Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Μουσική: "Απ’ τη στεριά, το νερό και τον αέρα"

Τα όργανα κουρδίζουν… ο μαέστρος ξεροβήχει… «Έτοιμοι; Ησυχία παρακαλώ! Αρχίζουμε!»
και…
«Σας καλωσορίζουμε! Μας καλέσανε μια μέρα απ’ τη στεριά, το νερό και τον αέρα πρόσκληση προσωπική, καθενός η ιστορία ν’ ακουστεί!»

Πώς ενθαρρύνουμε ένα παιδί; Χρησιμοποιώντας τη φαντασία μας

1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εθνικομουσικολογία & Μουσική Εκπαίδευση

Το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΕΘΝΟΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (6-11/9/2010)  διοργανώνεται από το Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την πολιτιστική εταιρεία «Τρόπος» και το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο, Θόλου 5, Πλάκα). Το σεμινάριο εγκαινιάζει μία σειρά πολύπλευρων εκπαιδευτικών, επιστημονικών και καλλιτεχνικών δράσεων του Εργαστηρίου πάνω σε θέματα εφαρμοσμένης εθνομουσικολογίας στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής μουσικής εκπαίδευσης. Περισσότερα για την οργάνωση, το πρόγραμμα και του εισηγητές θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Από μικροί ... μεγάλοι επιχειρηματίες!

Τις πρωτότυπες προτάσεις και ιδέες τους για τη δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης ξεδίπλωσαν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι συμμετείχαν στον ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώνει κάθε χρόνο το Σωματείο Επιχειρηματικότητα Νέων (ΣΕΝ)- Junior Αchievement Greece. Από τις 40 εικονικές επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στην αρχή της χρονιάς, τελικά κατέθεσαν επιχειρησιακά πλάνα οι 33 και η κριτική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από στελέχη επιχειρήσεων και φορέων, κατέληξε σε εννέα νεανικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν χθες στο Ιδρυμα Ευγενίδου. Συνολικά φέτος πήραν μέρος 655 μαθητές ηλικίας 15- 17 ετών. Η καινοτομία είναι το βασικό χαρακτηριστικό των ιδιαίτερων αυτών εταιρειών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Το Mediterranean College ανακοινώνει πρόγραμμα υποτροφιών προς τους Δήμους της Αττικής

Μαθήματα κοινωνικής ευθύνης παραδίδει για άλλη μια φορά το Mediterranean College, μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ – του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ομίλου της χώρας.
Η προσφορά υποτροφιών με κοινωνικά κριτήρια αποτελεί θεσμό από την ίδρυση του κολεγίου εδώ και 33 χρόνια και στο διάστημα αυτό έχει δοθεί η ευκαιρία σε πάρα πολλούς νέους από ασθενέστερες οικονομικά οικογένειες να ολοκληρώσουν υψηλού επιπέδου σπουδές τις οποίες δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν διαφορετικά.

Ο όρος «άτομα με ειδικές ανάγκες» προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία

Δεκάδες Έλληνες πολίτες με αναπηρία αθροίζουν τις υπογραφές τους σε έγγραφο που θα αποσταλεί στα τέλη του Ιουνίου προς την ανώνυμη εταιρεία “Αττικό μετρό”, αξιώνοντας την αντικατάσταση του όρου “άτομα με ειδικές ανάγκες” που χρησιμοποιείται στις ηχητικές ανακοινώσεις της εταιρείας από τον όρο “άτομα με αναπηρία”. Το όλο ζήτημα είναι πολύ πιο σοβαρό από ότι με πρώτη ανάγνωση δείχνει, δεν είναι ζήτημα τήρησης των τύπων αλλά ζήτημα ουσίας.

Εκδήλωση-συζήτηση για τα παιδιά και τη διγλωσσία

Tα προβλήματα που τους δημιουργεί η διγλωσσία αλλά και τις κοινωνικές διαστάσεις, που προσλαμβάνει το συγκεκριμένο ζήτημα, θα περιγράψουν δίγλωσσα παιδιά σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 13ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο πάρκο των σκύλων, στην παραλία.

Περιοδικό "i-Teacher.gr"

Το περιοδικό "Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες" μετονομάστηκε σε "i-Teacher.gr".

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό περιοδικό της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και αποσκοπεί στη διάδοση και την ανάδειξη των Τ.Π.Ε. και των εφαρμογών τους στην εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση των κωφών στην Κύπρο

Το Αναπηρία ΤΩΡΑ διαβάζει...
"Από το περιθώριο στο μάτι του κυκλώνα"
Η εκπαίδευση των κωφών στην Κύπρο

Συγγραφείς: Άννα Κουππάνου, Ελένη Φτιάκα
Εκδόσεις Πεδίο, Σειρά: Ειδική Αγωγή.