Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Προβολή: Άγιε Βασίλη ξέχασες το σκούφο σου!



Είναι τόσο «άδωρα» τα δώρα των Χριστουγέννων;

Ποιο παιδί δεν έχει δεχθεί τα Χριστούγεννα δώρο από κάποια θεία ένα πουλόβερ, το οποίο συνήθως καταλήγει στην ντουλάπα χωρίς να φορεθεί ποτέ. Συνήθως, μετά από τρία χρόνια, το πουλόβερ αυτό καταλήγει στα καλάθια της Αρχιεπισκοπής και του Ερυθρού Σταυρού ή ξεχνιέται σε κάποιο πατάρι.

Δεκαπεντάχρονοι κριτικοί τέχνης στη Θεσσαλονίκη

Του Βαγγέλη Γεωργίου στο protagon

Χωρισμένοι σε ομάδες των 3 ατόμων πηγαίνουν σε διαφορετικό μέρος κάθε εβδομάδα, αρκεί αυτό να σχετίζεται με εκδηλώσεις που αφορούν τον πολιτισμό, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την μουσική, την ζωγραφική ή και μουσεία. Αφού πάρουν σημειώσεις από αυτό που παρακολούθησαν στη συνέχεια γράφουν την κριτική τους. Οι μαθητές του 1ου Λυκείου του Κολλεγίου Anatolia στην Θεσσαλονίκη αντιλαμβάνονται ότι η προσέγγιση της γνώσης γίνεται αποτελεσματικότερη όχι μόνο από τη μελέτη διδακτικών βιβλίων γραμμένων από άλλους αλλά όταν και οι ίδιοι γράφουν για ότι αξιόλογο βλέπουν με τα δικά τους μάτια.

Σεμινάρια με τη Λίλη Λαμπρέλλη

Ο Εναλλακτικός Χώρος Συμβουλευτικής “Ροή” φιλοξενεί τη Λίλη Λαμπρέλλη σε τρείς συναντήσεις συμβολικής προσέγγισης μαγικών παραμυθιών, με το μαγικό παραμύθι ως μέσο αυτογνωσίας και ουσιαστικής ενηλικίωσης και σε τρία ημερήσια σεμινάρια προσέγγισης στην Τέχνη της αφήγησης .