Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ξεκινούν μαθήματα skateboard σε παιδιά με οπτική αναπηρία

Με μεγάλη χαρά διαβάσαμε ότι η ομάδα του Mind The Map σε συνεργασία με το MicroXtreme και το KEAT Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα μαθήματα skateboard σε παιδιά με οπτική αναπηρία.

Σας μεταφέρουμε την ανακοίνωση του ΚΕΑΤ

Τα παιδιά θα μάθουν από τι αποτελείται ένα skate (επιμέρους εξαρτήματα) και θα έχουν την ευκαιρία να συναρμολογήσουν ένα skateboard από την αρχή μαθαίνοντας παράλληλα και τα εξαρτήματα του.
Στην συνέχεια θα διδαχθούν πως να ισορροπούν και πώς να κινούνται στον χώρο πάνω στην σανίδα!

Το πρώτο διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι γεγονός στην ‘Ολυνθο

Το πάρκο δημιουργήθηκε στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου στη Χαλκιδική σε έκταση 500 τ.μ. Ο εμπνευστής και η ψυχή της δημιουργίας του είναι ο Διευθυντής του Σχολείου, Βασίλης Μισαηλίδης.

Τα εγκαίνια του Πάρκου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Στην προσπάθεια κατασκευής του πάρκου μεγάλη ήταν και η συνεισφορά και της τοπικής κοινωνίας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Πάρκου είναι τα ξύλινα χειροποίητα αυτοκινητάκια που διαθέτει, τα οποία κατασκευάστηκαν από κάτοικο της περιοχής.

ΕΠΣ Πιερίας: Οι διαιτητές για τον φιλανθρωπικό αγώνα για τον «Φάρο του Κόσμου»

Σήμερα, Σάββατο 6 Απριλίου ποδόσφαιρο στην Κατερίνη για καλό σκοπό: Συγκεντρώνουμε είδη Προσωπικής Υγιεινής για τον «ΦΑΡΟ του Κόσμου»
Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των ακαδημιων, οι προπονητές και οι γονείς σε όποιο γήπεδο αγωνιζονται (Α' ΔΑΚ, Ενωσιακό, εντός έδρας) και μπορούν να συγκεντρώσουν και να προσφέρουν είδη προσωπικής υγιεινής (μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτοπετσέτες, χαρτιά υγείας, κρεμοσάπουνα, σαμπουάν, αφρόλουτρα κλπ) να τα παραδίσουν στον υπεύθυνο του γηπέδου όπου αγωνίζονται.

Ένα νέο κεφάλαιο στο eTwinning - Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

Μετά από 14 επιτυχημένα χρόνια στήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το eTwinning επιθυμεί να αυξήσει και να αναγνωρίσει το έργο των σχολείων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) στην Ευρώπη.

Αυτό γίνεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί να εφοδιάσει τους πολίτες με γνώσεις, εμπειρία, δεξιότητες και/ή ικανότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας.

Δημόσια συζήτηση: Το "Πρόγραμμα Μελίνα" - η αρχή μιας νέας αντίληψης για τα εκπαιδευτικά προγράμματα παιδιών και νέων

Δημόσια συζήτηση με τους συντελεστές που υλοποίησαν το πρώτο πρόγραμμα που συνέδεσε τον Πολιτισμό με την Εκπαίδευση και φέρει την υπογραφή της Μελίνας Μερκούρη, θα έχει την Τρίτη, 9 Απριλίου 2019, στις 10:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Myrsini Zorba.

Εκδήλωση για την ημέρα Βιβλίου στις Φυλακές Ανηλίκων του Αυλώνα

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου σε συνεργασία με τους υπευθύνους του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 09/04 στις 10 π.μ. εκδήλωση, στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου 2019, στο χώρο του καταστήματος κράτησης. Εκεί θα διαβάσουν αποσπάσματα και θα συνομιλήσουν με τους νέους η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη και ο εκδότης Γεώργιος Δαρδανός (Εκδόσεις Gutenberg).
Πηγή: Facebook

Τμήμα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης

Με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου μάθημα θεωρίας και προπόνησης του τμήματος Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, με τον προπονητή της ομάδας Μακάριο Νεοκλάρα.
Η ομάδα δημιουργήθηκε από τον εμπνευστή και δημιουργό του εθελοντικού σωματείου «Αρμενίζοντας τη Ζωή» Άκη Μακρή, μέλος του Ν.Ο.Θ και πολλούς φίλους και εθελοντές, ώστε να έχουν τη δυνατότητα άτομα με αναπηρίες της Θεσσαλονίκης να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ευχαριστούμε τον Ν.Ο.Θ που ανέλαβε την ομάδα και για την αμέριστη στήριξη του.
Δείτε φωτογραφίες στην ιστοσελίδα "Αρμενίζω", απ' όπου προέρχονται οι πληροφορίες και ενημερωθείτε για τις δράσεις και το όραμα της οργάνωσης "Αρμενίζοντας τη Ζωή"

Μουσείο Μπενάκη: "Βλέποντας με τις Αισθήσεις: Ραδιοφωνική επίσκεψη" (08/04/2019)

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
Για επισκέπτες με απώλεια όρασης
Βλέποντας με τις Αισθήσεις 
Ραδιοφωνική επίσκεψη

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 | 17.00-19.00 
Πινακοθήκη Γκίκα

Εκπέμποντας για το ραδιόφωνο από το Μουσείο Μπενάκη. Μια ασυνήθιστη playlist βασισμένη σε προσωπικά αντικείμενα καλλιτεχνών και έργα τέχνης κρατάει συντροφιά σε όσους θέλουν να «δουν» το μουσείο από το σπίτι τους.

Και το βραβείο «Κ.Π. Δεμερτζή-στον Έλληνα δάσκαλο» πήγε σε… Καβαλιώτη!

Στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Βλαστάρη αναγνωρίστηκαν μια σειρά από δράσεις που διοργανώθηκαν και σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας για τη Φιλαναγνωσία και το Παιδικό Βιβλίο

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απονεμήθηκαν το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 τα βραβεία Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2019 του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα βραβεία του 2019 σε συγγραφείς, εικονογράφους, μεταφραστές και φορείς (για τα βιβλία που κυκλοφόρησαν το 2018).

Η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου στο επίκεντρο ημερίδας του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία

Τις προκλήσεις, τις ανάγκες και τις καλές πρακτικές σχετικά με την πρόσβαση των παιδιών προσφύγων στη δημόσια εκπαίδευση στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, διερεύνησε ημερίδα που διοργάνωσε πριν λίγες μέρες το Αυτοτελές Τμήμα Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διπλασιάζεται ο χρόνος της ειδικής άδειας για τους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ειδική άδεια με αποδοχές ως και 44 εργάσιμες ημέρες το χρόνο, θα δικαιούνται στο εξής και οι δύο γονείς παιδιών με αναπηρία που εργάζονται στο δημόσιο.

Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Εργαζόμενοι με αναπηρία/χρόνια πάθηση και εργαζόμενοι γονείς/κηδεμόνες παιδιών με αναπηρία/χρόνια πάθηση στον δημόσιο τομέα», που συνδιοργάνωσαν το «Κοινωνικό Πολύκεντρο» της ΑΔΕΔΥ και το «Παρατηρητήριο Θεμάτων Αναπηρίας» της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις υιοθεσίες - Πώς θα λειτουργεί για υποψήφιους θετούς γονείς και παιδιά

Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας, όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν ανάδοχοι ή θετοί γονείς, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε εκδήλωση, με θέμα το νέο νόμο για την αναδοχή και την υιοθεσία, προαναγγέλλοντας την έναρξη της εφαρμογής του νόμου. 

Υποχρεωτικά μαθήματα διαζυγίου για τους γονείς ανήλικων Δανών που χωρίζουν

Μαθήματα μέσω Διαδικτύου είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν πλέον οι γονείς ανηλίκων στη Δανία, οι οποίοι επιθυμούν να χωρίσουν τους δρόμους τους, παίρνοντας διαζύγιο.

Βάσει του νέου κώδικα διαζυγίου, κάθε γονέας θα πρέπει να παρακολουθήσει δωρεάν μία ενότητα μαθημάτων διάρκειας περίπου 30 λεπτών, η οποία θα λειτουργεί ως «οδηγός» στη νέα του ζωή με τα παιδιά του.

1 στα 45 παιδιά διαγιγνώσκονται με αυτισμό

Kάλιο αργά παρά ποτέ. Υπογράφηκε τελικώς, όπως μαθαίνουμε, από τους αρμόδιους Υπουργούς και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή το νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ). 

Δανία: Σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών μεταναστών που τελούν υπό απέλαση

Ανησυχητική είναι η ψυχική υγεία των παιδιών η αίτηση των οποίων για παροχή ασύλου στη Δανία έχει απορριφθεί, προειδοποιεί με σημερινή έκθεσή του ο Ερυθρός Σταυρός, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για τη μεταναστευτική πολιτική, κεντρικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών στα μέσα Ιουνίου.

Εμβολιασμός για παιδιά Ρομά

Ξεκίνησε στη Νέα Σμύρνη πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών ΡΟΜΑ, από το Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την 4η ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων.