Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Βιβλιοπαρουσίαση: Μιλώντας για το σ ε ξ σήμερα

“Τα καλά νέα είναι ότι δεν υφίσταται ο κίνδυνος να πει κανείς σε ένα παιδί πιο πολλά απ’ ό,τι πρέπει. Το καθένα αφομοιώνει τα πράγματα που είναι έτοιμο να αφομοιώσει - τα υπόλοιπα μπαίνουν από το ένα αυτί και βγαίνουν από το άλλο”. 

Πόσο εύκολα μιλάμε με τα παιδιά μας για το σεξ; Ξεκινάμε τη συζήτηση με αφορμή ή με αιτία; Είναι συζήτηση/ μονόλογος που γίνεται μία φορά και αρκεί; Και πόσο χρονών “πρέπει” να είναι το παιδί;

«BRAVE IN - Επιστροφή στην Παραγωγικότητα»: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 2ο κύκλο προγράμματος

To πρόγραμμα «BRAVE IN – Επιστροφή στην Παραγωγικότητα», είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα νευροψυχολογικής παρέμβασης, επαγγελματικής συμβουλευτικής και υποστήριξης, επανένταξης στην εργασία ατόμων που έχουν υποστεί εγκεφαλική βλάβη και επιθυμούν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Το «BRAVE IN – Επιστροφή στην Παραγωγικότητα», υλοποιείται με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα «BRAVE IN – Επιστροφή στην Παραγωγικότητα» είναι δωρεάν.

Γιατί τα νήπια δεν πρέπει να τρώνε πολλές σταφίδες

Με βάση μια νέα αξιολόγηση από το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI), η Νορβηγική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων διατηρεί τη σύσταση του 2004, ότι τα παιδιά κάτω των 3 ετών θα πρέπει να έχουν περιορισμένη πρόσληψη σταφίδας.

Πανελλαδικές εξετάσεις: Η κατάρα του αδιάβλητου

Η αποκλειστική εστίαση στη διαδικασία στερεί τους μαθητές από ένα σχολείο που καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την ερευνητική δυνατότητα, την κριτική σκέψη, την ικανότητα αμφισβήτησης και επιλογής.

Προβολή: Τα κοινωνικά ρομπότ ως εργαλεία στην ειδική εκπαίδευση και τις καινοτομίες

Ο Physiotherapist N.D.T and Co-Owner at "Praxis"​ Novel Consulting and Therapy Centre for Children , Χρήστος Παλληκαρίδης μιλάει στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Digital

Οι νικητές της Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια - BRAW 2024

Η οργανωτική επιτροπή της Διεθνούς Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (BCBF) ανακοίνωσε τα βιβλία που τιμήθηκαν με τα φετινά BolognaRagazzi Awards. Συνολικά υποβλήθηκαν 3.355 τίτλοι (εικονογραφημένο, γνώσεων, comics), από 65 χώρες, τα περισσότερα που έχουν αποσταλεί ως τώρα στη διοργάνωση.

Οι εργαζόμενοι στις πλατφόρμες social media τρέμουν για τα παιδιά τους

Ανεπιθύμητη έκθεση σε σεξουαλικό περιεχόμενο, παρενόχληση, μισογυνισμός είναι κάποια μόνο από τα δεινά των social media που επηρεάζουν τους εφήβους.

«Αν ήξερα όσα ξέρω τώρα, δεν θα άφηνα ποτέ την κόρη μου να ανοίξει λογαριασμό στο Instagram στα 14», είπε στην κατάθεσή του στο Αμερικανικό Κογκρέσο ο Arturo Bejar, μηχανικός υπολογιστών που για χρόνια δούλευε στα γραφεία της Facebook. Συγκεκριμένα, o Bejar δούλεψε στην εταιρεία Meta –στην οποία ανήκει το Instagram και το Facebook– από το 2009 έως το 2015, και αργότερα ξανά από το 2019 μέχρι το 2021. Πλέον, δηλώνει ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά σε οργανισμούς social media.

Ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων κοκκύτη: Πώς προστατεύονται βρέφη και παιδιά από σοβαρή νόσηση

Ήδη 34 κρούσματα κοκκύτη έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους στην Ελλάδα, όταν το 2023 είχαν δηλωθεί συνολικά 9. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ανάμεσα στα κρούσματα συμπεριλαμβάνονται μέχρι στιγμής 17 παιδιά και έφηβοι, εκ των οποίων 6 αφορούν σε βρέφη ηλικίας κάτω του έτους, ενώ ένα νεογνό κατέληξε.

8ος Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού – «Τρέχουμε για τον αυτισμό»

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού, σε συνεργασία με τον Κ.Ο. Χολαργού HolargosBC, με τη στήριξη τοπικών αθλητικών συλλόγων και εθελοντικών φορέων, διοργανώνουν τον 8ο Αγώνα Δρόμου Πόλης Παπάγου – Χολαργού «Τρέχουμε για τον αυτισμό» την Κυριακή 7 Απριλίου το πρωί, λίγες ημέρες μετά την παγκόσμια ημέρα αυτισμού που γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Υψηλά ποσοστά παιδικής φτώχειας ακόμα και στις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης

Ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου παρουσίασαν απότομες αυξήσεις της παιδικής φτώχειας μεταξύ 2014 και 2021, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε η UNICEF.

Η έκθεση Child Poverty in the Midst of Wealth έδειξε συγκλονιστικά αποτελέσματα, με ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και το Λουξεμβούργο να πέφτουν στο τέλος των διαγραμμάτων.

Σπάνια νοσήματα, μοναδικοί ασθενείς, αλλά η ίδια, αδήριτη ανάγκη για φροντίδα και θεραπεία

Η ανάπτυξη και η κυκλοφορία φαρμάκων παραμένει ζητούμενο για την πλειονότητα των ασθενών. Συχνά δεν υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες για τις σπάνιες ασθένειες, γεγονός που επιδεινώνει το άγχος και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς και οι οικογένειές τους