Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Κόμικ: Snoopy


Στο Λαϊκό Νοσοκομείο η πρώτη λειτουργία σταθμού βιντεοεπικοινωνίας για κωφούς και βαρήκοους

Παρουσία της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη λειτουργίας του πρώτου σταθμού βιντεοεπικοινωνίας (Relay service) για κωφούς και βαρήκοους στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Λαϊκό».

Έδεσσα: Έρχεται πρόγραμμα «Άθληση για όλους» για την τρίτη ηλικία και τα ΑμΕΑ

Εγκρίθηκε κατά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Έδεσσας το πρόγραμμα «Άθληση για όλους» για την περίοδο 2020-2021 το οποίο θα απευθύνεται σε άτομα της τρίτης ηλικίας αλλά και σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Προσχολική αγωγή με... δόσεις

Η... με δόσεις υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής συνεχίζεται. Ξεκινώντας από τους 332 δήμους όλης της χώρας, έως τώρα οι 327 τα έχουν καταφέρει να βρουν τις αίθουσες για να γίνουν νηπιαγωγεία και να φοιτήσουν οι τετράχρονοι μαθητές.

Ενας μικρός αστερίας κατά της παιδικής κακοποίησης

Μια μέρα, η Ρίνα, ένας μικρός αστερίας, χτύπησε την πόρτα των γειτόνων της. Η μητέρα της έφτιαχνε ένα κέικ αλλά της είχαν τελειώσει τα μικρά μαργαριτάρια για το στόλισμα και παρακάλεσε τη Ρίνα να χτυπήσει στην κυρία Αχινού δίπλα να τη ρωτήσει μήπως έχει λίγα.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Πώς θα γίνεται από την Παρασκευή η υποβολή της αίτησης

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί: Χωρίς δικαιολογητικά θα υποβάλλουν οι μητέρες εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργες την αίτηση στο www.eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr από αύριο μέχρι την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 24.00.

«Pics for the Kids» - Πρότζεκτ για τη στήριξη και εκπαίδευση εφήβων με παραβατική συμπεριφορά

Η «Avenues for Justice» είναι οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη που δραστηριοποιείται στη βελτίωση της ζωής των εφήβων στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης για ανήλικους μέσω υπηρεσιών εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Μουσείο Γουλανδρή: Η παιδική φαντασία αντίδοτο στον εγκλεισμό

Στην Αθήνα, στο πρώτο υπόγειο του Μουσείου Γουλανδρή, στο Παγκράτι, τη σκυτάλη των εκθέσεων παίρνουν οι ζωγραφιές παιδιών από το διάστημα της καραντίνας.

Τι καλύτερο από την «παιδική φαντασία, αντίδοτο στην απομόνωση» που ζωγράφισαν παιδιά και έφηβοι έως 15 χρόνων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ελεύθερα και με μπόλικη φαντασία.

Άδεια φροντίδας παιδιού για εργαζόμενους γονείς που τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους

Με τη νέα εγκύκλιό του οικ. 29056/938/15-07-2020, το Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρέχει οδηγίες για τη χορήγηση της άδειας φροντίδας παιδιού των εργαζομένων γονέων που τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, είτε λόγω αναστολής της λειτουργίας των επιχειρήσεων με εντολή δημόσιας αρχής, είτε με απόφαση του εργοδότη ως πληττόμενες επιχειρήσεις, βάσει ΚΑΔ.

Πώς οι διακριθέντες σε επιστημονικούς διαγωνισμούς θα εισάγονται στα ΑΕΙ

Τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα μαθητές του λυκείου που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (2020-21), διευκρίνισε το υπουργείο Παιδείας.

Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά βρίσκουν ξανά το χαμόγελό τους στο Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

Στη διασταύρωση των οδών Κρέμου και Φιλαρέτου στην Καλλιθέα υπάρχει ένα κτιριακό συγκρότημα που προσφέρει αγάπη, φροντίδα και προστασία σε εγκαταλελειμμένα παιδιά. Σε μια έκταση έξι στρεμμάτων στεγάζεται το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (ΠΕΝ), το οποίο μετρά πάνω από εκατό χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας. Το πρωινό που το επισκέφθηκα μας υποδέχτηκαν οι άνθρωποι του ιδρύματος αλλά και ο μικρός Παναγιώτης, ο οποίος κοιτούσε ανυπόμονα το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη που έχει στηθεί στην είσοδο του ιδρύματος. 

Οι έφηβοι της Αμοργού «συναντούν» την Αντιγόνη του Σοφοκλή

Tην θεατρική παράσταση, AdGONE, βασισμένη στην Αντιγόνη του Σοφοκλή ανεβάζει η εφηβική θεατρική ομάδα Αμοργού. Οι παραστάσεις θα δοθούν στις 19,20 και 21 Ιουλίου 2020, στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στην Κολοφάνα.

Παιδί: Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το φαγητό ως επιβράβευση;

Το φαγητό έχει κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί ως ένα μέσο προσέλκυσης μιας επιθυμητής συμπεριφοράς από το παιδί ή για να τα ενθαρρύνουμε να κάνουν κάτι, αφού δεν είναι λίγοι οι γονείς που για να παρακινήσουν το παιδί ή για να το πείσουν να κάνει κάτι, μπορεί να του υποσχεθούν μια λαχταριστή λιχουδιά ή μία ακόμα μπάλα παγωτό. Άλλες φορές πάλι το φαγητό μπορεί να αποτελέσει μία μορφή «τιμωρίας», καθώς ενδέχεται το παιδί να μην φάει το γλυκό του επειδή έκανε μια σκανταλιά ή εκδήλωσε μια αγενή συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση το φαγητό θα ήταν καλό να μην χρησιμοποιείται ούτε ως επιβράβευση αλλά ούτε και ως τιμωρία για τους ακόλουθους λόγους.

Σουηδία: Τα κρούσματα κοροναϊού σε μαθητές δεν ήταν υψηλότερα σε σχέση με χώρες που έκλεισαν τα σχολεία τους

Η απόφαση της Σουηδίας να συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία της κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν οδήγησε σε υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης των μαθητών, σε σύγκριση με τη γειτονική Φινλανδία, όπου τα σχολεία όντως έκλεισαν προσωρινά, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι υγειονομικές υπηρεσίες των δύο χωρών.