Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ASL: Cookie Cutter World

Οι «άλλοι» δάσκαλοι, που διδάσκουν ζωή

«Πόσο θεραπευμένο μπορεί να θεωρηθεί ένα παιδί που επέζησε χάρη στην πρόοδο της επιστήμης από μια χρόνια νόσο, αλλά αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην προσαρμογή του στη ζωή, επειδή οι ψυχοκοινωνικές ανάγκες του παραγνωρίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα;». Αυτό το ερώτημα συνόδευε την έγγραφη πρόταση του τμήματος Ψυχολογικής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να λειτουργήσει σχολικό πρόγραμμα στο νοσοκομείο.

Ανατροφή παιδιών: Το κόστος από τη σύλληψη έως την... ενηλικίωση

Έναν οικονομικό Γολγοθά καλούνται να ανέβουν οι γονείς σήμερα για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, σε μια χώρα που υποτίθεται ότι προσφέρει δωρεάν παιδεία και υπηρεσίες υγείας και που ταυτόχρονα υποφέρει από υπογεννητικότητα και γήρανση του πληθυσμού της.

Οι συμμαθητές μου είναι διαφορετικοί

Ο Πινόκιο ήταν παιδί... της «διαφορετικότητας»! Το γνωστό παραμύθι με την ξύλινη κούκλα που απέκτησε ζωή, χάρισε τ' όνομά του -καθόλου τυχαία- σ' ένα πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την «κοινωνική ένταξη μαθητών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, προερχόμενων από διάφορα πολιτισμικά συστήματα».

Παραολυμπιακοί 2012: Η Μούτσιου πρώτη ελληνική συμμετοχή στο Λονδίνο

Η Θεοδώρα Μούτσιου έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012.

Στήριξη στον θεσμό των Special Olympics εξέφρασε ο Γ.Παπανδρέου

Την πλήρη στήριξή του στον θεσμό των Special Olympics εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς, Ιωάννα Δεσποτοπούλου στη διάρκεια της συνάντησής τους, 262 μέρες πριν την έναρξη των Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Επίσης στη συνάντηση αυτή δύο αθλητές παρέδωσαν στον πρωθυπουργό την Δάδα των Αγώνων. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τους δύο αθλητές και υπογράμμισε ότι «δίνουν το παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει κανείς ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες», προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται την αισιοδοξία των νέων ανθρώπων».