Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Έρευνα: οι καισαρικές δεν μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικής παράλυσης

Σε αντίθεση με την υπάρχουσα εδώ και πολλά χρόνια πεποίθηση, η γέννηση παιδιών με καισαρική δεν μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της εγκεφαλικής παράλυσης. Στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα έρευνα, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα από δημοσιευμένες μελέτες που εξέτασαν περισσότερα από 3.800 παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και περίπου 1.700.000 τυπικώς αναπτυσσόμενα παιδιά. Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική – είτε από επιλογή των γονέων τους, είτε για λόγους ιατρικούς- δεν ήταν λιγότερο πιθανό σε σχέση με τα παιδιά που γεννήθηκαν με φυσιολογικό τοκετό να εμφανίσουν εγκεφαλική παράλυση. 

Βιβλίο για ΛΟΑΤ οικογένειες στα ελληνικά!



Μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Ομάδας «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» υπόσχεται να σπάσει ακόμα ένα ταμπού με την έκδοση του πρώτου βιβλίου για παιδιά στα ελληνικά με θέμα τις ΛΟΑΤ οικογένειες


Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελληνική γλώσσα το πρώτο βιβλίο για παιδιά με θέμα τις οικογένειες ΛΟΑΤ. Είναι μια πρωτοπόρα πρωτοβουλία που έλαβε η Ομάδα «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή στην Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, οι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σας προσκαλούν – με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της κ. Αντ. Χαρίση «Η Ρόζα Ιμβριώτη στο Πρότυπο Ειδικό Σχολείο Αθηνών (1937-1940)» εκδ. Επίκεντρο – σε εκδήλωση με θέμα την εισαγωγή της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, Έλλης 8, Βέροια και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. 

Ο …Φειδίας του 15ου Γυμνασίου-Λυκείου Αθήνας

Μια από τις ύψιστες διακρίσεις, το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli, που απονέμεται από τις παλαιότερες (ιδρύθηκε το 1603) και εγκυρότερες επιστημονικές ακαδημίες, την Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης, απονεμήθηκε στον καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μανόλη Κορρέ για τη συνολική του προσφορά στον τομέα της αρχαιολογίας και των αναστηλώσεων και ειδικότερα, όπως τονίστηκε κατά την απονομή, γιατί το έργο του συνδυάζει «την αναστήλωση με πρωτότυπη αρχαιολογική και αρχιτεκτονική έρευνα».

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια στο Ολυμπιακό Μουσείο

«Νομίζετε ότι το παιδί σας είναι πολύ μικρό για να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά εργαστήρια;» 
Ξανασκεφτείτε το! 
Το Ολυμπιακό Μουσείο σας προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα να συμμετέχετε, όλοι μαζί, σε ένα νέο εργαστήριο και να απολαύσετε δημιουργικά το χρόνο που περνάτε με τα παιδιά σας!!

Ιράν: Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά

Εθνικός ήρωας έχει γίνει στο Ιράν ο δάσκαλος Αλί Μοχαμαντιάν, ο οποίος συμπαραστάθηκε σε έναν άρρωστο μαθητή του ξυρίζοντας το κεφάλι του. Στόχος του ήταν να δώσει ένα τέλος στους χλευασμούς των μαθητών του προς τον 8χρονο Μαχάν Ραχίμι, ο οποίος έχει χάσει τα μαλλιά του εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας. Τελικά, όχι μόνο σταμάτησαν τα πειράγματα, αλλά «μία ημέρα μπήκα στην αίθουσα και όλοι είχαν γίνει φαλακροί» δήλωσε ο 45χρονος δάσκαλος, οποίος δέχθηκε τα συγχαρητήρια του ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί. Ο Μοχαμαντιάν έγινε πηγή έμπνευσης, ενώ ο μικρός Ραχίμι ξαναβρήκε το χαμόγελό του.
Πηγή: Νέα