Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ακούστε και μάθετε με ηχητικά βιβλία

Τα ηχητικά βιβλία είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να φέρετε σε επαφή, να εκθέσετε το παιδί σας σε σύνθετη γλώσσα, εκφραστική αφήγηση και φανταστικές ιστορίες. Η ακρόαση ηχητικών βιβλίων δίνει επίσης στα παιδιά την πολύτιμη και διασκεδαστική εμπειρία του να χρησιμοποιούν τη δική τους φαντασία για να δίνουν μορφή σε/ να οπτικοποιούν ανθρώπους και μέρη που ακούν. Μολονότι προτείνονται συνήθως από τους γονείς για τα μακρινά ταξίδια με το αμάξι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να απολαύσετε ιστορίες παντού και κάθε ώρα. 

Θύμα μπούλινγκ περισσότεροι από τους μισούς μαθητές στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη μιας πιστοποίησης που θα εφαρμόζεται σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη και θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα μιας συντονισμένης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού βρέθηκε στο επίκεντρο του 5ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τι πρέπει να προσέξετε όταν πάτε στην παραλία με τα παιδιά σας

Η εικόνα του αναψοκοκκινισμένου από τον ήλιο Χριστάκη που τον κυνηγάει η μητέρα του στην παραλία για να φάει με το ζόρι τα κεφτεδάκια του ή του μπλαβή σε απόχρωση Θανασάκη που έχει ξεσηκώσει τους λουόμενους με τις κραυγές του επειδή δεν θέλει να βγει από τη θάλασσα περιγράφουν κάποια από τα μικρά προβλήματα που μπορεί να έχουν κάποιοι γονείς με παιδιά στις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Μικρό θερινό Εθνικό: Ημερήσια Κατασκήνωση για παιδιά!

Μετά τις ασκήσεις και τα προβλήματα τι; Πώς αξιοποιείται εποικοδομητικά ο πολύτιμος, ελεύθερος χρόνος των παιδιών στη διάρκεια του καλοκαιριού; Πώς οι στατικές σελίδες της μαθητικής ζωής μπορούν να μεταμορφωθούν σε εμπειρίες βιωματικές για ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ουσία της γνώσης; Μπορεί η τέχνη να παίξει τον ρόλο της σε αυτό το στοίχημα των γονέων;

Ας σεβαστούμε τα παιδιά μας

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν κομβικό σημείο, ευτυχώς όχι καθοριστικό, στη ζωή του εφήβου. Ολοκληρώνοντας τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έρχεται η ενηλικίωση και οι δρόμοι με τους συμμαθητές χωρίζουν. Οι πανελλήνιες εξετάσεις δείχνουν το δρόμο που θα τραβήξει ο καθένας τα επόμενα χρόνια. Άλλος πάει σε άλλη πόλη να σπουδάσει, άλλος θα πάει στο εξωτερικό για σπουδές, άλλος θα αναζητήσει εργασία. Είναι προφανής η αγωνία των υποψηφίων για το μέλλον τους και το τεράστιο άγχος των γονιών για την πρόοδο των παιδιών τους, γιατί σχεδόν όλοι οι γονείς έχουν καταλάβει ότι οι σπουδές είναι απαραίτητες για τη ζωή στην κοινωνία που έρχεται.

Η νέα διαδικασία για γυαλιά και ειδική αγωγή με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

Από 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών - γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ

Αυτό προβλέπει νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε σε ΦΕΚ μετά την ψήφιση της σχετικής αλλαγής που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο με τα προαιαπτούμενα της δ΄αξιολόγησης.

Κατάργηση των Σχολικών Συμβούλων ή το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Τι οδήγησε την Κυβέρνηση στην κατάργηση του θεσμού, στον οποίο η Ελληνική Πολιτεία είχε αναθέσει καθήκοντα εποπτείας, ελέγχου και αξιολόγησης της διδασκαλίας και της ποιότητας του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου;

Το απονενοημένο βήμα της συνταξιοδότησης, της Μ. Αποστολίδη

Δύσκολα μου έβαλε ο Θοδωρής. Θέλει να του πω πώς νιώθω που συνταξιοδοτούμαι στο άνθος της ηλικίας μου. Τι να πω, αλήθεια, δεν ξέρω…
Καταρχήν να επισημάνω ότι αν ήμουν σίγουρη ότι δε θα καταργούταν η αβάντα που μου δίνεται ως εκπαιδευτικού – γονέα παιδιού με ειδικές ανάγκες να αποχωρήσω με πλήρη σύνταξη από τα 50 χρόνια μου, θα καθόμουν λίγο ακόμα. Αλλά σε καμιά περίπτωση δε θέλω να ξυπνήσω αύριο και να μου πουν ότι τα 67 είναι μονόδρομος. Γιατί έτσι θα γίνει. Δεκαεφτά χρόνια παραπάνω δεν τα λες και λίγα. Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει – εγώ σίγουρα θα πεθάνω, είμαι στις ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι περισσότεροι δάσκαλοι.