Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Θεατρικό Αλφαβητάρι

Τα περισσότερα πιτσιρίκια δηλώνουν ξετρελαμένα με το CD «Λάχανα και Χάχανα - 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας της Α΄ Δημοτικού», το οποίο δημιούργησε ο Τάσος Ιωαννίδης μελοποιώντας στιχουργήματα του βιβλίου της Α΄ Δημοτικού. Σε συνεργασία με τη χορογράφο/σκηνοθέτιδα Αποστολία Παπαδαμάκη, και με βάση το υλικό του CD, ο συνθέτης δημιούργησε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα», η οποία θα παρουσιαστεί στο Αλφαβητάρι, τον ολοκαίνουργιο χώρο για τα παιδιά που άνοιξε στο Γκάζι. (την Κυριακή 13/11, περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο περιοδικό αθηνόραμα)

«Προσβολή προσωπικότητας» η αφαίρεση προσωπικών σημειώσεων

Στην επικαιρότητα ήρθε εκ νέου το θέμα της αφαίρεσης προσωπικών σημειώσεων από μαθητές παρά την άρνηση τους να τις παραδώσουν στους καθηγητές.

Δημοσίευμα εκπαιδευτικής ιστοσελίδας (www.esos.gr) αναφέρει πως κατά την ώρα του μαθήματος των θρησκευτικών καθηγητής αφαίρεσε προσωπικές σημειώσεις μιας 14χρονης μαθήτριας.

Ομάδες Ψυχικής Διαχείρισης της Οικονομικής Κρίσης

 Με όχημα τον εθελοντισμό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιχειρεί στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης να βοηθήσει και να στηρίξει ψυχολογικά όσους πολίτες το επιθυμούν.

Ηχοχρωματικές Γέφυρες Παράδοσης

Με πολλή χαρά σάς ενημερώνουμε ότι η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καλαμαριάς με πρωτοβουλία ομάδας Εθελοντών Χορωδών συμμετέχει από 7-14 Νοεμβρίου 2011 ως φορέας υλοποίησης του έργου Ηχοχρωματικές Γέφυρες Παράδοσης στο πλαίσιο της δράσης Ανταλλαγές Νέων του Ε.Ε. Προγράμματος Νεολαία εν Δράσει.

Έκτη Αίσθηση (12-11-2011)



Το παζάρι των «Φίλων του Παιδιού»

Οι γιορτές πλησιάζουν και «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» μας προσκαλούν στο 12ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Παζάρι τους στο HELEXPO PALACE , (Λεωφ. Κηφισίας 39) που θα γίνει το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και την Κυριακή 27, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Νοηματική αλά κυπριακά


«Υπάρχει κυπριακή νοηματική γλώσσα;», ήταν η αφελής απορία μου όταν πριν λίγες βδομάδες παρουσιάστηκε η καταγραφή της από τον υπουργό Παιδείας. Λοιπόν, κυπριακή νοηματική όχι μόνο υπάρχει, αλλά η καταγραφή της, η δημιουργία, δηλαδή, γραμματικής και λεξικού της ΚΝΓ ανοίγει νέες προοπτικές για τη διδασκαλία της.

Το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» ξεκινά την πανευρωπαϊκή λειτουργία προγράμματος για την οδική ασφάλεια

Tην ίδια στιγμή που η χώρα μας, και παρά την μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια, διατηρεί την αρνητική πρωτιά στο συγκεκριμένο τομέα, υπάρχουν κάποιοι που αγωνίζονται να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Το Ινστιτούτο Οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ξεκινά την εφαρμογή του προγράμματος Avenue (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice drivers and road Users) το οποίο έχει σαν στόχο την εκπαίδευση - ενημέρωση των νέων οδηγών, των πολιτών τρίτης ηλικίας και όλων των ευάλωτων χρηστών του δρόμου στην Ευρώπη μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Βazaar από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Θεοτόκος»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» λειτουργεί από το 1963 και προσφέρει αδιάκοπα τις υπηρεσίες του σε παιδιά και νέους ηλικίας 2,5-30 ετών με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Διαταραχές βοηθώντας συγχρόνως και τις οικογένειές τους. Βασική αποστολή του Ιδρύματος είναι η συγκεκριμένη επαγγελματική κατάρτιση των παιδιών και των νέων με νοητική υστέρηση που επιτυγχάνεται με ειδική αγωγή και εκπαίδευση από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό του Ιδρύματος. Μέχρι σήμερα έχουν πάρει μέρος σε πρωτοπόρα και καινοτόμα αναπτυξιακά προγράμματα με αξιόλογα αποτελέσματα πάνω από 5.000 άτομα και έχουν επιτευχθεί 176 προσλήψεις νέων στην ελεύθερη αγορά.

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «ΔΥΣΛΕΞΙΑ: Ενδογένεια και στρατηγικές μάθησης»

Ο Σύλλογος Γονέων Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία σε συνεργασία με το Κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, στην προσπάθεια τους να πρωτοπορούν στην ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου διοργανώνουν το 4ο Πανελλήνιο συνέδριο.