Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Συχνά παράπονα των αδερφιών παιδιών με δυσκολίες μάθησης και προσοχής και πώς να ανταποκριθείτε σε αυτά.

Οι αδερφοί και οι αδερφές των παιδιών με δυσκολίες μάθησης και προσοχής μπορεί μερικές φορές να θεωρούν ότι η ζωή δεν είναι δίκαιη και ότι δεν τα προσέχετε αρκετά. Ποια είναι τα τέσσερα πιο συχνά παράπονα και τι μπορείτε να πείτε ως απάντηση σε αυτά.

«Δεν τον θέλω στους αγώνες μου»
Ο γιος σας που έχει δυσκολίες μάθησης και προσοχής λατρεύει να πηγαίνει στους αγώνες ποδοσφαίρου της αδερφής του. Ωστόσο, είναι θορυβώδης και πανηγυρίζει τη λάθος στιγμή.
Τι να αποφύγετε να πείτε: «Σιγά το πρόβλημα !»

Μεγαλώνοντας παιδιά σαν project manager

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΒΡΕΘΗΚΑ με τον γιο μου που είναι 2,5 χρονών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενός μουσείου. Εννιά στις 10 φορές τη δημιουργική απασχόληση για δίχρονα την κάνει μια ενθουσιώδης γυναίκα με πολύ καθαρή άρθρωση. («Είμαστε πουλάκια; Κάνουμε τσίου τσίου; Μήπως είμαστε παπαγάλοι και κάνουμε κρα κρα; Όχι; Είμαστε κουκουβαγιάκια! Κουκουβά κουκουβά! Ανοίξτε τα χεράκια».)

Πώς εκφράζεται σήμερα το κοινωνικό φαινόμενο της ανήλικης παραβατικότητας

Οι ολοένα και αυξανόμενες υποθέσεις ανήλικης παραβατικότητας που έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα σοκάρουν αφενός με τη συχνότητά τους και αφετέρου με την επιθετικότητα που εκδηλώνεται. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι έχει μειωθεί και ο μέσος όρος της ηλικίας των παιδιών που έχουν παραβατική συμπεριφορά, κάτι που προκαλεί ανησυχία, αποδίδοντας το φαινόμενο σε μεγάλο βαθμό στον νέο τρόπο ζωής, στον εγκλεισμό της πανδημίας, την κακή χρήση του διαδικτύου και την ενδοοικογενειακή βία την οποία βιώνουν τα παιδιά.

Οφθαλμικές σταγόνες για παιδιά επιβραδύνουν την εξέλιξη της μυωπίας

Τα αποτελέσματα μιας νέας κλινικής δοκιμής έδειξαν πως οι οφθαλμικές σταγόνες ατροπίνης (φάρμακο που χρησιμοποιείται από τους οφθαλμιάτρους για τη διαστολή της κόρης του ματιού) επιβραδύνουν την ανάπτυξη της μυωπίας στα παιδιά.

«JA Start Up»: Βραβεύτηκε φοιτητική εφαρμογή που καταγράφει ανάγκες φιλανθρωπικών οργανισμών σε δωρεές

Μια εφαρμογή για κινητά που κάνει τις δωρεές σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς πιο εύκολες, γρήγορες και αποτελεσματικές, καταγράφοντας σε πραγματικό χρόνο τις ανάγκες τους δημιούργησαν φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών και Αθηνών. Η ιδέα τους ξεχώρισε μεταξύ άλλων φοιτητικών startups και θα διαγωνιστεί στον πανευρωπαϊκό τελικό νεανικής επιχειρηματικότητας «GEN-E» στην Κωνσταντινούπολη.

Τα ψυχικά και σωματικά νοσήματα- Η νόσος Μπάτεν και το θαύμα του Θοδωρή

Όταν το ψυχικό τραύμα σωματοποιείται, δημιουργεί προβλήματα και πυροδοτεί ασθένειες. Η καθημερινότητα του σημερινού ανθρώπου και οι σωματικές και ψυχικές νόσοι.

Η Σταυρούλα Γάτσου, ποιήτρια και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων νόσησε με covid και μετέπειτα long-conid. Στη συνέχεια διαγνώστηκε με ινομυαλγία. Έκτοτε με βοήθεια από γιατρούς και εναλλακτικούς θεραπευτές, κατάφερε να χτίσει τη δική της καθημερινότητα. «Έκανα ένα χρόνο να το εντοπίσω. Μπορεί να έχω μία δύσκολη καθημερινότητα, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένη. Ο πόνος είναι μεγάλος δάσκαλος», όπως αναφέρει.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Φωτογραφίας με μηνύματα κατά του καπνίσματος

Εκδήλωση και βράβευση μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Φωτογραφίας πραγματοποίησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, την Τετάρτη 31 Μαΐου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.

Σχολεία στη Γιούτα απαγόρευσαν τη Βίβλο λόγω «χυδαιότητας και βίας»

Μία σχολική περιφέρεια στην πολιτεία της Γιούτα των ΗΠΑ αφαίρεσε τη Βίβλο από τα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία επειδή περιείχε «χυδαιότητα και βία».

Η κίνηση ήρθε ύστερα από καταγγελία ενός γονέα ότι η Βίβλος του King James έχει υλικό ακατάλληλο για παιδιά. Ο γονιός επικαλέστηκενόμο του 2022, που έχει ψηφιστεί από τις τοπικές αρχές στη Γιούτα, ο οποίος απαγορεύει τα «πορνογραφικά ή άσεμνα» βιβλία στα σχολεία.

Διαδικτυακή ημερίδα "Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη στην εκπαιδευτική διαδικασία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα "Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη στην εκπαιδευτική διαδικασία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης" την Τετάρτη 17/05/2023 και ώρα 17:30 από το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία απευθυνόταν κατά κύριο λόγο στα μέλη του διδακτικού προσωπικού τόσο του Ιονίου Πανεπιστημίου όσο και των λοιπών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αλλά και στους φοιτητές, τις φοιτήτριες και το ευρύτερο κοινό.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μέχρι και... σχολεία στη Ρωσία δίνουν εκατομμύρια ρούβλια για την αγορά drone

Ρωσικά σχολεία άρχισαν να αγοράζουν μη επανδρωμένες πτητικές συσκευές για την εκπαίδευση των παιδιών, γράφει ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii αντλώντας τα στοιχεία του από την ιστοσελίδα κρατικών προμηθειών.

Αφγανιστάν: 60 μαθήτριες στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση - Η ουσία που έριξαν στις τάξεις τους

Περίπου 60 μαθήτριες από το Αφγανιστάν νοσηλεύθηκαν αφού δηλητηριάσθηκαν στο σχολείο τους, όπως ανακοίνωσε  η αστυνομία.

Η δηλητηρίαση σε σχολείο θηλέων στην αφγανική επαρχία Σαρ-ε-Πολ έρχεται μετά από ένα κύμα δηλητηριάσεων σε σχολεία θηλέων στο γειτονικό Ιράν.