Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΑΜΥΜΩΝΗ: Κονσέρτο Μουσικής Δωματίου & Κλασσικής Μουσικής

Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2011, η Μουσική Ακαδημία "Musique de la Renaissance" και «Η ΑΜΥΜΩΝΗ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» σας καλούν στο «Πρωινό Αγάπης 2011». Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

Προβολή: Μην με αποκαλείς χαζό

Ακόμη μία προβολή από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Δυσλεξία και Μαθησιακές Δυσκολίες στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα Αλέξανδρος (11.30- 14.00) θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει τα βιώματα 4 ατόμων, διαφορετικών ηλικιών και φύλων με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής. Συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό. Με ελληνικούς υπότιτλους. Με την ευγενική παραχώρηση από τον παραγωγό, σύλλογο LE TOP Βελγίου...

Πρόγραμμα: Μουσικοκινητική Αγωγή Βρεφών και Νηπίων

Το ΩΔΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ο μεγαλύτερος μουσικός εκπαιδευτικός οργανισμός της Μακεδονίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του νέου προγράμματος «Μουσικοκινητική Αγωγή Βρεφών και Νηπίων», που δημιουργήθηκε με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της έμφυτης μουσικότητας που ενυπάρχει σε κάθε παιδί, τη γνωριμία με την μουσική κληρονομιά και τα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου του και την γνωριμία με την παγκόσμια μουσική δημιουργία.

25ος Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός χημείας - ολυμπιάδα χημείας

Η Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) ανακοίνωσε την προκήρυξη του 25ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Χημείας (Π.Μ.Δ.Χ.) στις 2 Απριλίου 2011, ημέρα Σάββατο (ώρα 8.30 π.μ.).

Έλενα Ακρίτα: "ΕΣΡ, νοικοκυρές και παιδιά σε απόγνωση"

Αγαπητό ΕΣΡ,
Πολύς θόρυβος έχει γίνει µε το νέο ριάλιτι «Real housewives of Athens». Εξι κυρίες (που νοµίζεις ότι είναι µία που αλλάζει κεφάλι, τόσο ίδιες είναι µεταξύ τους), ηµιεπώνυµες και ηµιαναγνωρίσιµες. Εκπρόσωποι µιας νεόπλουτης και νεόκοπης κοινωνικής τάξης που θεωρεί ότι το απόλυτο πετιγκρί είναι ο µεγάλος κυβισµός του 4Χ4. Που νοµίζει ότι «καταγωγή» και «τζάκι»=Μύκονος, σπα και πισίνα!
Να διευκρινίσω ότι δεν κάνω τηλεοπτική κριτική. Ως τηλεθεάτρια θα µιλήσω.
Κι ακόµα περισσότερο ως µάνα.

Πρόσωπο: Αργύρης Κουμτζης

Στην ηλικία των δέκα µηνών διαπιστώθηκε ότι ο 15χρονος σήµερα Αργύρης Κουµτζής είχε «ατροφικό οπτικό νεύρο». Αυτό σηµαίνει ότι έχει όραση κάτω από το ένα εικοστό πέµπτο. Το ότι είναι πρακτικά τυφλός ουδόλως εµποδίζει το πάθος του για µάθηση. Αυτό το πάθος άλλωστε, οδήγησε στη βράβευσή του πριν από λίγες µέρες από την Ελληνική Μαθηµατική Εταιρεία για τις επιδόσεις του.

SAPT Hellas: "Εκστρατεία ενημέρωσης"

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η μετάδοση στα παιδιά βασικών γνώσεων που λείπουν ως επί το πλείστον από την Ελληνική Oικογένεια. Διενεργούμε απολύτως ΔΩΡΕΑΝ επισκέψεις και ενημερώνουμε τα παιδιά με σκοπό να μην επαναλάβουν την τακτική των προγόνων τους, εξαιτίας της οποίας υπάρχουν σήμερα τόσοι αδέσποτοι σκύλοι.