Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Έντγκαρ Aλαν Πόε (202 χρόνια από τη γέννησή του)


Σεμινάριο: "Δραματικές τεχνικές στην διδασκαλία της Οικιακής Οικονομίας"

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα του 1ου και 6ου Γυμνασίων Πάτρας( απέναντι από τον Άγ. Αλέξη) σεμινάριο με θέμα: Δραματικές τεχνικές στην διδασκαλία της Οικιακής Οικονομίας.

Το σεμινάριο θα γίνει από την Θεατρολόγο-φιλόλογο Μαρία Σπυροπούλου, καθηγήτρια του 5ου ΓΕΛ Πάτρας και του Μουσικού Σχολείου Πάτρας, η οποία θα μας διδάξει τις δραματικές τεχνικές σε δύο ενότητες της Οικιακής Οικονομίας.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως τις 8 μ.μ. (17.00-20.00).

Εικαστικό εργαστήριο: "η ομορφιά είναι παντού"

"Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ"
Εικαστικό εργαστήριο για παιδιά 9-13 ετών, με τη Φωτεινή Χαμιδιελή

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011, στις 10.30 το πρωί, στα Μαγικά κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας

Γνωριμία με το έργο της Νορβηγίδας ζωγράφου Randi Antonsen.

Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας: Οι αλλαγές στα σχολεία αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασής του

Την πρώτη συνεδρίασή του υπό την προεδρία του καθηγητή και πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Αλ. Λυκουριώτη έχει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ). Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των κομμάτων του Κοινοβουλίου για θέματα Παιδείας, αλλά και των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας. 

Ομιλία: "Τα ονόματα των Αρχαίων Μακεδόνων"

Η Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη της Βέροιας σας προσκαλεί στην ομιλία του καθηγ. Γλωσσολογίας Αντ.Μπουσμπούκη με τίτλο «Τα ονόματα των Αρχαίων Μακεδόνων» την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης 

Παζάρι Βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος

Το γνωστό και καθιερωμένο, πλέον, Παζάρι Βιβλίου, η μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκποίηση βιβλίου στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την προσεχή Παρασκευή, στις 21 Ιανουαρίου, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Το Παζάρι που θα πραγματοποιηθεί σε ένα τεράστιο περίπτερο στην πλατεία, θα διαρκέσει 20 ημέρες (έως τις 9 Φεβρουαρίου) και σε αυτό διατίθενται βιβλία σε τιμές που ξεκινούν από 0,50 ευρώ!

Εκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου: 3.300 τ.μ. περιμένουν τα παιδιά

Η Εκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου μετρά μόλις τρεις διοργανώσεις - η τέταρτη πραγματοποιείται από 28 έως 31 Ιανουαρίου, πάντα στη Helexpo, της οδού Κηφισίας 39-, αλλά είναι ήδη καταξιωμένη στη συνείδηση παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών. «Νιώθουμε ότι έχουμε έναν θεσμό για το παιδικό βιβλίο, σε κλειστό χώρο», έλεγε χθες ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, πρόεδρος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Αναπηρία και ομοφυλοφιλία (αφιέρωμα στο 10%).

Διαβάσαμε και σας προτείνουμε το 30ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού 10% που αφορά θέματα της LGBT (Lesbian Gay Bisexual Transexual) κοινότητας. Το τεύχος αυτό αποτελεί αφιέρωμα στην αναπηρία και την ομοφυλοφιλία. Μεταξύ άλλων δείτε:

"Η ζωή μετά": μετά το τροχαίο που τον άφησε παραπληγικό, ο Πάνος ασχολήθηκε με το θέατρο, την αναζήτηση συντρόφου και τα σωματεία αναπήρων. Για ένα από τα τρία έχει μετανιώσει.

"Το μόνο που μας λείπει είναι η ακοή": Η Μαρία, 33 χρονών, είναι κωφή και περήφανη που είναι λεσβία.

"Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα" (Θεατρο μαριονέτας με διερμηνεία ΕΝΓ)

ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ <<ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ>>
“ Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα” 

Το έργο

"Σε έναν παλιό νερόμυλο δίπλα σ’ ένα ποτάμι
σε ένα μέρος μακρινό, που η φαντασία δε φτάνει,
ζεί ένας τεμπέλης γιός μαζί με τον πατέρα
έναν στριμμένο μυλωνά που πίνει όλη μέρα.  

Λουκάς Λελόβας: Ο 14χρονος «Αλ Γκορ» από την Πρέβεζα

Θα ήταν ανακουφιστικό και ελπιδοφόρο για γονείς αποπροσανατολισμένων εφήβων ανά την επικράτεια να συστήναμε τον Λουκά Λελόβα ως ένα παιδί όπως όλα τα άλλα. Ομως ο Λουκάς δεν ακολουθεί τον κανόνα. Βλέπει σπάνια τηλεόραση και αυτό μόλις τα τελευταία δύο τρία χρόνια, δεν περνάει τα απογεύματα στις καφετέριες της πόλης του, της Πρέβεζας, δεν παίζει play station αλλά «κανονικά» υπαίθρια παιχνίδια με τους συνομηλίκους του στον Μύτικα- χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα- ενώ μόλις πρόσφατα απέκτησε σελίδα στο Facebook. Οταν έχει τα κέφια του, ή τις ακεφιές του, παίρνει τα βουνά και τις θάλασσες της περιοχής του, ενίοτε με την κάμερα επ΄ ώμου. Αυτό το τελευταίο τον έκανε διάσημο. Με λίγη βοήθεια από το Διαδίκτυο φυσικά. Η ΕΡΤ, αν και βράβευσε το ντοκυμαντέρ του, δεν κατάφερε να το προβάλει στην οθόνη της λόγω ελλείμματος διοίκησης κατά τους προηγούμενους μήνες. «Προσεχώς», υπόσχονται οι ιθύνοντες.

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων

Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων με θέμα "Επάγγελμα Αρχιτέκτων: Ρόλος - Ευθύνη Προσφορά - Ανάπτυξη" θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 20 Μαρτίου 2011 στο Ζάππειο Μέγαρο (Αθήνα). Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου και ενημερωθείτε σχετικά με τις θεματικές ενότητες, τους όρους διεξαγωγής και τις παράλληλες εκδηλώσεις.