Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Γνωρίστε μας!

Ειδική αγωγή

Σχολική μελέτη

Διαδικτυακά επιμορφωτικά σεμινάρια

Υποστήριξη γονέων - εποπτεία εκπαιδευτικών

Προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό υλικό




Πώς κρατώ το παιδί μου μακριά από το τσιγάρο;

Το εμποδίσατε από το να… αυτοκαταστραφεί κατά τη διάρκεια της νηπιακής του ηλικίας, όταν προσπαθούσε να πηδήξει από κάθε απόκρημνο σημείο και να βάλει το χέρι του σε οποιαδήποτε αφύλαχτη πρίζα βρισκόταν στο διάβα του. Έπειτα πιστέψατε ότι ήταν η στιγμή να εστιάσετε περισσότερο στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του, παρά στη σωματική του ακεραιότητα. Λογαριάζατε όμως χωρίς την… εφηβεία, η οποία ήρθε να ανατρέψει τα δεδομένα και να το οδηγήσει και πάλι σε συμπεριφορές ικανές να καταστρέψουν τον οργανισμό του. Μία από τις πιο διαδεδομένες κακές συνήθειες που αποκτούν οι έφηβοι, είναι και το κάπνισμα.

Αφού εσύ είσαι «κολλημένος» με το κινητό σου πώς να μην είναι το παιδί σου;

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αλλιώς social media (facebook, instagram, twitter κλπ.) είναι τα μέσα που μας βοηθούν να συνομιλήσουμε με τους άλλους, να κοινωνικοποιηθούμε και να κάνουμε καινούριους φίλους από όλο τον κόσμο με εύκολο τρόπο.

Κάσος : Δύο στρατιώτες θα «διδάξουν» Πληροφορική τους μαθητές

Δύο στρατιώτες, που είναι πτυχιούχοι Πληροφορικής, έφτασαν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020 στην Κάσο, προκειμένου να προετοιμάσουν μαθητές του νησιού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις στο παραπάνω αντικείμενο.

Η παραπάνω λύση δόθηκε μετά από ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς στο νησί υπήρχε έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής.

Τριών Ιεραρχών 2020: Καταργείται η αργία στα σχολεία

Καταργείται η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, με διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, παύει να είναι αργία για τα σχολεία η γιορτή των Τριών Ιεραρχών αλλά θα πραγματοποιούνται στα σχολεία εκδηλώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ωράριο νηπιαγωγών: «Να εξαλειφθεί άμεσα η αδικία»

Ψήφισμα του ΣΕΠΕ Κερατσινίου-Περάματος

Το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών καθορίστηκε με την με αριθ.127187/E1/01-08-2016 (ΦΕΚ 2524Β, ΑΔΑ: Ω2ΟΘ4653ΠΣ-Ι41) Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός διδακτικού́ ωραρίου εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε νηπιαγωγεία», που θεσπίστηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνεχίζει να στηρίζεται και από την τωρινή Κυβέρνηση.

Κοζάνη: Μαθήματα ρομποτικής διενεργούνται στο σχολικό οικοδόμημα Τσοτυλίου

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο στην Υπηρεσία της Εκπαίδευσης και ένα καινοτόμο τομέα μάθησης.Συνεργασία Σχολείου-Συλλόγου Γυναικών Τσοτυλίου-Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων-Δήμου Βοίου. Δίνουμε στα παιδιά μας τα απαραίτητα εφόδια για να κατανοήσουν τις τεχνολογίες του Σήμερα και να γίνουν πρωτοπόροι του Αύριο.Οι μαθητές ενός Περιφερειακού-Ακριτικού Σχολείου δικαιούνται να έχουν ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγαλουπόλεων.

Γενική Εκπαίδευση: Οδηγίες για την υποβολή δικαιολογητικών για προσλήψεις

Αρχίζει η διαδικασία με την οποία θα πραγματοποιηθούν οι 5.250 μόνιμοι διορισμοί δασκάλων και καθηγητών στη Γενική Εκπαίδευση, που θα στελεχώσουν τα σχολεία από την ερχόμενη σχολική χρονιά (2020-21).

Έτσι, από αύριο, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τον φάκελο με τα δικαιολογητικά τους στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής δικαιολογητικών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (1ΓΕ/2019 - ΦΕΚ 45/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-122019) είναι η 12η Φεβρουαρίου 2020. Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (2ΓΕ/2019 (- ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-122019) είναι η 4η Μαρτίου 2020. Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που είναι κοινές σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, εφόσον επιθυμούν να κάνουν αίτηση και για τις δύο βαθμίδες, θα πρέπει να έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 12/2/2020, που είναι η προθεσμία για την Πρωτοβάθμια.