Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Γιατί τα παιδιά μου συμπεριφέρονται καλά στους άλλους ανθρώπους και άσχημα σε εμένα;

Οι γονείς μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το παρακάτω σενάριο: ένα παιδί συμπεριφέρεται καλά στο σχολείο και είναι ευγενικό με τους δασκάλους του, αλλά έχει έντονα ξεσπάσματα θυμού στο σπίτι το απόγευμα. Ή είναι ευγενικό με τους γονείς των φίλων τους, αλλά αγενές με την οικογένειά του. Ακολουθεί τους κανόνες όταν πηγαίνει επίσκεψη, αλλά δεν ακολουθεί ούτε τους πιο απλούς και βασικούς κανόνες στο σπίτι.

Γιατί συμβαίνει αυτό και τι μπορείτε να κάνετε;

Τα παιδιά μαθαίνουν από νωρίς ότι η συμπεριφορά τους μετράει

Συστάσεις ΕΟΔΥ για άνοιγμα σχολείων: Πότε ο μαθητής πρέπει να μείνει στο σπίτι

Καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται δραματικά ημέρα με την ημέρα κι ενώ συνεχίζεται η εξάπλωση λοιμώξεων του αναπνευστικού, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε αναλυτικές συστάσεις με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Πότε ένας μαθητής πρέπει να μείνει στο σπίτι

Μη ρισκάρετε με φωτογραφίες παιδιών στο Διαδίκτυο – Πώς θα τις κατεβάσετε

Πολλοί γονείς που καμαρώνουν τα παιδιά τους θέλουν να μοιράζονται φωτογραφίες τους με συγγενείς και φίλους, πλέον όμως οι περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι το Διαδίκτυο δεν είναι αθώος χώρος.

Άγνωστοι που κατεβάζουν τις εικόνες και τις παρουσιάζουν ως δικές τους, ή παιδόφιλοι που αναζητούν θύματα, είναι οι προφανείς κίνδυνοι.

Παιδιά: Ποιο είναι το «κλειδί» της ψυχικής τους ευελιξίας;

Η εναλλακτική σκέψη είναι μία νοητική δεξιότητα που διευρύνει τους ορίζοντές μας σε σχέση με τη διαχείριση μιας κατάστασης και ενισχύει τη δημιουργικότητά μας. Έτσι, είμαστε σε θέση να αναζητούμε λύσεις σε ενδεχόμενα προβλήματα, να προσαρμοζόμαστε σε δύσκολες συνθήκες και να αντιμετωπίζουμε τη ζωή και τις «προκλήσεις» της με μεγαλύτερη χαρά και αισιοδοξία. Είναι προφανές επομένως πως η ανάπτυξη της δεξιότητας αυτής στα παιδιά είναι απαραίτητη αφού αποτελεί ένα πολύτιμο «εργαλείο» ζωής.

Podcast: Βαγγέλης Αυγουλάς «Νιώθω πως είμαι σε ένα κόσμο φτιαγμένο για βλέποντες μόνο. Περισσεύουμε τα τυφλά άτομα ή ενοχλούμε με την παρουσία μας»

Η όραση είναι λίγο τεμπέλικη αίσθηση και, ενδεχομένως, μας εγκλωβίζει στην πρώτη ματιά. Στην πρώτη εντύπωση. Δίχως να δίνει χώρο και χρόνο στο να αναλύσουμε ερεθίσματα, λεπτομέρειες και όμορφες προσκλήσεις και προκλήσεις, που φέρνουν οι άλλες αισθήσεις. Ο Βαγγέλης Αυγουλάς μάς προσκαλεί να βλέπουμε λίγο παραπάνω με κλειστά μάτια. Όχι επειδή ο ίδιος δεν έχει δει ποτέ, αλλά γιατί μπορούμε να αντιληφθούμε περισσότερα.

Υπουργείο Μεταφορών: Επιτρέπεται η άρνηση επιβίβασης ΑμεΑ σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αν οι υποδομές δεν είναι κατάλληλες

Στη θέσπιση προστίμων αλλά και αποζημίωσης προς Άτομα με Αναπηρία για μη εξυπηρέτησή τους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών όπως είχε προαναγγελθεί, με τη σχετική απόφαση της Υφυπουργού κ. Αλεξοπούλου να δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως λίγο πριν το τέλος του 2023.

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία εκπαιδευτικών για κλείσιμο του Ειδικού Σχολείου Αυτισμού στα Κωνσταντινουπολίτικα

Τον έντονο προβληματισμό της εκφράζει η διοίκηση του Γ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης για το μέλλον του Ειδικού Σχολείου Αυτισμού στα Κωνσταντινουπολίτικα, εξαιτίας πληροφοριών για κλείσιμο του κτηρίου.

Σημειώνεται ότι στο κτήριο συστεγάζονται ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτισμού, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αυτισμού, αλλά και το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας.

Tetris: Πώς ο 13χρονος πέτυχε το “αδύνατο”, τερματίζοντας το παιχνίδι

Ο Ουίλις Γκίμπσον χρειάστηκε 38 λεπτά για να νικήσει το Tetris, παιχνίδι που σχεδιάστηκε για να μην τελειώνει ποτέ. Πώς κατάφερε να κάνει τα αδύνατο, δυνατό.

Όσοι έχετε παίξει Tetris, γνωρίζετε τι μπορεί να κάνει αυτό το παιχνίδι στους τένοντες των χεριών σας, τα μάτια, το μυαλό και τον ύπνο σας.

Ένας 11χρονος από την Αργεντινή νίκησε σε διαγωνισμό ελληνικής γλώσσας

Ο 11χρονος Bautista Sanchez Maldonado από το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας της Ελληνικής Κοινότητας Ροσάριο της Αργεντινής είναι ο νικητής του πρώτου Διαγωνισμού Ετυμολογίας, Επιρροής και Συμβολής της Ελληνικής Γλώσσας στις γλώσσες του κόσμου, που οργάνωσε η Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής.

Αυστραλία: Πώς ένας άνθρωπος κατάφερε να σώσει 2.4 εκατ. μωρά δωρίζοντας το αίμα του

Σε όλη του τη ζωή, ο Τζέιμς Χάρισον έσωσε τη ζωή αμέτρητων μωρών και το έκανε απλώς δωρίζοντας το αίμα του.

Όταν ξεκίνησε την αιμοδοσία, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το πλάσμα του αίματος του Χάρισον είναι μοναδικό καθώς περιέχει ένα σπάνιο και πολυπόθητο αντίσωμα, καθιστώντας τον έναν σχεδόν απαραίτητο δότη.