Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Προβολή: "The Sensory Room: Helping Students With Autism Focus & Learn"



Τι θα πρέπει να προσέξετε αγοράζοντας σχολική τσάντα για τα παιδιά

Προβλήματα στη σπονδυλική στήλη των μαθητών προκαλούν οι βαριές σχολικές τσάντες, γι' αυτό οι ειδικοί δίνουν συμβουλές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου αυτά να αποφευχθούν. 

Όπως αναφέρει ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Χατζηθεοδωρίδης, το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10% του σωματικού βάρους του παιδιού. Αυτό σημαίνει για ένα παιδί 6-8 ετών το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία κιλά, πρέπει, δε, η τσάντα να μεταφέρεται στις πλάτες για τη σωστή κατανομή του βάρους της. Η πιο σωστή επιλογή για την τσάντα είναι αυτή τύπου «τρόλεϋ» και να έχει όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος.

Υπ. Παιδείας: Και φέτος η δράση «Η τσάντα στο σχολείο»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τη δράση «Η τσάντα στο σχολείο», μετά την εφαρμογή της στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2017-18.

Η Νότια Κορέα απαγορεύει τον καφέ στα σχολεία

Η χώρα της Ασίας έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά κατανάλωσης καφεΐνης στην περιοχή. Το ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό σύστημα ωθεί τα παιδιά στην κατανάλωση καφέ και ενεργειακών ποτών. Ετσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα 

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στο κοινωνικό κέντρο "Πορτοκαλιαν"

Πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υλοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στο κοινωνικό πνευματικό κέντρο «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑΝ».

Η ΕΛΜΕ Χίου αγκαλιάζει την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων -μεταναστών

Σύμφωνα με διεθνείς συμβάσεις, η εκπαίδευση αποτελεί κοινωνικό αγαθό και βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Η εθνική μας νομοθεσία προβλέπει ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να διασφαλίζει την παροχή εκπαίδευσης σε κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα μας.

«Τα παιδιά των πυρόπληκτων θα πάρουν voucher για τους παιδικούς σταθμούς»

Κανένα παιδί που προέρχεται από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών διαβεβαιώνει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) μετά το θόρυβο που προκάλεσαν οι καταγγελίες γονέων στον ΣΚΑΪ αλλά και του ΚΚΕ. 

SOS από UNICEF για 1.000.000 παιδιά στο Ιντλίμπ

Τις έντονες ανησυχίες της έχει εκφράσει η UNICEF, σχετικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην επαρχία Ιντλίμπ, αναφέροντας ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο.