Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Μαζεύοντας καπάκια βοηθάς ένα παιδί… Γιατί να μην το κάνεις;

“Μαζεύουμε καπάκια απο συσκευασίες νερού, αναψυκτικών, νες καφέ, βρεφικών κρεμών, σαμπουάν, αφρόλουτρων, απορρυπαντικών, μαλακτικών, καθαριστικών για τη μικρή Ελένη που πάσχει απο το σύνδρομο WEST. To παιδί λόγω του συνδρόμου απο το οποίο πάσχει κάνει σπασμούς. Λόγω των σπασμών έχει πειραχτεί ο εγκέφαλος και δεν δίνει εντολές για να κάτσει, να μπουσουλήσει, τίποτα. Έχει κρίσεις σχεδόν καθημερινά. Τα χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν ειναι για τις φυσικοθεραπείες αλλα και τα φάρμακα του παιδιού”. 

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε την Ελένη. Μέχρι τέλος Ιουνίου πρέπει να έχουν μαζευτεί 14 τόνοι καπάκια... Δεν είναι και λίγα, αν σκεφτεί κανείς ότι 540 καπάκια περίπου είναι 1 κιλό. Τα καπάκια θα μεταφερθούν στην Τσεχία, όπου και αγοραστούν από εργοστάσιο ανακύκλωσης. Δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι μαζί όμως θα τα καταφέρουμε! Μαζέψτε τα καπάκια σας και φέρτε τα στο Κέντρο Εξατομικευμένης Αγωγής (ΚΕΑ) Αγγέλου (Ιθάκης 3, Πυλαία, Θεσσαλονίκη) για να τα μεταφέρουμε εμείς στο κέντρο συγκέντρωσης στο Καλοχώρι. Αν είστε σε κάποια άλλη πόλη, μπείτε στην ομάδα “Μαζεύουμε Καπάκια για την μικρή Ελένη”  και βρείτε πού έχει κέντρα συγκέντρωσης στην περιοχή σας για να μην επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής! 

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!!! 

Νέο προεδρικό διάταγμα φέρνει αλλαγές στην αξιολόγηση των μαθητών στο Λύκειο

Νέο προεδρικό διάταγμα εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας με το οποίο τροποποιείται και συμπληρώνεται το ΠΔ60/2006 «Αξιολόγηση των μαθητών του Ενιαίου Λυκείου» (A΄ 65).

Στο νέο ΠΔ ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την προαγωγή των μαθητών, τον τρόπο εξέτασης σε μια σειρά μαθημάτων, τις ενέργειες σε περίπτωση απουσίας των μαθητών από τις εξετάσεις. Το newsbeast.gr παρουσιάζει τα βασικά σημεία του ΠΔ.

Οδηγίες για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια Ελλήνων του εξωτερικού

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Ελλήνων του εξωτερικού και τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων σε οικογένειες με παιδιά

«Παν μέτρον άριστον», έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Όταν όμως πρόκειται για το παιδί σας, θέλετε να του παραχωρείτε όλες τις ανέσεις. Παρόλα αυτά, πρέπει να διατηρείτε... συγκεκριμένη τακτική με τα οικονομικά σας και να μην παρασύρεστε. Αν και οι απαιτήσεις αυξάνονται λόγω των πρόσθετων μελών στην οικογένεια, μπορείτε να κάνετε ορθή διαχείριση του οικογενειακού ταμείου. Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων σε οικογένειες με παιδιά.

Τι γίνεται αν ένας γονιός απαγάγει το παιδί του

Σε περίπτωση που κάποιος είναι ζευγάρι με πρόσωπο διαφορετικής υπηκοότητας και έχει ένα ή περισσότερα παιδιά και τώρα αποφασίζει να χωρίσει, τι γίνεται;

Πιθανόν είναι να θέλει να επιστρέψει στη χώρα καταγωγής του και να πάρει το παιδί του μαζί του. Ωστόσο, εάν το πράξει χωρίς τη συναίνεση του άλλου γονέα ή την άδεια του δικαστηρίου, τότε ίσως να παρανομεί.
Πώς συμβάλλουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πρόληψη της απαγωγής παιδιών;

Δωρεάν είσοδος στα μουσεία αυτή την Κυριακή!

Τα μουσεία της χώρας γιορτάζουν την Κυριακή 18 Μαΐου την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο όλη την ημέρα, δωρεάν ξεναγήσεις και πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Πρωταγωνιστής της μεγάλης γιορτής των μουσείων είναι το Βυζαντινό, που γιορτάζει φέτος τα εκατό του χρόνια. 
 

Παράνομο παρκάρισμα και τραπεζοκαθίσματα εμπόδιο για τα άτομα με αναπηρία

Το παράνομο παρκάρισμα, τα τραπεζοκαθίσματα και οι κατασκευές έξω από χώρους εστίασης και αναψυχής παραμένουν τα μεγαλύτερα εμπόδια για τα άτομα με αναπηρίες και γενικότερα δυσκολίες στη μετακίνηση.

Τα συμπεράσματα αυτά καταγράφει η Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς του Α.Π.Θ. στην έκθεσή της με τίτλο «Η προσβασιμότητα των ατόμων με δυσκολίες στη μετακίνηση στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Τα θέματα των εξετάσεων στα δύσκολα μαθήματα της Α' Λυκείου

Γράφει ο  Καλόγηρος Βασίλειος στο news.gr

Στις 29 Μαΐου, όπως έχει γράψει το news.gr αρχίζουν οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές Γυμνασίων καθώς και των τάξεων Α και Β Λυκείου. Για τους μαθητές της Α Λυκείου οι φετινές εξετάσεις εγκαινιάζουν όχι μόνο το νέο σύστημα αλλά και την πολυσυζητημένη "Τράπεζα Θεμάτων".

Το news.gr παρουσιάζει βασικά σημεία των εξετάσεων της Α' Λυκείου σε μαθήματα όπως είναι τα Αρχαία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Νέα Ελληνικά.

Αλλαγές στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης

Σειρά αλλαγών στον χώρο της ειδικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ). Όπως είναι γνωστό σύντομα αναμένεται να κατατεθεί για ψήφιση στον Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή του υπουργείου Παιδείας.

"Τα Angry Birds διδάσκουν στα παιδιά δεξιότητες ζωής"

Η Angela Mcfarlane είναι ειδικός σε θέματα εκπαίδευσης και πρώην δασκάλα. Υποστηρίζει ότι τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά παιχνίδια απαιτούν την συγκέντρωση των παιδιών και διδάσκουν τη λογική της επίλυσης προβλημάτων. Γι' αυτό πιστεύει ότι οι μαθητές θα έπρεπε να έχουν την δυνατότητα να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή όσο βρίσκονται στο σχολείο.

Clubbing με τα παιδιά μας, η νέα μόδα

Το να κάνεις οικογένεια και παιδιά δεν σημαίνει απαραίτητα αποχή από κάθε βραδινή έξοδο σε μπαρ που σύχναζες παλιά. Τουλάχιστον, όχι για τους γονείς του Λονδίνου.

Μία νέα μόδα κατακλύζει τον τελευταίο καιρό, το Μπρίξτον του Λονδίνου και απευθύνεται σε νέους γονείς που θέλουν να συνδυάζουν την διασκέδαση με τις υποχρεώσεις του να είσαι γονιός. Το σκοτεινό “The Big Fish Little Fish” αποτελεί ένα πρωτότυπο κλαμπ, το οποίο πέρα από την διοργάνωση ξέφρενων ρέιβ πάρτι, τα απογεύματα του Σαββάτου μετατρέπεται και σε “παιχνιδότοπο”. Για περίπου δυόμισι ώρες, οι γονείς μπορούν να “παρτάρουν” μαζί με τα παιδιά τους, πίνοντας αλκόολ και φρουτοχυμούς.

Θεσσαλονίκη: To κύκλωμα με παιδιά που «βγαίνουν» σε επαιτεία και πορνεία

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει και στη χώρα μας η σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων από κυκλώματα τα οποία δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν μικρά παιδιά ακόμη και για "βαποράκια" ναρκωτικών ουσιών ή να τα σπρώξουν στην επαιτεία.