνθέτει τη δική της μουσική με διακρίσεις σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά), είναι πρέσβειρα της δράσης «Μπάλα για όλους» και συμμετέχει σε μουσικές δραστηριότητες με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως συμμετείχε πρόσφατα σε εκδήλωση με την Ελεονώρα Ζουγανέλη. Η Λουκία Κασαμάκη είναι μόλις 11 ετών, ζει με την οικογένεια της στη Βέροια και με απίστευτη δύναμη ψυχής, σε αυτή τη μικρή ηλικία, κατάφερε να βγει από την απομόνωση της τύφλωσης, να κατακτήσει τα όνειρά της και να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Ελπίδες σε άτομα που έχουν βιώσει παιδικό τραύμα δίνει νέα μελέτη με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μελέτη Πανεπιστημίου του Έσσεξ στη Βρετανία δίνει ελπίδα σε άτομα που έχουν βιώσει παιδικό τραύμα

Το παιδικό τραύμα επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου διαταράσσοντας τα νευρωνικά δίκτυα που εμπλέκονται στην αυτοσυγκέντρωση και την επίλυση προβλημάτων. Αυτό αποκαλύπτει η μεγαλύτερη μελέτη του εγκεφάλου για το παιδικό τραύμα που πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Έσσεξ στη Βρετανία.

Οι κατά λάθος επιτρεπτικοί γονείς

Οι γονείς που προσπαθούν να είναι υπερβολικά «καλοί» με τα παιδιά τους - Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην επιείκεια και το άγχος

Πολλοί νέοι γονείς δυσκολεύονται να επιβάλουν όρια στη συμπεριφορά και τις συνήθειες των παιδιών: πόσο χρόνο περνούν μπροστά σε οθόνες; Τι ώρα πάνε για ύπνο; Έχουν δικαίωμα να μην τρώνε ένα φαγητό και να «παραγγέλνουν» στους γονείς τους ένα άλλο; Έχουν δικαίωμα να βρίζουν; Οι σημερινοί γονείς, προσπαθώντας να είναι λιγότερο τιμωρητικοί από τους παλιότερους, ασκούν αυτό που ονομάζουν «ήπια ανατροφή»· είναι δηλαδή ευγενικοί, στοργικοί, συνειδητοί· ποτέ συγκρουσιακοί.

Διατροφή: Οι στρατηγικές που πρέπει να αποφεύγουν οι γονείς

Η προσχολική και πρώτη σχολική ηλικία είναι μια σημαντική περίοδος για την καθιέρωση υγιεινών διατροφικών προτύπων. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και προσεκτικοί με τις στρατηγικές που χρησιμοποιείτε για να ενθαρρύνετε το παιδί να φάει.

«Τα παιδιά σήμερα συμπεριφέρονται σαν να μην έχουν ακούσει ποτέ τη λέξη όχι», υποστηρίζει δασκάλα

Κάποιοι ρίχνουν τις αιτίες στην πανδημία, κάποιοι άλλοι στις νέες μεθόδους ανατροφής των παιδιών. Όποια «σχολή» κι αν υποστηρίζει κάποιος που θεωρεί ότι τα παιδιά σήμερα παρουσιάζουν προβληματικές συμπεριφορές, ένα είναι το δεδομένο: Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παρατηρούν τη συμπεριφορά των παιδιών εντός κι εκτός τάξης, προσπαθώντας να καταλάβουν τα βαθύτερα αίτιά της.

Μέσω του gov.gr οι αιτήσεις για τους Περιφερειακούς Επόπτες Ποιότητας της Εκπαίδευσης

Διαθέσιμη μέσω του gov.gr είναι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μαρία Θεοδωρίδου: «Ανήκω στη γενιά γιατρών που είδε τις επιπλοκές των λοιμωδών νοσημάτων» – Τα εμβόλια σώζουν ζωές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια από την έναρξη του αναπτυγμένου προγράμματος εμβολιασμών (Expanded Programme on Immunization, EPI), που καθιερώθηκε το 1974. Η αρχική προσπάθεια του προγράμ­ματος αφορούσε στον εμβολιασμό για την πρόληψη έξι λοιμωδών νοσημάτων (φυματίωσης, διφθερίτιδος, τετάνου, κοκκύτου, πολιομυελίτιδας, ιλαράς).

Πόσο τόπο πιάνουν τελικά τα επιδόματα

Περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ έδωσε κυβέρνηση σε επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (βασικά, οικογενειακά και κοινωνικά) το 2023, ενώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση δαπανά ετησίως περίπου 4 δισ. ευρώ σε επιδόματα. Σε τι βαθμό, όμως, πιάνουν τόπο αυτές οι δαπάνες;