Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Γράμμα στη μητέρα με τον ενήλικο γιο με Σύνδρομο Down που συνάντησα στο supermarket

Η επιστολή που ακολουθεί είναι γραμμένη από την blogger Tara του ιστολογίου Simeon's Trail

Αγαπητή μητέρα, 

Σε είδα όταν πλησιάζαμε την έξοδο. Πρόσεξα το γιο σου αμέσως. Μεγάλο καουμπόικο καπέλο, γιλέκο με την αμερικάνικη σημαία, μικρό ανάστημα, αμυγδαλωτά μάτια. Σύνδρομο Down. Σκέφτηκα να σας ακολουθήσω στη σειρά στο ταμείο, αλλά σταμάτησα. Θα ήταν σαν να σας καταδιώκω. Κοίταξα όλες τις σειρές και μόνο όταν είδα ότι η δική σας ήταν η μικρότερη, ήρθα και στάθηκα από πίσω σας. 

Η πληροφορύπανση και η επίδρασή της στις παιδικές σκέψεις

Με την υπερχείλιση της ψηφιακής πληροφορίας στο Διαδίκτυο, το οικοσύστημα της γνώσης έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Τα ψηφιακά μέσα πέρα από κύρια πηγή ψυχαγωγίας για τα παιδιά, αποτελούν επίσης όλο και περισσότερο ένα εκπαιδευτικό και κοινωνικό εργαλείο. Παρά τις δυνατότητές τους ωστόσο, τα ψηφιακά μέσα εμποδίζονται από το ίδιο το μέγεθος του περιεχομένου τους καθώς και πρακτικά ζητήματα, όπως το φιλτράρισμα ακατάλληλου περιεχομένου. 

Όχι με κουτάλι τα σιρόπια στα παιδιά!

Χιλιάδες άνθρωποι μπερδεύουν τη δοσολογία των φαρμάκων, όταν δεν μετρούν με σύριγγες ή δοσομετρητές την ποσότητα του φαρμάκου, αλλά με «κουταλιές».

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι απευθύνονται στα Κέντρα Δηλητηριάσεων ζητώντας πρώτες βοήθειες για λάθη που έχουν γίνει με τα φάρμακα. Σχεδόν τα τρία τέταρτα των τηλεφωνημάτων γίνονται από γονείς παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών, οι οποίοι συχνά μπερδεύουν τα μιλιγκράμ (mg), τα εμέλ (ml), τα κουταλάκια (του γλυκού) και τις κουταλιές (της σούπας) από τα σιρόπια που πρέπει να τους δώσουν, γράφει η εφημερίδα «New York Times».

Bookwave 2014: Αγοράζουμε βιβλία για τα παιδιά

«Ο Ρισβάν, η Μαρία, η Εσμεράλντα, ο Γιάννης θα χαρούν πολύ που θα δανειστούν καινούρια βιβλία. Ευχαριστούμε θερμά» σημειώνει στο βιβλίο εντυπώσεων του Bookwave 2013 μια δασκάλα δημοτικού σχολείου της Αθήνας. Ήταν η πρώτη δράση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Library4all με στόχο την κάλυψη των βιβλιακών αναγκών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο εφιάλτης της βίας πίσω από τους τοίχους του σχολείου

Παρατσούκλια, σπρωξίματα, απειλές στους διαδρόμους και «ηλεκτρονικοί» εκβιασμοί παρατηρούνται συχνά στα σχολεία και απασχολούν έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς τα κρούσματα bullying γίνονται όλο και πιο βίαια.

Serial snacker!

Πόσες φορές έχετε ακούσει για την κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων ημερησίως και τη σημαντικότητα των snacks στην καθημερινότητά μας; Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά και ειδικότερα οι έφηβοι αντικαθιστούν τα υγιεινά snacks με το συνεχές τσιμπολόγημα;

Πώς το YouTube "θεραπεύει" τους ψυχικά ασθενείς

Το YouTube και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται πρώτα στις προτιμήσεις των ψυχικά ασθενών που θέλουν να μοιραστούν τα βιώματα τους και να ακούσουν τις εμπειρίες ανθρώπων με παρόμοιες ασθένειες.