Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Προβολή: Ομπρέλες

 

Πανελλαδικές: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται το επίδομα των 350 ευρώ

Επίδομα 350 ευρώ χορηγείται σε μαθητές που γράφουν στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με σχετική την ΚΥΑ.

Ειδικότερα, θα δοθεί επίδομα για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής σε υποψήφιους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση.

JA Greece: H «Isometricks» αναδείχθηκε καλύτερη μαθητική “start up” της χρονιάς και θα διαγωνιστεί στον Ευρωπαϊκό Τελικό

Η «Isometricks» από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό του JA Europe GEN-E 2023 στην Κωνσταντινούπολη.

Υποβολή δικαιολογητικών για τη χορήγηση Βεβαίωσης σε μαθητές και μαθήτριες για τη διάκρισή τους σε Πανελλήνιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες σχολικού έτους 2022-2023

Μετά την ολοκλήρωση των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. & ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας - Κύπρου, σχολικού έτους 2022- 2023 και έχοντας υπόψη την περιπτ. δ της παραγρ. 4 του άρθρου 35 του Π.Δ. 18/2018 (Α΄31), η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους τελειόφοιτους (Γ’ Λυκείου) μαθητές και μαθήτριες των Δημόσιων και Ιδιωτικών, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι οποίοι κατέκτησαν 1 η ή 2η ή 3 η νίκη σε Πανελλήνιους Σχολικούς Αθλητικούς Αγώνες (Ομαδικών και Ατομικών Αθλημάτων) και εφόσον επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις αθλητικές διακρίσεις τους για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, να υποβάλλουν στην Υπηρεσία μας τα σχετικά δικαιολογητικά όπως αυτά αναφέρονται παρακάτω: 

Οι τάξεις «πλακώνουν» πια τα προσφυγάκια

Τα παιδιά να τρέχουν σαν «τρελά» στο άκουσμα του κουδουνιού· αυτή η εικόνα από το μακρινό 2016, όταν για κάποιους μήνες είχε λειτουργήσει εντός του camp του Σχιστού σχολείο, έχει «στοιχειώσει» την Ελενα Καραγιάννη, εκπαιδευτικό και μία εκ των δύο συντονιστριών εκπαίδευσης προσφύγων στην εν λόγω δομή. «Το σχολείο ήταν για εκείνα το μεγάλο γεγονός της ημέρας», περιγράφει η κ. Καραγιάννη, «η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και η διαρροή μηδενική τα πρώτα χρόνια, καθώς η εκπαίδευση των παιδιών αποτελούσε προτεραιότητα και για τους γονείς. Οπως έλεγαν, ήταν ένας από τους λόγους που ήθελαν να τα μεγαλώσουν στην Ευρώπη».

Πανελλαδική Συνάντηση Δημοκρατικής Παιδείας με τετραήμερη κατασκήνωση από την EUDEC Greece

Πανελλαδική Συνάντηση Δημοκρατικής Παιδείας διοργανώνει το Σωματείο «ΣυνΠαιδεία (EUDEC Greece): Κοινότητα υποστηρικτών εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης και χειραφετικής παιδαγωγικής» στο όμορφο Σερνικάκι Φωκίδας στις 2 – 5 Ιουνίου.

Πυλαία - Χορτιάτης: Ημερίδα για την παιδική βία - Τρόποι αναγνώρισης και αντιμετώπισης της κακοποίησης από τους γονείς

Ημερίδα με θέμα την παιδική βία οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών μονάδων του Φιλύρου, με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων όλων των σχολείων του δημοτικού διαμερίσματος.

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη μονογονεϊκή οικογένεια που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Κάλυψη» για δωρεάν ενοίκιο

Η πρώτη οικογένεια που αποκτά στέγη στον δήμο Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης, μέσω του προγράμματος στέγασης νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών «Κάλυψη» υπέγραψε την Πέμπτη, το συμβόλαιο μίσθωσης της νέας κατοικίας της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, τα συμβόλαια ένταξης στο πρόγραμμα και μίσθωσης του διαμερίσματος που βρίσκεται επί τις οδού Επταπυργίου στις Συκιές υπεγράφησαν στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.

«Youth Football Tournament», μια συνεργασία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων με τον Ολυμπιακό

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου συναντά τον Ολυμπιακό σε μια κοινή αθλητική πρωτοβουλία, μέσα από τη διοργάνωση του «Youth Football Tournament» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Ελπιδοφόρα μηνύματα για την αντιμετώπιση των γλοιωμάτων την τελευταία πενταετία

Ελπιδοφόρα μηνύματα για την αντιμετώπιση των γλοιωμάτων, που μέχρι πριν από πέντε χρόνια είχαν εξαιρετικά κακή πρόγνωση, προκύπτουν από το Διεθνές Εφαρμοσμένο Φροντιστήριο για τη διάγνωση και διαχείριση των ασθενών με γλοίωμα εγκεφάλου, που διεξάγεται από την περασμένη Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από τη Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία.

ΗΠΑ: Γονείς και σχολεία κηρύττουν «πόλεμο» στη Big Tech

Έξαρση των αυτοκτονιών, έφηβες σκελετωμένες και ολοένα και περισσότεροι βίαιοι μαθητές στις ΗΠΑ, φαίνεται να έχουν μια κοινή συνισταμένη: την ενασχόληση με ψηφιακές πλατφόρμες. Αυτό υποστηρίζουν χιλιάδες γονείς και πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ αποφασίζοντας πλέον να δραστηριοποιηθούν κατά των τεχνολογικών γιγάντων, της Big Tech.

Δανία: Χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους θα υποβάλλονται σε άμβλωση οι έφηβες

Η Δανία θέλει να μειώσει στα 15 έτη, από τα 18 που είναι σήμερα, την ηλικία από την οποία μια νέα γυναίκα μπορεί να ζητήσει να υποβληθεί σε άμβλωση χωρίς τη συγκατάθεση των κηδεμόνων της, ανακοίνωσε  η υπουργός Ισότητας των Φύλων Μαρί Μπγιέρε.