Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

10 οφέλη της μουσικής για τα άτομα με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)

Τα οφέλη της μουσικής είναι ευρύτατα και καλά τεκμηριωμένα. Από τη διδασκαλία της ενσυναίσθησης και τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσης, έως την κατανόηση/διαχείριση του χρόνου και τη βελτίωση της συναισθηματικής κατάστασης , η μουσική μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός παιδιού με ΔΕΠΥ. Διαβάστε πώς οι στίχοι, ο ρυθμός, η μελωδία και το τέμπο βοηθούν με μαγικό τρόπο!

Όλο και πιο δημοφιλή ΕΠΑΛ και δημόσια ΙΕΚ

Η επαγγελματική εκπαίδευση κερδίζει έδαφος στη χώρα μας. Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας δείχνουν αύξηση των εφήβων που επιλέγουν το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) αλλά και των αποφοίτων Λυκείου που επέλεξαν κάποιο δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ). Η αύξηση του ενδιαφέροντος προς τα δημόσια ΙΕΚ συνδέεται με το γεγονός ότι η ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ), που καθιερώθηκε το 2021, άφησε πολλούς αποφοίτους λυκείου εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέσα από μια ταινία μικρού μήκους τα παιδιά παρουσιάζουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Ένας μικρός δεινόσαυρος θέλει να πάει στο σχολείο και στην πορεία του προς αυτό συναντά παιδιά και τους υπενθυμίζει ότι είναι δικαίωμά τους η συμμετοχή στην εκπαίδευση. Με τη βοήθεια κατασκευών Lego παιδιά δημιουργούν μια ταινία μικρού μήκους για να μιλήσουν σε άλλα παιδιά για τα δικαιώματά τους.

Μαθήματα θεραπευτικής κολύμβησης ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Γλυφάδας

Ξεκίνησαν τα μαθήματα Θεραπευτικής Κολύμβησης ΑμεΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης για δημότες/κατοίκους Γλυφάδας, όπως ενημερώνει ο Δήμος της πόλης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 210-8943800
Πηγή: ΚΕΔΕ

Πρακτικά Διαδικτυακής Ημερίδας: “Υπηρεσίες πρόσβασης των φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”

Ολοκληρώθηκε η συγγραφή των Πρακτικών της Διαδικτυακής Ημερίδας με τίτλο “Υπηρεσίες πρόσβασης των φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”, η οποία διοργανώθηκε από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2021. 

«Νταντάδες της γειτονιάς»: Ποιοι γονείς μπορούν να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα

Σε λίγες ημέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών για «Νταντάδες της γειτονιάς», ενώ με γρήγορους ρυθμούς προχωράει και η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις.

Αυτές είναι, μόνο, δυο, από τις δράσεις που έχει στην ατζέντα του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με στόχο τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και προκειμένου να ενισχυθεί η γυναικεία εργασία και επιχειρηματικότητα.

Προβολή: Διαδικτυακή παρουσίαση "ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ 13"


"Μία μπάλα για όλους": Η παγκόσμια καμπάνια έφτασε από τη Θεσσαλονίκη στην Κένυα

Η παγκόσμια καμπάνια "Μία Μπάλα Για Όλους" έδωσε την ευκαιρία σε 750 μαθητές και μαθήτριες με οπτική αναπηρία στο Thika Primary & High School της Κένυας να πάρουν στα χέρια τους τις ειδικές μπάλες, που τους δίνουν τη δυνατότητα να βιώσουν τη χαρά του παιχνιδιού.

Παιδιά με και χωρίς αυτισμό προπονούνται μαζί στο Τζούντο


Απαγορεύσεις βιβλίων ξανά στην Αμερική. Η "μαύρη λίστα" και οι σύγχρονοι λογοκριτές.

Οι Αμερικανοί συχνά επικαλούνται με υπερηφάνεια την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος που διασφαλίζει την ελευθερία του Λόγου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν είναι αρκετοί εκείνοι που αντιλαμβάνονται την ελευθερία του λόγου ως ένα δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνουν οι ίδιοι αλλά όχι απαραίτητα και οι άλλοι γύρω τους.

Camp κολύμβησης νέων αθλητών με αναπηρία από την ΕΠΕ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus “See You”, η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσε ένα διήμερο Camp Kολύμβησης Nέων (αθλητών και αθλητριών) με αναπηρία,στο Κέντρο Υγρού Στίβου του ΟΑΚΑ. Στο πρόγραμμα “See You” συμμετείχαν η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με κύριο συντονιστή την Κροατική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αλλά και τη συμμετοχή ακόμα 6 εταίρων (European Paralympic Committee -Ευρωπαϊκός Φορέας, Paralympic Committee of Serbia – ΣΕΡΒΙΑ, Spin Sports Innovation – Γερμανία, Bulgarian Sports Development Association – Βουλγαρία, Sport and Citizenship – Γαλλία).

Διαδικασία επαναφοίτησης μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23

Αρ.Πρωτ.Φ.7/ΦΑ/11479/Δ1/03-02-2022/ΥΠΑΙΘ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΘΕΜΑ : «Διαδικασία επαναφοίτησης μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2022-23»

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4α του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α 109, διορθ. σφ. Α 112) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α 25), οι εγγραφές μαθητών/τριών για πρώτη φορά στο νηπιαγωγείο γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαρτίου του προηγούμενου διδακτικού έτους.

Δημιουργία Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Άθλησης Ειδικού Τύπου για ΑμΕΑ στα Γρεβενά

Την Ένταξη της Πράξης «Δημιουργία Χώρου Δημιουργικής Απασχόλησης και Άθλησης Ειδικού Τύπου για ΑμΕΑ», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

Άποψη: Γιώργος Σταμάτης "Η πρόσβαση των AμεΑ στην υγεία και το Ψήφισμα 148 του ΠΟΥ"

Στη διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή που βιώνουμε τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα συγκροτούν ένα ισχυρό πλέγμα ατομικής και κοινωνικής προστασίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Στην παρούσα υγειονομική κρίση το δικαίωμα που βρίσκεται διεθνώς στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος είναι η καθολική και ανεμπόδιστη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Η προστασία της υγείας έχει διφυή χαρακτήρα, διότι συνιστά παράλληλα θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα και αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό. Μια ειδική πληθυσμιακή κατηγορία που αντιμετωπίζει σε παγκόσμια κλίμακα, διαχρονικά εμπόδια και διακρίσεις σχετικά με την απρόσκοπτη και αποτελεσματική χρήση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης, είναι τα άτομα με αναπηρία.