Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Πώς οι χάρτες της Google (Google Maps) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Οι χάρτες της Google «πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο». Ίσως η φράση αυτή σας φαίνεται λίγο παράξενη. Μα οι χάρτες αυτοί δεν είναι για να βοηθούν να φτάνεις στον προορισμό σου ή να αποφεύγεις τα σημεία της πόλης που έχουν αυξημένη κίνηση; Και όμως! Έχετε σκεφτεί πώς θα μπορούσατε να τους χρησιμοποιήσετε στα πλαίσια της εκπαίδευσης διδάσκοντας για τον κόσμο, για τους πολιτισμούς και τη Γεωγραφία;

Erasmus: η καρδιά της Ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής εξωστρέφειας

Στο ταξίδι των 40 χρόνων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν αμέτρητα απτά οφέλη – από γέφυρες και δρόμους, μέχρι χρηματοδοτούμενα προγράμματα και ιστορικές νομοθετικές εξελίξεις. Υπάρχουν, ωστόσο, και λιγότερο ευδιάκριτες διαχρονικές αλλαγές – κεκτημένα που έχουν μεταμορφώσει τον τρόπο ζωής παρότι θεωρούνται πολλές φορές δεδομένα – ανάμεσα τους η ελευθερία της μετακίνησης, η κινητικότητα και η αλληλεπίδραση του πληθυσμού των κρατών μελών. Στην καρδιά όλων αυτών συναντά κανείς το, ίσως εμβληματικότερο, πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: το υπερδημοφιλές Erasmus.

Μεταθέσεις: Όλα τα ονόματα εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια-Δευτεροβάθμια

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2021.

Δείτε παρακάτω τους συγκεντρωμένους πίνακες με τις μεταθέσεις όλων των εκπαιδευτικών.

H πανδημία «βλάπτει σοβαρά» την ψυχική υγεία των νέων

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει πλήξει σοβαρά την ψυχική υγεία των νέων, καθώς εντοπίζονται ολοένα και περισσότερες περιπτώσεις κλινικής κατάθλιψης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ στη Βρετανία που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Psychiatry Research».

Τρόφιμα «πηγές» ασβεστίου για το παιδί

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ασβέστιο μας κάνει καλό, ωστόσο είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και ειδικά των νηπίων. Πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι τα παιδιά καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες ασβεστίου;

Θα εμβολιαστούν και τα παιδιά στη Βρετανία;

Στόχος της κυβέρνησης, εάν τελικά το μέτρο υλοποιηθεί, είναι να αυξηθεί στο μέγιστο η ανοσία του πληθυσμού στη χώρα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Daily Telegraph στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήδη από τον Φεβρουάριο έχει αρχίσει να χορηγεί δοκιμαστικά το εμβόλιο της AstraZeneca σε παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών , με τα ασφαλή αποτελέσματα και συμπεράσματα της έρευνας, στην οποία συμμετέχουν 300 παιδιά, να αναμένεται να δημοσιευθούν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Ενα τεράστιο ποσό για τα παιδιά από τον μεγαλύτερο πίνακα του κόσμου

Πόσο 45 εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 52 εκατ. ευρώ), που προορίζεται για φιλανθρωπικά ιδρύματα για παιδιά, συγκέντρωσε ο βρετανός ζωγράφος Σάσα Τζάφρι, ο οποίος εργαζόταν οκτώ μήνες για να ολοκληρώσει τον μεγαλύτερο πίνακα του κόσμου.

Έκλεψαν ειδικό ποδήλατο τάντεμ για ανθρώπους με οπτική αναπηρία

Από το Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΆμεΑ, Ιωνάς

Σας παραθέτω τη δημοσίευση του γενικού διευθυντή του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνου Χαλιορή.

Τη νύχτα που πέρασε, αδιάκριτοι κλέφτες άνοιξαν το βαν του Ιωνάς ΑμεΑ OAKA, που ηταν παρκαρισμένο στον χώρο στάθμευσης του Ολυμπιακού Κέντρου Υγρού στίβου και έκλεψαν το τάντεμ που είχαν χαρίσει φίλοι του συλλόγου πριν από 11 μήνες, για τις ανάγκες των αθλητών με αναπηρία στην όραση.

12χρονος έφτιαξε με Lego επική ταινία τη μάχη της Αράχωβας

Η συγκινητική προσπάθεια του Χριστόδουλου Σπανού είναι μία πρωτοποριακή προσπάθεια Lego Stop Motion που δημιουργήθηκε μέσα από 649 φωτογραφίες και δύο εφαρμογές - Μετέτρεψε τους Πειρατές της Καραϊβικής σε ήρωες του 1821

Κραυγή αγωνίας Ελλήνων μαθητών ΙΒ2: Κίνδυνος μεγάλης αδικίας. Γιατί κυρία Υπουργέ;

Με έκκληση στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να ενσκήψει στο πρόβλημα χιλιάδων μαθητών και γονέων που έχουν επιλέξει να προετοιμαστούν μέσω της διαδικασίας του International Baccalaureate στο τρέχον σχολικό έτος, με στόχο την εισαγωγή σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό, ισοδυναμεί η ανοιχτή επιστολή που δίνουν στη δημοσιότητα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μαθητές λίγες εβδομάδες πριν κριθεί το μέλλον τους - εντός του Απριλίου, με βάση την πάγια διαδικασία του ΙΒ.

Νέα Ζηλανδία: Άδεια πένθους για ζευγάρια που έχουν αποβάλει

Το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας, σε ομόφωνη ψηφοφορία την Τετάρτη, ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στις μητέρες και τους συντρόφους τους να έχουν άδεια πένθους, τριών ημερών, σε περίπτωση αποβολής ή θανάτου του εμβρύου τους.

Νέο χέρι, νέα ζωή διεκδικεί ο 26χρονος Χουράμ

Νέο χέρι, αυτό που τού στέρησε ένα εργατικό ατύχημα στη χώρα του, και μια νέα ζωή απαλλαγμένη από τα προβλήματα που προκαλεί στην καθημερινότητά του η αναπηρία, διεκδικεί ο 26χρονος Χουράμ (Khuram) από το Πακιστάν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στην Ελλάδα.