Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Πρέπει τα δίδυμα παιδιά να παρακολουθούν διαφορετικές τάξεις;

Πρέπει τα δίδυμα να τοποθετούνται σε διαφορετικά τμήματα στο σχολείο αυτόματα; Μια νέα έρευνα υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο. 

Έρευνα του πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου δεν βρήκε στοιχεία που να υποστηρίζουν την άποψη ότι τα δίδυμα παιδιά που τοποθετούνται σε διαφορετικές τάξεις στο σχολείο ωφελούνται στον ακαδημαϊκό τομέα, τόσο στα διζυγωτικά όσο και στα μονοζυγωτικά δίδυμα. 

Έφηβοι στην Ελλάδα: Εμπιστεύονται οικογένεια και φίλους, νιώθουν αρνητικά για το σχολείο

Mεικτά στοιχεία για ένα ευρύ φάσμα συμπεριφορών και συνθηκών στη ζωή των εφήβων στη χώρα μας καταγράφει μεγάλη έρευνα με τη σφραγίδα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ).

Η έρευνα ασχολήθηκε με πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων η σωματική και ψυχολογική υγεία/ευεξία, η οικογένεια και η επικοινωνία με τους γονείς, το σχολικό περιβάλλον, το bullying και οι βίαιοι καυγάδες, οι διατροφικές συνήθειες, η φυσική δραστηριότητα και η παχυσαρκία, η επικοινωνία και η κοινωνική δικτύωση, ή κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η χρήση κάνναβης και η σεξουαλική συμπεριφορά.

Στα ΑΤΜ διαθέσιμα επίδομα παιδιού Α21, επίδομα ενοικίου ΚΕΑ και όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Ξεκινούν οι πληρωμές από σήμερα το απόγευμα για χιλιάδες δικαιούχους των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Ειδικότερα από το απόγευμα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ τα Επίδομα Παιδιού, Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Ενοικίου, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών.

Παιδί και χρήματα : Πώς να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τα λεφτά

Ίσως η πρώτη συζήτηση για τα χρήματα προέκυψε μετά από ένα – μεγάλο – χαρτζιλίκι της γιαγιάς που θέλατε να βεβαιωθείτε πως δεν θα μετατραπεί σε… τσίχλες.

Ίσως, αντιθέτως, να ήρθε την ημέρα που το παιδί αποφάσισε να σας ζητήσει ένα παιχνίδι που κοστίζει όσο τρεις μισθοί σας. Σε κάθε περίπτωση, έγινε και έκτοτε έχουν σίγουρα ακολουθήσει πολλές ακόμη.

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για την χρήση μάσκας για παιδιά κάτω των 2 ετών

Tα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν θα πρέπει να φορούν μάσκα διότι δυσκολεύει την αναπνοή τους και αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση.

Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνιστούν στους πολίτες να φορούν μάσκα όταν είναι δύσκολο να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς οι χώρες χαλαρώνουν το lockdown που είχαν επιβάλει λόγω της covid-19.

Τι αλλάζει όταν μεγαλώνουμε το δεύτερο παιδί μας;

Θυμάστε την πρώτη σας εγκυμοσύνη; Όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα ήταν ενθουσιασμένα, πρόθυμα να σας βοηθήσουν στο παραμικρό και, φυσικά, ανησυχούσαν διαρκώς. Τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς τα ίδια τη δεύτερη φορά. Εκτός από τη φουσκωμένη κοιλίτσα σας, τώρα υπήρχε και ένα νήπιο που απαιτούσε την προσοχή όλων σας και που δεν επέτρεπε ούτε σε εσάς ούτε στους άλλους να εστιάσουν όλη την προσοχή τους στην εγκυμοσύνη σας. Κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα και σε ό,τι αφορά την ανατροφή του. Όσο ενθουσιασμένοι και αν είστε όλοι σας, όσο και αν το λατρεύετε, λίγο η εμπειρία σας και λίγο το γεγονός ότι δεν έχετε το περιθώριο να δείξετε την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια, κάνουν την εμπειρία του δεύτερου παιδιού πολύ διαφορετική σε σχέση με την πρώτη φορά.

Η επιστροφή στα σχολεία ως ευκαιρία για περιβαλλοντικές δράσεις

Το άνοιγμα των σχολείων την 1η Ιουνίου και η σταδιακή επιστροφή στη -νέα- κανονικότητα, αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ξανασκεφτούμε όχι μόνο τους τρόπους εκπαίδευσης, αλλά και τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν μέσα στο σχολείο ώστε παιδιά και εκπαιδευτικοί να αποκαταστήσουν τη σχέση τους με τη φύση, μειώνοντας ταυτόχρονα το αποτύπωμά τους στον πλανήτη.

Επικαιροποίηση συστάσεων εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες κατά την περίοδο της πανδημίας SARS-CoV-2

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το γεγονός ότι η χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα θέσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τον ανεμβολίαστο πληθυσμό σε κοινές λοιμώξεις που προλαμβάνονται με εμβόλια, μετά από γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επικαιροποιούμε τις προηγούμενες οδηγίες, και συστήνονται τα εξής:

Δημοτικά σχολεία : Αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία τους με αποστάσεις και χωριστά διαλείμματα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει το «πράσινο φως» για επιστροφή των μαθητών στα θρανία την 1η Ιουνίου.

Όπως έγινε γνωστό χθες, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 26 Ιουνίου, αντί για τις 15 Ιουνίου που θα έκλειναν κανονικά ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα λειτουργήσουν – για την ώρα όπως είπε – τα ολοήμερα σχολεία.

Covid-19: Κλειστά τα σχολεία στις Φιλιππίνες έως ότου υπάρξει εμβόλιο

Μακριά από τις σχολικές αίθουσες θα παραμείνουν όλοι μαθητές στις Φιλιππίνες έως ότου υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για τον Covid-19, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε. 

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανέφερε σήμερα 13 θανάτους και 350 νέα κρούσματα του Covid-19, τη μεγαλύτερη αύξηση των λοιμώξεων σε ημερήσια βάση σε διάστημα επτά εβδομάδων. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 14.669 και οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 886.

Η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ θα δημοσιεύσει ένα παραμύθι δωρεάν στο διαδίκτυο

Η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ θα δημοσιεύσει ένα παραμύθι με τίτλο "The Ickabog", το οποίο θα μπορούν να διαβάσουν δωρεάν στο διαδίκτυο τα παιδιά που βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς lockdown και το πρώτο κεφάλαιο πρόκειται να δημοσιευθεί σήμερα.

"Πριν από πάνω από μια δεκαετία έγραψα ένα παραμύθι με τίτλο 'The Ickabog'. Μέχρι πολύ πρόσφατα, οι μόνοι άνθρωποι που είχαν ακούσει την ιστορία του Ickabog ήταν τα δύο μικρότερα παιδιά μου", είπε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ.

Παναγιώτης Φασούλας : Η ασθένεια του γιου μου με άλλαξε περισσότερο από όλα

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (25/5) ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτης Φασούλας μιλώντας για όσα μετάνιωσε, τις στιγμές συγκίνησης που του χάρισε ο αθλητισμός και για την γυναίκα του Μάσα.

Ο Παναγιώτης Φασούλας μίλησε για την καριέρα του στο μπάσκετ, την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά και για την δραματική περιπέτεια της οικογένειάς του όταν ο γιος του Γιάννης διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία.

Πανελλαδικές: Από 1 έως 13 Ιουλίου τα ειδικά μαθήματα

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες για τα ΤΕΦΑΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και των μουσικών μαθημάτων για εισαγωγή υποψηφίων σε Τμήματα στα οποία απαιτείται η εξέτασή τους θα πραγματοποιηθούν από 1η έως 13 Ιουλίου 2020. Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό ορίστηκε από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.