Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

4ος Αριστοτέλειος Δρόμος

Tο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ., σας καλεί να λάβετε μέρος στον 4ο Αριστοτέλειο Δρόμο, που διοργανώνει για τους φοιτητές/τριες, το προσωπικό του Α.Π.Θ., καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 και ώρα 09:30 π.μ. στο χώρο του Πανεπιστημίου.

16ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωφών διοργανώνει κάθε τέσσερα χρόνια Παγκόσμιο Συνέδριο Κωφών, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής στις 18-24 Ιουλίου 2011.

Ιστολόγιο: Η Πληροφορική στο Σχολείο

Με αφορμή τα γενέθλια του ιστολογίου "Η Πληροφορική στο Σχολείο" (την Τρίτη) κάναμε μια ακόμη βόλτα στο περιεχόμενό του και σας παρακινούμε να μας μιμηθείτε. Διαβάστε το καλωσόρισμα του δημιουργού: "Ονομάζομαι Σαρημπαλίδης Ιωάννης και είμαι καθηγητής Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο Πεντάπολης. Σε αυτό το blog θα παρουσιάζω τα προγράμματα τα οποία χρησιμοποιώ στην τάξη ή προτίθεμαι να χρησιμοποιήσω στην τάξη καθώς και προγράμματα που χρησιμοποιώ για παραγωγή υλικού."

Συνέδριο: "Σταυροδρόμι Γλωσσών και Πολιτισμών: Μαθαίνοντας εκτός σχολείου"

Παρακολουθήστε τη διαδικτυακή αναμετάδοση του συνεδρίου εδώ.

Άκου το βιβλίο...

Το bookbook σάς παρουσιάζει βιβλία που ... ακούγονται. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και περιηγηθείτε στις διάφορες ενότητές του! Καλή ανάγνωση και καλή ακρόαση!!!

Η νυκτερινή ενούρηση στα παιδιά

Περίπου πέντε στα 100 παιδιά «βρέχουν» το κρεβάτι τους τη νύχτα, αλλά τα αγόρια έχουν διπλάσια πιθανότητα νυχτερινής ενούρησης από τα κορίτσια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Pediatrics.

Εκδήλωση: "Σεξουαλική Αγωγή: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα με τα παιδιά μας"

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Αγωγής & Προαγωγής Υγείας και της συνεργασίας με επιστημονικούς φορείς, διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 συνάντηση-συζήτηση με την κ. Τσεμπέρη Καλλιόπη, σύμβουλο του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και του Κ.Ο.Π. της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια Τ.Ε.Ι., με θέμα: «Σεξουαλική Αγωγή: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα με τα παιδιά μας» στην οικογένεια και στο σχολείο. 

Διάλεξη για τα ενεπίγραφα βλήματα αρχαίων σφεντόνων της Κρήτη

«Μια σφαίρα με το όνομα σου κι άλλα παρόμοια συστήματα επικοινωνίας» («A Bullet with Your Name on It and Other Such Military Communications») είναι ο τίτλος της πρωτότυπης διάλεξης που θα δοθεί στις 11 Απριλίου στο Ιρλανδικό Ινστιτούτο Ελληνικών Σπουδών