Κυριακή 7 Απριλίου 2013

«Ποια Ελένη;» για τα παιδιά της «Μέλισσας»

Η θεατρική ομάδα «Ευ(φ)ορία» του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής, σε συνεργασία με το «Σοφούλη», παρουσιάζει για δυο ακόμα παραστάσεις την κωμωδία «Ποια Ελενη;» στις 13 και 14 Απριλίου.

8ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" - Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα πλούσιο και σημαντικό Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης. Αναλυτικά

Γιατί τα παιδιά είναι άπληστα;

Θέλει όλα τα παιχνίδια στο παιχνιδάδικο, όλες τις σοκολάτες στο σουπερμάρκετ και βέβαια όλη την τούρτα δική του. Είναι φυσιολογική αυτή του η απληστία;

Προπληρωμένος καφές | Μία πρωτοβουλία που αλλάζει τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας

Οι τελευταίες ψυχρές μέρες της Άνοιξης χρειάζονται και ένα ζεστό ρόφημα να τις συνοδεύσει. Τι γίνεται όμως με εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το απολαύσουν; Τη λύση δίνει η Ευρώπη με μία πολύ τρυφερή και ανθρώπινη κίνηση, τους «προπληρωμένους καφέδες»

Γιατί τα μωρά λένε πρώτα «μπαμπά»...

Γιατί μυρίζει τόσο όμορφα το κεφαλάκι των μωρών; Γιατί τους μιλάμε «μωρουδίστικα»; Και γιατί επιμένουν να λένε πρώτα «μπαμπά»; Στα ερωτήματα αυτά - και σε πολλά άλλα - θέλησε να βρει την απάντηση η κυτταρική βιολόγος και επιστημονική συντάκτρια του περιοδικού «New Scientist» Λίντα Γκιντς, όταν έμεινε έγκυος στο πρώτο της παιδί. Το αποτέλεσμα ήταν 18 μήνες αργότερα να γράψει ένα βιβλίο, το «Bumpology» (εκδ. Bantam Press) που αρχές του έτους κυκλοφόρησε στη Βρετανία. Να κάποια από τα θαυμαστά που αποτυπώνει:

Μικρά σεμινάρια γραμματικής και ορθογραφίας

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει μικρά σεμινάρια γραμματικής και ορθογραφίας από τις 15-4 έως τις 3-6-2013, κάθε Δευτέρα 4.00-6.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του ΠΤΝ.
Πληροφορίες-Δηλώσεις Συμμετοχής: Ν. Τσιτσανούδη-Μαλλίδη (nitsi@cc.uoi.gr)

Μαραθώνια-Συλλογή-Αγαθών!

Ο Δεσμός διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, την 1η Μαραθώνια Συλλογή Αγαθών, στα πλαίσια της συμμετοχής του στον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

ΝΟΗΣΙΣ: Εξερευνώντας το Επάγγελμα του Μηχανικού

Ένα νέο πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το Επάγγελμα του Μηχανικού ξεκινά το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) – Μόνιμη Επιτροπή Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το ΚΕΣΥΠ (Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού) Θέρμης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συρία: Σχολεία στα συντρίμμια του πολέμου

Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των ανταρτών και του κυβερνητικού στρατού μαίνεται στη Συρία τα δύο τελευταία χρόνια. Ο απολογισμός είναι οδυνηρός: Αμέτρητες ζωές έχουν χαθεί και σύμφωνα με την Unicef, το 20% των σχολείων στη χώρα έχουν ισοπεδωθεί, στερώντας από τα παιδιά το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

«Στην αρχή ήταν σαν να έμεινα μόνος μου στον κόσμο»

Ζουν σε μια μικρή κυψέλη στον Περισσό. Δύο από τα παιδιά της Στέγης της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών αφηγούνται τις ιστορίες τους

Γολγοθάς για τους πολίτες το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Σε Οδύσσεια για τους πολίτες που έχουν πρόβλημα αναπηρίας εξελίχθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη. Ο χρόνος αναμονής συχνά υπερβαίνει τους έξι μήνες, με συνέπεια τη στέρηση προνοιακού επιδόματος, εξαναγκάζονται οι πολίτες σε νέες εξετάσεις που πληρώνουν από την τσέπη τους, δεν συνεκτιμάται η βιοποριστική ικανότητα και η ηλικία και δεν υπάρχει συντονισμό των συναρμόδιων υπηρεσιών

Σεμινάρια-εργαστήρια Μουσικοθεραπείας Απριλίου

20/04/13 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας (Θεωρητικό)
21/04/13 Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας (Βιωματικό)
Χώρος: Ελληνικό Ωδείο, (παράρτημα Χαλανδρίου-Ν. Ψυχικού) Αποστολοπούλου 64
Πληροφορίες-Εγγραφές: 210 6724052, Δευτέρα-Παρασκευή 2-8μμ
Εισηγήτρια: Ευαγγελία Παπανικολάου, ΜΑ, Msc, FAMI, Μουσικοθεραπεύτρια-Εκπαιδεύτρια μεθόδου GIM