Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Συμβουλές για τις γιορτές όταν το παιδί σας έχει ευαισθησία σε τροφές

Για πολλές οικογένειες η περίοδος των γιορτών είναι μια περίοδος ατελείωτου φαγητού. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλεί δυσκολίες και προβλήματα στα παιδιά που είναι ευαίσθητα στη γεύση, τη μυρωδιά και την υφή φαγητών.

Τα φαγητά των γιορτών δεν είναι απλώς φαγητά. Είναι και παράδοση. Μερικές συνταγές περνούν από γενιά σε γενιά και κάποιες αντιπροσωπεύουν μια όψη των γιορτών. Σε κάποια παιδιά μπορεί να μην αρέσει η γεμιστή γαλοπούλα, η βασιλόπιτα, οι γλυκοπατάτες, η μαγειρίτσα, το ψητό αρνί. Όμως μπορεί να τους αρέσει να ακούνε ιστορίες για το πώς μάθατε να τα μαγειρεύετε ή πώς σας φαίνονταν και τι κάνατε όταν ήσασταν μικροί. Να θυμάστε ότι κάποια φαγητά έχουν να κάνουν περισσότερο με την παράδοση και λιγότερο με την πράξη του φαγητού και τον κορεσμό του αισθήματος της πείνας. Και το γεγονός αυτό μειώνει την πίεση και για εσάς και για τα παιδιά σας.

Google Maps: Υπηρεσία εύρεσης μερών με δυνατότητα πρόσβασης για αναπηρικό αμαξίδιο

Η Google κοινοποίησε μια νέα υπηρεσία που είναι πλέον διαθέσιμη στο Google Maps. Συγκεκριμένα, από χθες οι χάρτες της Google, διαθέτουν πλέον και στην Ελλάδα μια νέα υπηρεσία με την ονομασία “Accessible Places” (Προσβάσιμα Σημεία) η οποία, παρέχει πληροφορίες σχετικά με σημεία προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια, καθώς και ενημέρωση για ύπαρξη ράμπας.

Διεθνές Συνέδριο για την πρώιμη παιδική ανάπτυξη για πρώτη φορά στην Αθήνα

Το Bright Start International Conference «Early Years Excellence is Practice», θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, από τις 9 έως και τις 11 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στην διαμόρφωση και προώθηση προγραμμάτων με στόχο την ολιστική ανάπτυξη των παιδιών και την έγκαιρη παρέμβαση κατά τη διάρκεια της πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Παιδικό βιβλίο: Οι δράκοι της Υδωρίας

Εικονογραφημένο παραμύθι μαθητών και μαθητριών του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Πάφου (Δημήτρειον) που πήρε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό "Δημιουργώ με το Νερό" κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τη σημασία του νερού και της εξοικονόμησής του.

Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία καθίσταται η Ακρόπολη

Προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία καθίσταται πλέον η Ακρόπολη των Αθηνών, με ένα συνολικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει απτική διαδρομή, ειδικά έντυπα και ειδικά σχεδιασμένα βοηθήματα και υλοποιήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος και με την υποστήριξη και χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση. Η διαδρομή εγκαινιάστηκε σήμερα από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Σ. Παπαδημητρίου και της προέδρου του Δ.Σ. του Φάρου Τυφλών Ελλάδος Μαρίας Τζεβελέκου.

Μουσικά σχολεία: Οι μαθητές δεν έχουν δωρεάν βιβλία ειδικοτήτων και εξοπλισμό για τα μαθήματα - Οι καταγγελίες και τα αιτήματα

Την έντονη διαμαρτυρία τους προς το υπουργείο Παιδείας εκφράζουν οι γονείς μαθητών, που φοιτούν στα δημόσια Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία καθώς, όπως καταγγέλλουν, τα παιδιά τους όχι μόνο δεν έχουν δωρεάν τα απαραίτητα εγχειρίδια για τις σπουδές τους, αλλά ούτε και πιστοποίηση του επιπέδου των σπουδών τους αλλά και τη δυνατότητα εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου και επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ημερίδα με θέμα «Έχουν όρια τα όνειρα στον αθλητισμό;» στο Betsson Hub

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Betsson Hub στη Θεσσαλονίκη η Ημερίδα με θέμα «Έχουν όρια τα όνειρα στον αθλητισμό;» σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Τυφλών Ήφαιστος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο προπονητής της ομάδας γκόλμπολ του Ηφαιστου, Γιώργος Μαρκόπουλος, μιλώντας για το κοινό όραμα του σωματείου και του Betsson Foundation για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι η Ημερίδα αποτελεί το έναυσμα για την περεταίρω στήριξη του αθλητισμού των ατόμων με οπτική αναπηρία και των ατόμων με αναπηρίες.

Η Αφρόκρεμα των Παρολυμπιονικών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας

Μια ξεχωριστή κολυμβητική δράση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Πτολεμαΐδας το Σάββατο 26 Νοεμβρίου. Πρόκειται για την 14η Διεθνή κολυμβητική συνάντηση ΑμεΑ "14th Swimeet Ptolemaida 2022". Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσα τους και σπουδαίοι Παραολυμπιονίκες, όπως ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζακης και η Ευθυμία Γκουλή.

Σχολεία: Οδηγίες για την ασφάλεια των μαθητών- Τι προβλέπει έγγραφο του ΥΠΑΙΘ

Οδηγίες για την ασφάλεια των μαθητών απέστειλε με έγγραφο του το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Όπως αναφέρει στο σχετικό έγγραφο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης «το σχολείο, ως χώρος πνευματικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, οφείλει να είναι ένας ασφαλής χώρος, στον οποίο όλοι οι μαθητές και όλες οι μαθήτριες θα απολαμβάνουν απρόσκοπτα τα αγαθά της γνώσης και τη χαρά της συνύπαρξης.

SAFEable: Ένα ντοκιμαντέρ για την έμφυλη βία που βιώνουν γυναίκες με αναπηρία

Οι γυναίκες με αναπηρία αποτελούν το 25,7% του πληθυσμού της Ελλάδας. Όπως καταδεικνύουν τα διαθέσιμα στοιχεία, διεθνώς, αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο να βιώσουν έμφυλη βία. Συχνά δε η κακοποίηση λαμβάνει και μισαναπηρικές προεκτάσεις: συναισθηματική υποβάθμιση που συνδέεται με την αναπηρία, εσκεμμένη παραμέληση, στέρηση φαρμακευτικής αγωγής κ.ά.

1 εκατ. παιδιά στερούνται το σχολείο εξαιτίας των επιθέσεων των τζιχαντιστών στην Μπουρκίνα Φάσο

Πάνω από 5.700 σχολεία έχουν κλείσει στην Μπουρκίνα Φάσο εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας, των επιθέσεων τζιχαντιστών, στερώντας από ένα εκατομμύριο μαθητές την πρόσβαση στην εκπαίδευση, στηλίτευσε χθες Τετάρτη η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children.

Ιλαρά: ΠΟΥ και CDC προειδοποιούν ότι δεκάδες εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν

Η εμβολιαστική εκστρατεία κατά της ιλαράς -- μιας δυνητικά θανατηφόρας ασθένειας -- έχει μειωθεί παγκοσμίως λόγω της πανδημίας Covid-19, θέτοντας εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο, υπογραμμίζεται σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.