Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Χρήση επιστημονικών ειδήσεων για τη δημιουργία συναρπαστικών μαθημάτων

Το έργο της ζωής σας είναι μπροστά σας. Ένα μεταλλικό σκεύασμα που έχει ταξιδέψει στα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος και έχει μαζέψει ένα κομμάτι εξωγήινου βράχου. Από θαύμα, επέστρεψε στα χέρια σας. Το μυαλό σας τρέχει καθώς συλλογίζεστε το περιεχόμενό του. Θα μπορούσε να έχει τα ίδια τα συστατικά που ξεκίνησαν τη ζωή στη Γη; Τι θα γινόταν αν είχε μικροσκοπική ζωή; Πώς θα το γνωρίζαμε; Μην αντέχοντας άλλο την αναμονή, πλησιάζεις σιγά σιγά στο καπάκι…

Έφηβοι 14 ετών με μυαλό 18χρονου – Πώς η πανδημία «γέρασε» τους εγκεφάλους των νέων

Διαφορετικές ήταν οι επιδράσεις της πανδημίας σε παιδιά και εφήβους, ιδιαίτερα καθοριστικές ωστόσο για την εξέλιξη της εγκεφαλικής τους λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα, νεότερη αμερικανική μελέτη διαπίστωσε ότι ο εγκέφαλος των έφηβων κοριτσιών ενδεχομένως να έχει… γεράσει πρόωρα έως και τέσσερα χρόνια κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών τελευταίων χρόνων. Παρόμοιες ήταν και οι επιπτώσεις στον εγκέφαλο των αγοριών, με μειωμένη όμως φθορά.

Γιάννης Χατζήμπεης: Ο πρωτοπόρος αθλητής που διδάσκει στα παιδιά τον σεβασμό στην αναπηρία

Ξεκίνησε ως παιδί από την κολύμβηση, αψήφησε όσους του έλεγαν ότι δεν μπορούσε να πετύχει και εγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής με αναπηρία που ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο αγώνα Τριάθλου Ironman. Ως motivational speaker σήμερα, ενοχλείται από τις ταμπέλες του «ήρωα» και διδάσκει σε παιδιά και εφήβους τη συμπεριληπτικότητα, την κατανόηση και, τελικά, την αληθινή επικοινωνία.

Οκτώ σημάδια ναρκισσισμού στους γονείς – Πώς επηρεάζουν την ανατροφή του παιδιού

Ο ναρκισσισμός αποτελεί μία διαταραχή προσωπικότητας που μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του εαυτού κάποιου και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρά και συμπεριφέρεται στους άλλους. Μπορεί να εμφανίζεται με μια μεγαλειώδη εικόνα του εαυτού και μια τάση χειραγώγησης για προσωπικό όφελος και υποτίμησης των άλλων για άσκηση ελέγχου. Τα άτομα με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά μπορεί συχνά να έχουν χαμηλή ενσυναίσθηση, να είναι υπερευαίσθητοι στην κριτική και υπερβολικά εξαρτώμενοι από τους άλλους.

Έρευνα IWG: Ιδιαίτερα στρεσογόνες οι σχολικές διακοπές για 6 στους 10 εργαζόμενους γονείς

Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την International Workplace Group δείχνει πως οι εργαζόμενοι γονείς δηλώνουν ότι η βελτιωμένη πρόσβαση σε χώρους εργασίας κοντά στην κατοικία τους θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το άγχος που αντιμετωπίζουν στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Η διατροφή του μικρού μαθητή-Τι πρέπει να τρώει ο μαθητής του Δημοτικού

Η ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική σε όλα τα στάδια της ζωής ενός ανθρώπου. Ωστόσο, η διατροφή στην παιδική ηλικία είναι καθοριστικής σημασίας, αφού συμβάλλει στη σωματική και νοητική ανάπτυξη αλλά και στην πρόληψη εμφάνισης νοσημάτων.

Ελένη Δημοπούλου: Βγαίνοντας στη ζωή μέσα από την Τέχνη

Η Λωξάνδρα ανέβηκε τους πέντε ορόφους σχεδόν τρέχοντας. Eφτασε πρώτη, φόρεσε τα ρούχα της ζωγραφικής, μας χαιρέτισε και αποσύρθηκε στο ατελιέ της για ένα δημιουργικό διάλειμμα πριν ετοιμαστεί για την πρόβα της παράστασης «Σχέδιο Αντιγόνης». Αυτή ήταν μια γεύση που πήρα από τη δραστήρια καθημερινότητα μιας 32χρονης γυναίκας με αναπηρία. Από τα θαύματα που επιτυγχάνει η ενασχόληση με την Τέχνη. Γι’ αυτό συναντηθήκαμε με τη μητέρα της Ελένη Δημοπούλου.

«Νονοί» και «νονές» για τα σχολικά είδη παιδιών απόρων οικογενειών

«Νονές» και «νονοί» για παιδιά στα οποία, τη νέα σχολική χρονιά, δεν μπορούν οι οικογένειές τους να αγοράσουν τα απαιτούμενα σχολικά είδη, γίνονται κάθε χρόνο δεκάδες άνθρωποι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ομάδας «Προσφέρουμε από καρδιάς».

«Ανεμώνη»- Αιτωλοακαρνανία: «Σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία, ζητάμε ουσιαστική συμπερίληψη στην πράξη για τα αυτιστικά άτομα»

«Βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών μας και διεκδικούμε γι’ αυτά ένα καλύτερο μέλλον. Ένα σχολείο που θα χωράει μέσα του όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και διαφορές, και με εκπαιδευτικούς με όλα τα εφόδια για να μπορούν και αυτοί χωρίς εμπόδια να συνεισφέρουν στην διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτών».

Γιατί το παιδί μου εγκαταλείπει γρήγορα ό,τι καταπιάνεται;