Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Διαφημιστικά φυλλάδια: ενόχληση ή ένας μικρός θησαυρός;

Σχεδόν καθημερινά βρίσκουμε στο γραμματοκιβώτιό μας διαφημιστικά φυλλάδια από πολυκαταστήματα, ταχυφαγεία (γυράδικα, πιτσαρίες) κ.α. Είναι απλώς μια ενόχληση ή μπορούμε να κάνουμε κάτι με αυτά; Όσο απίθανο και αν φαίνεται, αυτά τα φυλλάδια (πολλές φορές και τευχίδια) που συμβάλλουν στην καταστροφή του περιβάλλοντος, μπορούν να αποτελέσουν άριστο υλικό για δραστηριότητες. 

Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα διαφημιστικά φυλλάδια:

Μη με παρεξηγείτε όταν το παιδί μου ουρλιάζει και χτυπιέται σε δημόσιους χώρους...

Η blogger και μαμά τριών παιδιών Katie Smith γράφει ένα κείμενο βγαλμένο απ’ την καθημερινότητα κάθε –ναι, κάθε- μαμάς: ένα κείμενο για την κρίση υστερίας των παιδιών σε δημόσιο χώρο. Για τις χαριτωμένες αυτές στιγμές που το παιδί σου κάνει βαρελάκια στο πεζοδρόμιο ή το πάτωμα του σούπερ μάρκετ/ εστιατορίου/ εκκλησίας ουρλιάζοντας για λόγο δευτερεύοντα και χτυπώντας γροθιές και ποδαράκια με μανία. Η Katie Smith λέει καθαρά αυτό που όλοι σκεφτόμαστε «Μην με κοιτάτε μ’ αυτό το υποτιμητικό, ψυχρό βλέμμα όταν το παιδί παθαίνει κρίσεις θυμού. Τα παιδιά είναι παιδιά –δείξτε λίγη κατανόηση και υπομονή!»

Έκθεση: Τα παιδιά πρόσφυγες πέφτουν θύματα διακινητών εξαιτίας των ανοργάνωτων κυβερνήσεων

Τα παιδιά που εγκαταλείπουν φτωχές ή εμπόλεμες περιοχές χωρίς τους γονείς τους, πέφτουν θύματα εμπόρων και διακινητών ανθρώπων όταν φτάνουν στην Ευρώπη λόγω της ανοργάνωτης αντίδρασης κυβερνήσεων, δήλωσαν τα μέλη μιας ομάδας Βρετανών βουλευτών σήμερα.

Ένα νέο tablet έχει στόχο να βρει προβλήματα ακοής σε παιδιά

Αν ένα παιδί έχει προβλήματα ακοής που δεν έχουν διαγνωστεί, μπορεί συχνά να έχει πρόβλημα στο σχολείο και να μένει πίσω. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει μία νέα εφαρμογή για tablet.

Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Στο σχεδιασμό προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού σε σχολεία και δημοτικά κτίρια επεκτείνει τις δραστηριότητες του ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ),

Βασικός στόχος του προγράμματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, είνα η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή μαθητών και πολιτών στην ανακύκλωση χαρτιού.

Διαπρέπουν οι Έλληνες μαθητές στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες

Νέες διακρίσεις πέτυχαν οι Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν και φέτος σε διεθνείς Ολυμπιάδες, με τα μεγαλύτερα ταλέντα στο χώρο των μαθηματικών από όλο σχεδόν τον κόσμο, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες, έναν θεσμό υψηλοτάτου επιστημονικού επιπέδου.

Τεστ ακοής βοηθά στην έγκαιρη εκτίμηση του κινδύνου αυτισμού

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι μια ανεπάρκεια στη ακοή στα παιδιά με αυτισμό μπορεί να έχει επίπτωση στην ικανότητά τους να αναγνωρίζουν το προφορικό λόγο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε άρθρο του επιστημονικού εντύπου Autism Research, η παρατήρηση αυτή ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος έγκαιρου εντοπισμού των παιδιών που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν αυτισμό. 

Ένα κέρδος και τρεις ζημίες, αν δεν διαβάζετε βιβλία. Γράφει ο Στάθης Χαϊκάλης στη LIFO

Ήταν έκπληξη αυτή εδώ η έρευνα που συνδέει τον αριθμό των βιβλίων που 'χε στο σπίτι κάποιος κατά την παιδική του ηλικία με το επίπεδο της αμοιβής του. Η σύνδεση είναι απλή: τα άτομα που έχουν εξοικειωθεί από την παιδική ηλικία με την ανάγνωση βιβλίων είναι πιο πιθανό να έχουν μεγαλύτερη πρόοδο σε ό,τι επιλέξουν για απασχόληση.