Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

32 κατασκευές από χαρτόκουτα

Δείτε 32 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε χαρτόκουτα και να χαρίσετε ατελειώτες ώρες χαράς, δημιουργίας, φαντασίας και παιχνιδιού. Οι φωτογραφίες που βάζουμε εδώ είναι απλά για να πάρετε μια γεύση! Καλή διασκέδαση!!!

Tμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille- Σεπτεμβριος 2012

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας) θα πραγματοποιήσει τμήματα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης Braille. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2012. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων να ενταχθούν στα προαναφερόμενα τμήματα θα διαρκέσει μέχρι και τις 15/09/2012 στα γραφεία μας στην Βασ. Όλγας 114 & Π. Συνδίκα στον τρίτο όροφο, ώρες 9.00π.μ. έως 3.00μ.μ. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2310-250111, εσωτερικό 114 ή 115.

"your first EURES job": ατομική αναζήτηση αμοιβόμενης εργασίας για νέους

Η Commission στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας YOUTH o­n THE MOVE και ΥΟUTH OPPORTUNITIES, σχεδιάζει προπαρασκευαστική δράση με τίτλο "your first EURES job", με σκοπό τη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων στην Ε.Ε.

Η εθνική μας Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο στην Κορυφή του Four Nations Cup 2012

Με πολλά χαμόγελα, συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και ηθικής ικανοποίησης επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο, η οποία κατάκτησε την πρώτη θέση.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη σχολική επίδοση των μαθητών

Η σχολική επίδοση ενός μαθητή ορίζεται ως η αξιολόγηση της απόδοσης του σε σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Επομένως επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική πράξη αλλά και στη γενικότερη διάπλαση της προσωπικότητας του παιδιού.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Μαρίας Τσικουδή για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σχολική επίδοση των μαθητών εδώ.

Γνωρίστε ιστορικά γεγονότα μέσα από τις ταινίες που τα αφορούν

Μια εξαιρετική όσο και απλή ιδέα ανέλαβε να υλοποιήσει το film | story, ένας ιστοχώρος που σας επιτρέπει να εξερευνήσετε την παγκόσμια ιστορία μέσα από τις ταινίες που γυρίστηκαν για συγκεκριμένα γεγονότα. Ασφαλώς οι ταινίες, ως μυθοπλασία, μόνο ως αξιόπιστες ιστορικές πηγές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, δίνουν ωστόσο μια ενδιαφέρουσα διάσταση των γεγονότων και συχνά μπορεί να αποτελούν μια καλή αφορμή για περαιτέρω έρευνα.

Δεν θα σπουδάσω αυτό που θέλω...

Ο Παντελής Βλάχος επεδίωκε να σπουδάσει στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οχι να σπουδάσει μαθηματικά γενικώς, να σπουδάσει μαθηματικά στην Αθήνα. «Τελικά με τα μόρια που συγκέντρωσα μπορώ να περάσω στα αντίστοιχα τμήματα της περιφέρειας. Αυτή η επιλογή όμως δεν υπήρχε, το είχαμε συζητήσει επανειλημμένως στο σπίτι κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θα περνούσα στο Μαθηματικό της Αθήνας ή σε κάποια άλλη σχολή στο Λεκανοπέδιο. Ως δεύτερη επιλογή μου έβαλα το ΤΕΙ Ναυπηγών. Στενοχωριέμαι λίγο που δεν θα σπουδάσω αυτό που ήθελα, όμως ίσως να είναι και καλύτερα έτσι, τουλάχιστον από απόψεως επαγγελματικής προοπτικής».

Προβολή: Share Your Knowledge How (ελληνικοί υπότιτλοι)


Ένα βίντεο αφιερωμένο στα GLAMs (galleries, libraries, archives and museums) σχετικά με το ΠΩΣ αυτά μπορούν να μοιραστούν την γνώση τους μέσα από τις άδειες Creative Commons και τη Wikipedia.

Ρομποτικό σύστημα μιμείται με ακρίβεια το ανθρώπινο περπάτημα

Αμερικανοί επιστήμονες ανέπτυξαν τα πλέον βιολογικά-ακριβή ρομποτικά πόδια, μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας ότι η έρευνά τους θα συντελέσει στην κατανόηση του τρόπου που μαθαίνουν τα βρέφη να βασίζουν, καθώς και στην αντιμετώπιση των σπονδυλικών τραυματισμών.