Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ένας καλλιτέχνης βοηθά τους τυφλούς να «δουν» ιστορικά έργα τέχνης για πρώτη φορά στη ζωή τους

Η νεοσύστατη τεχνική της 3D εκτύπωσης έχει ήδη φέρει δραματικές αλλαγές στο χώρο της τεχνολογίας, της τέχνης, της ίδιας μας της καθημερινότητας. Και τώρα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τον, ίσως, πιο σημαντικό λόγο μέχρι σήμερα. Με λίγη βοήθεια από εμάς.

«Ισλάμ είναι να δώσω το παλτό μου σε κάποιον που το χρειάζεται»

Πολλοί γονείς έχουν διαπιστώσει ότι είναι δύσκολο να μιλήσουν στα παιδιά τους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς - αλλά είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τις μουσουλμανικές οικογένειες. Με αυτό κατά νου, μια ημερήσια παιδική εφημερίδα στη Γαλλία αφιέρωσε πρόσφατα όλες τις σελίδες της στους νεαρούς μουσουλμάνους αναγνώστες της.

Πρωτιά σε μαθητές της Τήνου για την ταινία "Στα χνάρια του σχολείου μας"

Το περασμένο Σάββατο, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού, με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου». Στον διαγωνισμό, τον οποίο οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, συμμετείχαν πολλά σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.

Hack του κατασκευαστή παιχνιδιών VTech εκθέτει οικογένειες!

Το app store της VTech , της κινέζικης εταιρείας που κατασκευάζει δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια για παιδιά, χακαρίστηκε!

Κάποιο μη εξουσιοδοτημένο άτομο απέκτησε πρόσβαση σε πληροφορίες πελατών του App store Learning Lodge της VΤech στις 14 Νοεμβρίου όπως δήλωσε η εταιρία. Το app store επιτρέπει στους γονείς να κατεβάσουν εφαρμογές, παιχνίδια, e-books κι εκπαιδευτικό υλικό για παιχνίδια της Vtech.

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το bulling στα σχολεία

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις αυτής στη δομή της ελληνικής οικογένειας αφήνουν έντονα τα σημάδια τους στη σχολική τάξη.

Η «μαύρη λίστα» της βίας και του εκφοβισμού μακραίνει διαρκώς, ενώ προστίθενται πλέον και νέες μορφές, όπως αυτή του ηλεκτρονικού bullying. Σύμφωνα με τα διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα, περίπου τα μισά παιδιά, σε κάποιο στάδιο της σχολικής ζωής τους, πέφτουν θύματα παρενοχλήσεων, απειλών, εκφοβισμών και άλλων μορφών επιθετικής συμπεριφοράς. Στη χώρα μας, μάρτυρες περιστατικών bullying στο σχολείο έχουν υπάρξει οι έξι στους δέκα μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό (29%) παραδέχεται ότι έχει ασκήσει βία από σπάνια έως πολύ συχνά.

Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό» για το έτος 2016

Πρόγραμμα «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό» για το έτος 2016
1. To Kέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοινώνει τη διενέργεια του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Διαδρομές στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας για διδάσκοντες στην Ελλάδα και το εξωτερικό» (http://diadromes.greek-language.gr) για το έτος 2016 (Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016).