Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Τα παιδιά διαβάζουν λιγότερα και όχι απαιτητικά βιβλία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία

Τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία διαβάζουν λιγότερα βιβλία από πέρσι, σύμφωνα με νέα έκθεση, που αποδίδει το φαινόμενο των χαμηλότερων αναγνωστικών δεξιοτήτων στις απουσίες από το σχολείο κατά την περίοδο που ακολούθησε την πανδημία του covid και στην έλλειψη διακριτού χρόνου αφιερωμένου στην ανάγνωση.

«Εστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία που πολλές φορές τους προσπερνά»

Το πρώτο εμπόδιο που υψώθηκε μπροστά της ήταν αυτό της επικοινωνίας. Πώς θα καθόταν απέναντι στην κριτική επιτροπή για να παρουσιάσει την επιχείρηση της τάξης της, αφού η επαφή με τους άλλους ήταν πάντα το πιο δύσκολο; Η Σταυρούλα Δόντσιου, μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου από το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης, όχι μόνο ξεπέρασε τον φόβο, αλλά κατάφερε μαζί με την ομάδα της να κατακτήσουν το πρώτο βραβείο του μαθητικού διαγωνισμού επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece, ανάμεσα σε 11 σχολεία που είχαν φτάσει στον τελικό.

Χριστίνα Σαρρή: 8 τρόποι να είσαι ασφαλής στην παραλία αν είσαι τυφλή/ός

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν όλο και ψηλότερα και τις παραλίες να γεμίζουν πλέον ασφυκτικά. Αν δεν έχεις ήδη προγραμματίσει τις διακοπές σου, σίγουρα θα έχεις κάνει έστω κάποια μπάνια στη θάλασσα ή θα τα ξεκινήσεις σύντομα. Πώς, όμως, θα επιχειρήσεις να βρεθείς, χωρίς να βλέπεις, σε ένα τόσο αχανές μέρος όπως είναι μια παραλία; Αν σε τρομάζει η ιδέα, παρακάτω σου έχω 8 τρόπους που μπορούν να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα, τους οποίους, μάλιστα, εφαρμόζω και προσωπικά:

ΑΛΜΑ: Πρόσκληση για την Ένταξη Νέων Ωφελουμένων στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας


Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων και Ενηλίκων του ΑΛΜΑ, δέχεται νέα αιτήματα για αξιολογήσεις υποψήφιων ηλικίας 16 ετών και άνω στο φάσμα του αυτισμού ή/και με νοητική αναπηρία και ένταξη στα εργαστήρια προ-επαγγελματικής εκπαίδευσης 2024-2025:

Δήμος Ωραιοκάστρου: Αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για τη θερινή δημιουργική απασχόληση «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024»

Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» ανακοινώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου.

«Για ακόμη ένα καλοκαίρι ανοίγει την αγκαλιά της η θερινή δημιουργική απασχόληση του δήμου Ωραιοκάστρου για παιδιά ηλικίας (5-12 ετών) (έτη γέννησης 2012 – 2019 κατά την ημέρα εγγραφής να έχουν κλείσει τα 5 έτη)», σημειώνεται.

Μαθαίνοντας με Θεοδωράκη – «Και περπατώ στα ξένα»

Λες και το ‘χαν διαλέξει. Η παράσταση να γίνει στο θέατρο «Κνωσός» απόγευμα καθημερινής, όταν στις γύρω πλατείες έχουν ξεχυθεί παιδιά να παίξουν, στις καφετέριες κάθονται παππούδες απολαμβάνοντας το παγωτό τους και οι πολυκατοικίες με τις φυτεμένες αυλές της οδού Καραμανλάκη και των γύρω δρόμων αντανακλούν το πιο ευγενικό προφίλ της πόλης. Δεν το ‘χαν διαλέξει. Αυτό είναι το καθημερινό σκηνικό σ’ αυτή τη γωνιά της Αθήνας, πίσω από τις γρίλιες της Πατησίων, εδώ επωάζονται μικρά θαύματα, όπως αυτό που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την Τετάρτη, δηλαδή την καθιερωμένη θεατρική παράσταση του τέλους της σχολικής χρονιάς του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «Λέλα Καραγιάννη».

Η «ασπίδα» των εγκύων ενάντια στις καισαρικές

Οι έγκυοι που έχουν εμβολιαστεί ενάντια στην COVID-19 αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να υποβληθούν σε καισαρική τομή ή να εμφανίσουν υπέρταση κατά την κύηση, σύμφωνα με νέα μεγάλη μετα-ανάλυση μελετών.

Τεχνολογία της Ford αποτρέπει τους οδηγούς να ξεχνούν παιδιά μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο

Δεκάδες τραγικοί θάνατοι καταγράφονται σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο εξ αιτίας θερμοπληξίας με θύματα παιδιά και κατοικίδια ξεχασμένα σε μία ζεστή καμπίνα αυτοκινήτου

Ο ζεστός καιρός ενέχει κινδύνους και για κατοικίδια που παραμένουν ξεχασμένα στα οχήματα. Μεταξύ 2009 και 2018, η RSPCA είχε 64.443 καταγεγραμμένα περιστατικά με ζώα που εκτέθηκαν σε υψηλές θερμοκρασίες στην Αγγλία και την Ουαλία . Σύμφωνα με την RSPCA Australia, ένας σκύλος μπορεί να πεθάνει μέσα σε 6 λεπτά, μετά από έκθεση σε υψηλή θερμοκρασία στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου.

Άποψη: Ειρήνη Γιαννάκη - Κινδυνεύει η γλώσσα από τα παπάκια;

ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΗΝΑ, το Nemo έγινε το πρώτο non binary (μη δυαδικό) άτομο που κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εκπροσωπώντας την Ελβετία, δίνοντας έτσι μια σημαντική ώθηση στην ορατότητα των μη δυαδικών ατόμων και στο δικαίωμά τους στον αυτοπροσδιορισμό. Για πρώτη φορά είδαμε επίσης σε τόσο ευρεία κλίμακα τα περισσότερα ελληνικά μέσα, ακόμα και τα πιο mainstream, να υιοθετούν το ουδέτερο άρθρο και τις ουδέτερες ως προς το φύλο αντωνυμίες, αναφερόμενα στο Nemo.

Αστυνομική επιχείρηση στον δήμο Θεσσαλονίκης για την παραβατικότητα των ανηλίκων

Στον έλεγχο 137 ατόμων εκ των οποίων τα 122 ήταν παιδιά, προχώρησαν το βράδυ του Σαββάτου αστυνομικοί σε διάφορες περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.