Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κατασκευή: Παιδικό ενυδρείο

Φτιάξτε κι εσεις ένα ενυδρείο με/ για το παιδί σας! Εκτός από απλά υλικά (ένα χαρτόκουτο, χαρτόνια, ψαλίδι, χρώματα και κλωστές) θα χρειαστείτε φαντασία και κέφι. Η ιδέα και η φωτογραφία προέρχονται από το Different Solutions

Ξέχασε τον σταρ ανάμεσα στα παιδιά

«Ποιος είπαμε ότι θα έρθει;», ρωτά μια από τις εργαζόμενες στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών τον πιτσιρικά που βρίσκεται μπροστά της στο αμαξίδιο. «Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις», απαντά αυτός ενθουσιωδώς. «Ποιος είναι, ξέρεις;», τον ξαναρωτά. «Ηθοποιός!» ανταπαντά, με σιγουριά. «Και φίλος της Εταιρείας», του επισημαίνει. Είναι μικρούλης και δεν έχει προλάβει τις προηγούμενες επισκέψεις του διάσημου ηθοποιού στην Ανοιχτή Πόρτα, το ίδρυμα της Εταιρείας στην Αργυρούπολη.

Facebook: Κανένας έλεγχος για την ηλικία των χρηστών

Το κοινωνικό δίκτυο παραδέχεται πως δεν έχει κάποιον μηχανισμό που να πιστοποιεί ότι τα μέλη είναι μεγαλύτερα από 13 ετών, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί του.

Δίκτυο μαμάδων: Kέικ καρότου µε ελαιόλαδο

Πηγή
Υγιεινό και πεντανόστιµο, το φτιάχνει η µαµά του 8χρονου Γιώργου-Αγγελου, η Κατερίνα, που ζει στο Πεκίνο και µαθαίνει τους Κινέζους να χρησιµοποιούν το ελαιόλαδο στην κουζίνα τους.

Υλικά (για 1 στρογγυλή φόρµα)
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1½ φλ. ζάχαρη
4 αβγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
1 κ.γ. σόδα
½ κ.γ. µοσχοκάρυδο

Φορέας: Ένωση Κυριών Δράμας

Με δράση ήδη από το 1904, η Ένωση Κυριών Δράμας έχει σκοπό την στήριξη, ενδυνάμωση και εμψύχωση κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Μια από τις κεντρικές δράσεις της Ένωσης είναι το “Το Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας” το οποίο φιλοξενεί άγαμες μητέρες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά.

Φακοί επαφής για παιδιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ασφαλή χρήση τους

Στην Ελλάδα περίπου 350.000 άνθρωποι, ενήλικες και έφηβοι, είναι χρήστες φακών επαφής (ΦΕ). Επίσης, στις ηλικίες 16-19 ετών, ένα στα τρία παιδιά χρειάζεται διόρθωση αλλά μόνο ένας μικρός αριθμός τη χρησιμοποιεί.

Διάβασμα: Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας

Ακόμη και αν το πρόγραμμά είναι φορτωμένο αξίζει τον κόπο να ξεκλέψετε λίγο χρόνο για διάβασμα... Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι έχετε τουλάχιστον 5 καλούς λόγους για να το πράξετε.

1. Εκπαιδεύει τον εγκέφαλο μας
Ένα από τα οφέλη της ανάγνωσης βιβλίων είναι ότι βοηθάει τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί σωστά. Το διάβασμα αποτελεί μια καλή άσκηση για το μυαλό και το νου μας.

Ο σύγχρονος ρόλος του εκπαιδευτικού της ειδικής αγωγής

Ο σύγχρονος ρόλος του ειδικού παιδαγωγού απαιτεί να μην είναι αυτός μόνο ψυχολόγος και εκπαιδευτικός τεχνολόγος αλλά και σχεδιαστής κατάλληλων προγραμμάτων εκπαίδευσης, κοινωνιολόγος και γνώστης των παραμέτρων του πλαισίου στο οποίο η μάθηση λαμβάνει χώρα. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να οδηγήσει τον μαθητή στην κατάκτηση της όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητης διαβίωσης και στην ένταξή του στην κοινότητα. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι σημαίνει αυτό και πόσο εφικτό είναι...

Προβολή: Η λειψανοθήκη του «Αληθούς Σταυρού»


Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος Εκπαιδευτικών για Εθελοντική Ενισχυτική Διδασκαλία Εκπαιδευτικών Β'/θμιας Εκπαίδευσης

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, θεωρεί επιτακτική ανάγκη και ηθικό χρέος να συνδράμει προς τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Διπλωματική: "Autism: A Handbook for Parents"

Διαβάστε και μεταφορτώστε τη διπλωματική της Rebecca Gordon "Autism: A Handbook for Parents"  που εκπονήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Master of Science in Counseling, Marriage and Family Therapy στο California State University.

Οι Ευρωπαίοι απαιτούν να γνωρίζουν την προέλευση των τροφίμων τους

Η προέλευση είναι ένα, από τα βασικά κριτήρια, για τους καταναλωτές, όταν αγοράζουν τρόφιμα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC) διενήργησε έρευνα, για να διαπιστώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, για την προέλευση των τροφίμων. Η έρευνα διενεργήθηκε, στη Σουηδία, Γαλλία, Πολωνία, Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, από τις Ενώσεις Καταναλωτών - μέλη της BEUC, στις χώρες αυτές. Στην Ελλάδα, την έρευνα διενήργησε το ΚΕ.Π.ΚΑ.

Εκπαιδευτικός κύκλος επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Μουσικοθεραπεία GIM

Η «Ομπρέλα: Διεπιστημονική Εταιρία Ψυχολογικής Παρέμβασης» σε συνεργασία με το European Bonny Method GIM Training Program, διοργανώνουν πλήρη εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Μουσικοθεραπεία GIM, εγκεκριμένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery (USA) και το European Network of GIM (ENGIM)
A’εισαγωγικός κύκλος εξειδίκευσης (Level I)
Αθήνα: 29 Μαρτίου-1 Απριλίου 2013

Ηλεκτρονική αιτηση στον Συνηγορο του Πολιτη για προβληματα με το Δημοσιο

Από τον υπολογιστή τους θα μπορούν πλέον να υποβάλουν ηλεκτρονικα αιτηση οι πολιτες προς τον Συνήγορο του Πολίτη . Στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.synigoros.gr/?i=ypovoli-anaforas.el με τρία απλά βήματα θα μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί στην Αρχή αλλά και παράλληλα να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την εξέλιξη της υπόθεσής του και να ενημερώνεται για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.