Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το Οpen House ήρθε στη Θεσσαλονίκη

Το Οpen House ήρθε και στην Ελλάδα! Η πρώτη πόλη που το διοργανώνει είναι η Θεσσαλονίκη, στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2012.

Για ένα Σαββατοκύριακο, εξήντα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της συνεισφέροντας στην ανάδειξη της σημασίας της αρχιτεκτονικής στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Θεσσαλονίκης - Νοέμβριος 2012

Παιχνίδια και σχήματα σε κατασκευές και νέες δημιουργίες

«Όταν τα σχήματα συναντούν ένα ζωγράφο»
Τα παιδιά θα αναγνωρίσουν τα σχήματα και θα παίξουν με τους ομόκεντρους κύκλους σε τετράγωνα από τους πίνακες του Καντίνσκι.(Καλλιτεχνική δημιουργία)

Eνα καταφύγιο πολιτισμού στον Σταθμό Λαρίσης

Το Εργαστήρι Πολιτισμού του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» ανοίγει τις πύλες του στην περιοχή του Σταθμού Λαρίσης για να υποδεχθεί με ελεύθερη είσοδο όλα τα παιδιά, προσφέροντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών, δημιουργικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Τα παιδιά μαθαίνουν τη μουσική μέσα από το θέατρο

Κυριακή μεσημέρι στο Βοτανικό. Στη μουσική σκηνή «Αυλαία» τα παιδικά προσωπάκια έχουν συνωστιστεί στις θέσεις των θεατών: γεμάτες οι καρέκλες, μουτράκια προβάλλουν μέχρι και πίσω από τα κάγκελα του εξώστη, ενώ οι τελευταίοι μικροί και μεγάλοι κάθονται οκλαδόν μπροστά από το σκηνή. Ωρα 12 και κάτι, και το μουσικό ξωτικό, ο Σιλασολφαμίλ, κάνει την εμφάνισή του. Θέλει να πάει στη Χώρα της Μουσικής, λέει, και ζητάει οδηγίες. Το ταξίδι ξεκινά ενώ στην παρέα θα προστεθούν ο Μαέστρος, η Βιόλα και η Πριμαντόνα.

Μήνας εφηβείας 2012 - Συνεργασία με UNICEF

Οι Εκδόσεις Πατάκη και το Βιβλιοπωλείο Πατάκη οργανώνουν τον μήνα Νοέμβριο αφιέρωμα στους εφήβους και υλοποιούν δράσεις με στόχο την προσωπική έκφραση της πιο δημιουργικής και συνάμα ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας.

Φτιάξτε φυσική «πλαστελίνη» με αλεύρι και νερό!

Αν είστε σε διακοπές και θέλετε να μοιραστείτε ένα super διασκεδαστικό project με τα παιδιά σας τότε ετοιμαστείτε για σπιτική πλαστελίνη! Ανοίξτε το ντουλάπι των τροφίμων και βγάλτε έξω το αλεύρι και τις μεζούρες ζαχαροπλαστικής, φορέστε τις ποδιές σας και βουρ για παιχνιδομαγείρεμα!