Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΠΥ και διατροφή

Έρευνες δείχνουν ότι μια δίαιτα/διατροφή πλούσια σε πρωτείνη, χαμηλή σε ζάχαρη , χωρίς προσθετικά, σε συνδυασμό με φιλικά στη ΔΕΠΥ συμπληρώματα, μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ. 

Σχολικός ψηφιακός διαγωνισμός βίντεο «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό»

Σχολικός ψηφιακός διαγωνισμός βίντεο «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό»
Είσαι μαθητής από Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου, σε σχολείο στην Ελλάδα;
Σου αρέσει να εργάζεσαι σε ομάδα με τους φίλους σου;
Σε ενδιαφέρει να αναδείξεις θέματα όπως η ισότητα και η κατανόηση αυτών που είναι διαφορετικοί από εμάς;
Πιστεύεις στις αξίες και τα ιδανικά του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας;

Πόλη φιλική στο παιδί

Η Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας (ΕΕΚΠΠΥ) ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 27ου Συνεδρίου Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας το οποίο φέτος θα γίνει στη Σπάρτη και τη Μονεμβασιά από τις 9 έως τις 10 Οκτωβρίου 2015.

Εκατοντάδες μεταλλάξεις σε κάθε νευρώνα του εγκεφάλου

Τσέβι Τσέις, Μέριλαντ 
Η εξέταση τριών ανθρώπων που δώρισαν τους εγκεφάλους τους στην επιστήμη οδήγησε σε μια αναπάντεχη ανακάλυψη: με την πάροδο των χρόνων κάθε νευρώνες συσσωρεύει εκατοντάδες, ακόμα και χιλιάδες νέες μεταλλάξεις. Οι αριθμοί είναι πραγματικά μεγάλοι, μέχρι στιγμής όμως δεν είναι σαφές αν αυτά τα γενετικά ατυχήματα επηρεάζουν την εγκεφαλική λειτουργία και την υγεία.

Η τραγική ιστορία της Rosemary Kennedy

Αγαπούσε τις δαντελένιες λεπτοµέρειες στα ρούχα και συνήθιζε να στολίζει µε λουλούδια τα µαλλιά της. Λάτρευε τη µουσική και το χορό. Τα καλοκαίρια, στο Hyannis Port, περνούσε ώρες ολόκληρες στην παραλία, είτε κολυµπώντας είτε διαβάζοντας περιοδικά µε κουτσοµπολιά για τους σταρ του Χόλιγουντ. Στο ηµερολόγιό της έγραφε τα όνειρά της, για µακρινά ταξίδια και πάρτι µε όµορφα αγόρια, αλλά και το πόσο µόνη και καταπιεσµένη ένιωθε. Ηταν ένα κορίτσι γεµάτο ζωντάνια. Πέρασε τα περισσότερα χρόνια της έγκλειστη σε µοναστήρια και ψυχιατρικές κλινικές. Η ζωή της καταστράφηκε όχι τόσο εξαιτίας της άγνοιας και του φόβου του πατέρα της -που αποφάσισε να της γίνει λοβοτοµή- αλλά, κυρίως, εξαιτίας της φιλοδοξίας και του πάθους για εξουσία µιας ολόκληρης οικογένειας. Τη συγκλονιστική ιστορία της Ρόζµαρι Κένεντι, της επί δεκαετίες «εξαφανισµένης» αδελφής του JFK, αφηγούνται δύο βιβλία που αυτές τις µέρες κυκλοφορούν στις ΗΠΑ: «The Missing Kennedy» της Elizabeth Koehler-Pentacoff και «Rosemary: The Hidden Kennedy Daughter» της Kate Clifford Larson.