Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

3 ευχάριστες στάσεις γιόγκα για παιδιά με Αυτισμό.

Kathleen Rietz: The ABCs of Yoga for Kids
Η γιόγκα έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού. Για παράδειγμα, σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού σχολικής ηλικίας (Δημοτικού) που συμμετείχαν σε καθημερινά προγράμματα γιόγκα εμφάνιζαν χαμηλότερα επίπεδα επιθετικής συμπεριφοράς, κοινωνικής απόσυρσης και υπερκινητικότητας. 

Ερχεται μια κάμερα... zizanio

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή της νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας ξεκίνησε και η Camera Zizanio προσκαλεί παιδιά και νέους έως 20 ετών να καταθέσουν τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους. Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής δημιουργίας Camera Zizanio ξεκίνησε το 2001 ως πρωτοβουλία του «Νεανικού πλάνου» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. 

Το παιδικό ρολόι που μπορεί να τηλεφωνήσει στο σπίτι

Κατάλληλο για πιτσιρίκια 3-12 ετών, το ρολόι-κινητό επιτρέπει στους γονείς αποφασίζουν με ποιους αριθμούς τηλεφώνων επιτρέπεται να συνδέεται και να παρακολουθούν τη θέση τους μέσω GPS ενώ δεν έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ

"Γιατί η γιαγιά δεν θυμάται το όνομά μου;" Εξηγώντας στα παιδιά τι είναι η νόσος Αλτσχάιμερ

Ο γονιός σας έχει Αλτσχάιμερ. Ίσως να το είχατε καταλάβει από τα ανησυχητικά σημάδια που προϋπήρχαν της επίσημης διάγνωσης, όμως καθώς περνάει ο καιρός, η νόσος επιδρά εμφανώς στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά του. Πιθανότατα είστε πολύ πιεσμένος προσπαθώντας να επιλύσετε τα τρέχοντα προβλήματα και να προετοιμαστείτε για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν.

Γραμμή στο πλευρό κάθε εγκύου και λεχώνας

Αν μόλις επιστρέψατε στο σπίτι σας με το πορτ μπεμπέ και δεν ξέρετε πού... ακριβώς να το τοποθετήσετε, μην πανικοβάλλεστε! Σηκώστε το ακουστικό και καλέστε 210-93.19.054. Η ΑμΚΕ «Φαιναρέτη» αναλαμβάνει την τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη και τη συμβουλευτική της υποψήφιας μητέρας, της λεχώνας, αλλά και των οικείων της με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τα επόμενα δύο χρόνια. Η «Γραμμή Υποστήριξης Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας – 210-93.19.054» λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και αποσκοπεί στην εξάλειψη των ανισοτήτων, αφού εξυπηρετεί εξίσου γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας.